Budokai Senshi
Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Boksen, boxing45, G-Karate, fitness, Yawara Ju Jutsu, Kickbag en Line-dance

                                         

                 

                     Kyokushin karate , UFW Kickboxing &  Japans kickboksen op Goeree Overflakkee             


Lesrooster:


Maandag (sommelsdijk)

18.30 uur gezinstraining Kyokushin karate vanaf 6 jaar
19.30 uur katatraining beginners en gevorderd vanaf 6 jaar
20.15 uur Yawara Ju Jutsu vanaf 13 jaar


Dinsdag (sommelsdijk)

16:30 uur G-Karate (in samenwerking met stichting Zuidwester)
18.15 uur Jeugd karate vanaf 6 jaar tm 12 jaar
19.15 uur Kyokushin karate vanaf 13 jaar.
20:15 uur Boxing45 (cardioboksen)


extra: Kyokushinkai Karate  in Oude Tonge (dinsdag)

18:30 - 19:30 uur Alle leeftijden ,locatie Mudo Kwan Stationsweg 4d. 


Woensdag (sommelsdijk)
16:00 uur Boxing45 (cardioboksen) gezinstraining vanaf 6 jaar
18.15 uur kleuterkarate 3 t/m 5 jaar
19.00 uur Boksen vanaf 10 jaar
20.00 uur Kickbag training vanaf 10 jaar


Jeugdkarate in Goedereede (woensdag):

Kyokushinkai jeugdkarate 18:15 - 19:15 uur aan de Gymzaal Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Vanaf 6 jaar.


Donderdag (sommelsdijk)
18.00 uur combinatieles Jeugdkickboksen / Kumite training van 6 t/m 12 jaar.
19:00 uur Kumite Training Kyokushin vanaf 13 jaar of wedstrijdteamlid.
20.00 uur UFW kickboxing vanaf 13 jaar (beginner and advanced)
21:00 uur UFW Sparring vanaf 13 jaar.


Vrijdag (sommelsdijk)
18.30 uur 35+ Kyokushin karate


Zaterdag (sommelsdijk)
Diverse activiteiten en trainingen georganiseerd door de instructeurs van Budokai Senshi.


Zondag (sommelsdijk)
Linedance afwisselend van 10:00 - 12:00  en 19.00 tot 21.00 uur. 


Tijdens alle lessen is de mogelijkheid om ook gebruik te maken van onze fitness. Hou Hiervoor de tijden aan wanneer er training is. 


Kyokushinkai Karate


Kyokushinkai Karate staat ook wel bekend als de hardste vorm van Karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de vormen kihon (basis), kumite (gevecht), kata (stijlvormen) en tameshiwara (breken) allen verplichte onderdelen zijn bij de examens. Uiteraard is deze hardheid in de lessen niet zo. Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugdleden, recreanten, senioren, wedstrijdmensen 


G-Karate 


Wat is G-Karate precies? G- Karate is een karatevorm die speciaal gericht is op mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Karate is een sport die zich kenmerkt als een complete sport waarbij er zowel van de kracht, snelheid en motoriek veel word gevraagd. Daarnaast draagt de sport bij aan kennis en respect naar andere. De lessen moeten vooral succeservaringen gaan bieden en bijdrage aan de verbetering van de fysieke en geestelijke gesteldheid. We werken met duidelijk spelregels, wat inhoudt dat we een bepaalde hiĆ«rarchie hebben en er afspraken worden gemaakt over het volgen van de lessen. We hebben een vaste opbouw van lessen wat het voor de leden overzichtelijk maakt: 


UFW Kickboksen


UFW Kickboksen is een concept van the Ultimate Fight Workout o.l.v. Jimmy Peek. Het Concept richt zich op een vaste workout van 55 min, waarin iedereen onafhankelijk van ervaring en conditie het uiterste uit zichzelf weten te halen. We werken met een vast tijdschema waarbij de volgende onderdelen aan bod komen: Warming up, High intensity oefeningen, actieve stretching, Combinatie's en de zogenoemde Climax. Zoals je kan lezen komt er in dit concept geen sparren voor en daarom is het uitermate geschikt voor iedereen. Wil jij ook alle voordelen van een kickboks workout, zonder negatieve bijwerkingen als blessures. Dan is UFW kickboksen wat voor jou! 


Boksen


Deze vorm van boksen is een recreatieve vorm bedoeld voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Met boksen kan je je afreageren en werk je aan je zelfvertrouwen en zelfverdediging. De les bestaat uit opwarming, conditietraining, krachttraining, combinaties en stootzaktraining. Op verzoek kan er een aantal rondes gespard worden. Maar dit is niet verplicht! Word fitter en krachtiger. 


Boxing45 


Weinig tijd om te sporten, werk je onregelmatig of is sporten alleen mogelijk als de kinderen op school zitten? Geen probleem! Budokai Senshi geeft in samenwerking met het UFW een hele bijzondere workout, namelijk Boxing45. Dit concept van Jimmy Peek in samenwerking met 5 voudig wereldkampioen Esther Schouten is een 45 minuten lange high intensity workout. Een unieke beleving van sporten waarmee je alle spieren in het lichaam traint op je eigen niveau. Het tempo ligt hoog maar jij bepaald wat je er tijdens een les van maakt. Boxing45 heeft hetzelfde karakter als cardioboksen!


Yawara  Ju Jutsu


Yawara Ju Jutsu  kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Yawara Ju Jutsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het Yawara Ju Jutsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.


Ju Jutsu is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruikmaakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Dat dit gepaard kan gaan met technieken die als onsportief en oneerlijk worden beschouwd in de reguliere vechtsporten kenmerkt juist het Ju Jutsu. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander, hij of zij neemt immers op dat moment het risico en probeert de integriteit van de aangevallene te beschadigen.


Kickbag training


Kickbag is fun voor iedereen, het is een groepstraining waarin het werken op een bokszak of trapkussen centraal staat. Opzwepende muziek helpt je daarbij. Je krijgt bokshandschoenen aan en leert van een trainer allerlei trap- en bokstechnieken. Altijd al een uppercut, roundhousekick of backfist willen uitdelen? Na een paar lessen heb je deze en meer slagen helemaal onder de knie. Toch is de training niet alleen werken op de stootzak. Zo krijg je ook een diversiteit aan verschillende kracht en conditie oefeningen aangeboden. Iedereen doet op zijn/haar eigen niveau mee. 


Line dancing

Linedance is misschien niet wat je verwacht in dit rijtje , maar ook dit wordt vanaf 30 okt 2016 bij Budokai Senshi gegeven elke zondag van  kunt u onder leiding van Eelco van Seters (voormalig europees kampioen linedancing) lessen volgen in de dojo van Budokai Senshi.


Fitness

Bij Budokai Senshi hebben we de beschikking over een aantal fitness toestellen zoals: Stepper van technogym, 3 cybex apparaten voor buik en rug, 2 halterbanken, dumbells, medicijnballen, squattoestel en rektoestel. 


Kosten: 


De contributie voor de jeugd is als volgt:

 • 3 t/m 5 jaar; 12,50 euro per maand
 • 6 t/m 11 jaar; 17,50 euro per maand
 • 12 t/m 17 jaar, 1 x per week trainen; 17,50 euro per maand
 • 12 t/m 17 jaar, onbeperkt trainen karate; 22,50 euro per maand
 • 12 t/m 17 jaar, onbeperkt alle sporten; 27,50 euro per maand


De contributie voor de senioren is als volgt:

 • 1 x per week trainen, vaste avond en lesuur (keuze uit alle vechtsporten); 17,50 euro per maand
 • 1 x per week Line-dance; 17,50 euro per maand
 • 1 x per week trainen, variabele avond en lesuur, 22,50 euro per maand
 • 1 avond per week, meerdere lessen per avond, 22,50 euro per maand
 • 2 x per week Boxing45, 25 euro per maand
 • Kyokushin karate onbeperkt; 27,50 euro per maand
 • Alle sporten onbeperkt; 32,50 euro per maand

Fitness:

 • i.c.m. groepslessen (m.u.v. een onbeperkt abonnement); 5 euro per maand extra 
 • alleen fitness; 10 euro per maand


Word u of bent u lid in de maand januari dan betaald u eenmalig 10 euro activiteitengeld. van dit geld worden er gedurende het jaar extra trainingen en/of evenement georganiseerd die gratis of minimale kosten hebben voor de leden van Budokai Senshi. 


Tevens betaald u bij alle sporten 1 malig 20 euro inschrijfgeld. Bij het aangaan van het lidmaatschap krijgt ieder lid een welkomstpakket met een onderdeel voor de specifieke sport, voorbeeld: boksen dan krijgt u bokshandschoenen. Betaald u als nieuw lid gelijk voor een heel jaar de contributie dan krijgt u een complete set bescherming en/of een karatepak/ju jutsu pak cadeau. Vraag aan de lesgevers om de voorwaarde. 


Gaat u een lidmaatschap aan dat betaald u 3 maanden + inschrijfgeld vooruit. De contributie is per maand en moet voor iedereen 10e van e maand voldaan zijn. Wanneer u inschrijft voor de 14e van de maand dan betaald u de 1ste maand al direct contributie, schrijft u na de 14e van de maand in dan gaat u contributie vanaf de volgende maand in (1 malig).


We krijgen regelmatig de vraag of dat er tijdens vakantie's gewoon doorbetaald moet worden. Wij doen er zoveel mogelijk aan om tijdens de vakantie's de trainingen door te laten gaan en/of te zorgen voor een alternatief rooster. De contributie is opgedeeld in 12 gedeeltes waarbij vakanties zijn meegerekend. Dus ook tijdens vakanties zal er doorbetaald moeten worden i.v.m. de financiĆ«le gezondheid van de club. IBAN:

NL03ABNA0531428974

tnv Budokai Senshi


heeft u vragen over de contributie? neem dan contact op met: 0616740957. Dit is het rechtstreekse nummer van onze penningmeester. 


Examens: 

Bij Budokai Senshi kunt u ook diverse examens doen. Denkend aan een shirt systeem voor kickboksen en een bandage systeem voor het boksen. De kleuren geven weer op wat voor niveau je bent in de sport. De kleurvolgorde en de bijpassende betekenis is als volgt: 


Kickboksen: 

Oranje Plezier, Blauw Professioneel, Geel Kracht, Groen Uithoudingsvermogen, Bruin Durf en Zwart Expert. 


(cardio)Boksen: 

Oranje Plezier, Blauw Professioneel, Geel Kracht, Groen Uithoudingsvermogen, Bruin Durf en Zwart Expert. 


Bij Karate en Ju Jutsu hebben we een ander meer gecompliceerd systeem. van beide examens kunt u een actueel overzicht downloaden op de knoppen hieronder. Alle eisen komen aan bod in de lessen, deze exameneisen moeten uitsluitend worden gezien als ondersteuning. Osu