Budokai Senshi
Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Boksen, boxing45, G-Karate, fitness, Yawara Ju Jutsu, Yoga, Circuit en Kickbag

                                         

                 

                     Kyokushin karate , UFW Kickboxing &  Japans kickboksen op Goeree Overflakkee             


Lesrooster: 


maandag: 


Sommelsdijk 

Grote zaal: 

17:00 uur - 17:45 uur Kleuterkarate 3 t/m 6 jaar 

18:30 uur - 19:30 uur Gezinskarate vanaf 6 jaar 

19:30 uur - 20:15 uur Boxing45 alle leeftijden 

20:15 uur - 21:15 uur Boksen vanaf 13 jaar 


Kleine zaal: 

19:30 uur - 20:30 uur Yawara Ju Jutsu vanaf 13 jaar 


Dinsdag: 


Sommelsdijk 

Grote zaal: 

16:30 uur - 17:30 uur G-Karate

18:15 uur - 19:15 uur jeugdkarate 7 t/m 12 jaar 

19:15 uur - 20:15 uur seniorenkarate vanaf 13 jaar 

20:15 uur - 21:15 uur Kickboksen vanaf 13 jaar 


Oude Tonge: 

Mudo Kwan

18:30 uur - 19:30 uur Kyokushinkai Karate Alle leeftijden


Woensdag: 


Sommelsdijk: 

Grote zaal: 

8:45 uur - 10:45 uur Clean and fit

16:00 uur - 16:45 uur Boxing45 Alle leeftijden 

18:15 uur - 19:15 uur Jeugdkickboksen 7 t/m 12 jaar

19:15 uur - 20:15 uur Boksen vanaf 13 jaar 

20:15 uur - 21:15 uur Kickbagtraining vanaf 13 jaar


aanvulling: Wedstrijd training selectie 19:15 uur 


Goedereede: 

18:30 - 19:30 uur jeugdkarate vanaf 6 jaar


Donderdag: 


Sommelsdijk

grote zaal: 

17:00 uur - 17:45 uur Kleuterkarate 3 t/m 6 jaar 

18:15 uur - 19:15 uur Jeugdkarate 7 t/m 12 jaar 

19:15 uur - 20:15 uur seniorenkarate vanaf 13 jaar 

20:15 uur - 21:15 uur Kickboksen vanaf 13 jaar 

21:15 uur - 21:45 uur Kickboksen vrij vechten vanaf 13 jaar.


extra: 

kleine zaal: 20:15 uur tot 21:15 uur Yawara Ju Jutsu vanaf 13 jaar 


Vrijdag: 


Sommelsdijk:

Grote zaal: 

18:30 uur - 19:30 uur 35+ Kyokushinkai Karate 

20:00 uur - 21:00 uur even weken Kyokushinkai Kata Training oneven weken Randori training (vrij vechten) vanaf 13 jaar en/of wedstrijdteamlid. 


extra: Even weken; 20:00 21:00 uur hardlopen vanaf de dojo. zaterdag: 


Sommelsdijk: 

Grote zaal: 

9:00 uur - 10:00 uur Kickbagtraining vanaf 13 jaar 

10:00 - 11:00 uur Kickboksen voor jeugd 7 t/m 12 jaar 


Zondag: 

vanaf 24 november

Sommelsdijk: 

Grote zaal: 

10:00 - 10:45 uur circuit training (alle leeftijden)

11:00 - 12:00 uur Hatha Yoga vanaf 13 jaar


Tijdens alle lessen is de mogelijkheid om ook gebruik te maken van onze kleinschalige fitness.  


Locatie Sommeldijk (hoofdvestiging): Gerard Walschapstraat 14 

Locatie Goedereede (jeugdkarate): Gymzaal Jongkoenstraat 

Locatie Oude Tonge (karate): Stationsweg 4d 


Kyokushinkai Karate


Kyokushinkai Karate staat ook wel bekend als de hardste vorm van Karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de vormen kihon (basis), kumite (gevecht), kata (stijlvormen) en tameshiwara (breken) allen verplichte onderdelen zijn bij de examens. Uiteraard is deze hardheid in de lessen niet zo. Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugdleden, recreanten, senioren, wedstrijdmensen. 


Kleuterkarate


Bij het kleuterkarate leren de kinderen van 3 t/m 6 jaar de basisprincipes van het Karate. Zo word er gewerkt aan de motorische vaardigheid, aan grenzen aangeven en accepteren en aan samenwerken. Naast het leerelement is er voldoende ruimte voor spel. 


35+ karate 

Een Kyokushinkai karate training speciaal voor de wat "oudere" karateka's die willen starten. Dezelfde training maar met een lagere intensiteit. 


G-Karate 


Wat is G-Karate precies? G- Karate is een karatevorm die speciaal gericht is op mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Karate is een sport die zich kenmerkt als een complete sport waarbij er zowel van de kracht, snelheid en motoriek veel word gevraagd. Daarnaast draagt de sport bij aan kennis en respect naar andere. De lessen moeten vooral succeservaringen gaan bieden en bijdrage aan de verbetering van de fysieke en geestelijke gesteldheid. We werken met duidelijk spelregels, wat inhoudt dat we een bepaalde hiërarchie hebben en er afspraken worden gemaakt over het volgen van de lessen. We hebben een vaste opbouw van lessen wat het voor de leden overzichtelijk maakt: 


Japans Kickboksen


In het begin van de jaren zestig waren er een aantal Japanse Karate-experts, onder leiding van de legendarische Kenji Kurosaki (the devils teacher), in Bangkok (Thailand) neergestreken. De “heren” wilden wel eens zien of Thai Boxers wel op hun eigen Thai Boxing-regels van de Japanse Karate- experts zouden kunnen winnen. Na aan een aantal wedstrijden deelgenomen te hebben, kwamen de Japanners er achter dat in ieder geval op Muay Thai-regels zij niet van de Thaise kampioenen konden winnen. De Japanners verloren kansloos...

Kurosaki zou Kurosaki niet zijn als hij bij de pakken neer ging zitten. Terug in Japan ging hij zijn leerlingen aangepaste trainingen geven. In 1964 keerde hij terug naar Bangkok...

Het was Kurosaki’s leerling Shima die, als eerste niet-Thai, een Muay Thai-kampioen versloeg op zijn eigen regels. Dit was op 20 augustus 1972 toen hij zijn Thaise tegenstander ruim op punten versloeg. Later volgde meer buitenlandse vechters zijn voorbeeld.

Toshio Fujiwara in actie

De Japanner Toshio Fujiwara werd zelfs wereldkampioen Muay Thai in Bangkok. Andere bekende Japanse vechters uit deze tijd waren: Okao, de gebroeders Yamasato en Shiba. Allen maakten grote indruk in hun gevechten tegen de Thaise vechters. Kurosaki wilde en kreeg zijn eerherstel! Eenmaal terug gekomen in Japan starte Kursokai zijn eigen kickboksschool Mejiro Gym.

In Japan werden na deze successen ook Muay Thai-bokswedstrijden georganiseerd. Zij stelden wel de regels iets bij. Zo werd het bij hen toegestaan tijdens wedstrijden lage judoworpen (t/m de zogenaamde heupworp) toe te passen. Het maakte het kickboksen completer en bovendien attractiever, omdat er nu minder lang geclinched werd. De eerder genoemde Kenji Kurosaki was de grondlegger van dit Muay Thai Kickboxing systeem.


Clean en Fit: 


Een extra lesuur waarvoor geen extra contributie hoeft te worden betaald. Tijdens deze training kan er vrij getraind worden met een aantal verschillend aangeboden workouts en trainingsplannen om daarna gezamenlijk de dojo locatie schoon te maken. 


Boksen


Deze vorm van boksen is een recreatieve vorm bedoeld voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Met boksen kan je je afreageren en werk je aan je zelfvertrouwen en zelfverdediging. De les bestaat uit opwarming, conditietraining, krachttraining, combinaties en stootzaktraining. Op verzoek kan er een aantal rondes gespard worden. Maar dit is niet verplicht! Word fitter en krachtiger. 


Boxing45 


Weinig tijd om te sporten, werk je onregelmatig of is sporten alleen mogelijk als de kinderen op school zitten? Geen probleem! Budokai Senshi geeft in samenwerking met het UFW een hele bijzondere workout, namelijk Boxing45. Dit concept van Jimmy Peek in samenwerking met 5 voudig wereldkampioen Esther Schouten is een 45 minuten lange high intensity workout. Een unieke beleving van sporten waarmee je alle spieren in het lichaam traint op je eigen niveau. Het tempo ligt hoog maar jij bepaald wat je er tijdens een les van maakt. Boxing45 heeft hetzelfde karakter als cardioboksen!


Yawara  Ju Jutsu


Yawara Ju Jutsu  kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Yawara Ju Jutsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het Yawara Ju Jutsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.


Ju Jutsu is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruikmaakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Dat dit gepaard kan gaan met technieken die als onsportief en oneerlijk worden beschouwd in de reguliere vechtsporten kenmerkt juist het Ju Jutsu. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander, hij of zij neemt immers op dat moment het risico en probeert de integriteit van de aangevallene te beschadigen.


Kickbag training


Kickbag is fun voor iedereen, het is een groepstraining waarin het werken op een bokszak of trapkussen centraal staat. Opzwepende muziek helpt je daarbij. Je krijgt bokshandschoenen aan en leert van een trainer allerlei trap- en bokstechnieken. Altijd al een uppercut, roundhousekick of backfist willen uitdelen? Na een paar lessen heb je deze en meer slagen helemaal onder de knie. Toch is de training niet alleen werken op de stootzak. Zo krijg je ook een diversiteit aan verschillende kracht en conditie oefeningen aangeboden. Iedereen doet op zijn/haar eigen niveau mee. 


Circuit training: 

Circuittraining is een ‘allround’ fitnessprogramma, dat krachtoefeningen combineert met conditietraining. De trainingen vinden plaats in een groep, onder begeleiding van een instructeur. Circuit training is een ideale manier voor bevordering van de conditie en kracht in een zo kort mogelijke tijd. 


Hatha Yoga:

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.


Fitness

Bij Budokai Senshi hebben we de beschikking over een aantal fitnessapparaten en gewichten die gratis te gebruiken zijn tijdens de lesuren van Budokai Senshi. 


Kosten: 


Contributie: 

3 t/m 6 jaar (karate) 12,50 euro per maand 

7 t/m 12 jaar (karate, jeugdkickboksen en/of boxing45) 17,50 euro per maand.

13 t/m 17 jaar en senioren 1 x per week trainen, vaste dag en lesuur 17,50 euro per maand.

13 t/m 17 jaar en senioren 1 sport specifiek, keuze uit: Karate, Kickbag, Boksen, Boxing45 of Kickboksen 25,00euro per maand (meerdere keren per week).

13 t/m 17 jaar onbeperkt, keuze uit alle sporten en/of avonden 27,50 per maand 

senioren onbeperkt, keuze uit alle sporten en/of avonden 32,50 euro per maand. 


Strippenkaart 5 lessen: 40 euro 


Word u of bent u lid in de maand januari dan betaald u eenmalig 10 euro activiteitengeld. van dit geld worden er gedurende het jaar extra trainingen en/of evenement georganiseerd die gratis of minimale kosten hebben voor de leden van Budokai Senshi. 


Tevens betaald u bij alle sporten 1 malig 20 euro inschrijfgeld. Bij het aangaan van het lidmaatschap krijgt ieder lid een welkomstpakket met een onderdeel voor de specifieke sport, voorbeeld: boksen dan krijgt u bokshandschoenen. Betaald u als nieuw lid gelijk voor een heel jaar de contributie dan krijgt u een complete set bescherming en/of een karatepak/ju jutsu pak cadeau. Vraag aan de lesgevers om de voorwaarde. 


Gaat u een lidmaatschap aan dat betaald u 3 maanden + inschrijfgeld vooruit. De contributie is per maand en moet voor iedereen 10e van e maand voldaan zijn. Wanneer u inschrijft voor de 14e van de maand dan betaald u de 1ste maand al direct contributie, schrijft u na de 14e van de maand in dan gaat u contributie vanaf de volgende maand in (1 malig).


We krijgen regelmatig de vraag of dat er tijdens vakantie's gewoon doorbetaald moet worden. Wij doen er zoveel mogelijk aan om tijdens de vakantie's de trainingen door te laten gaan en/of te zorgen voor een alternatief rooster. De contributie is opgedeeld in 12 gedeeltes waarbij vakanties zijn meegerekend. Dus ook tijdens vakanties zal er doorbetaald moeten worden i.v.m. de financiële gezondheid van de club. 


IBAN:

NL03ABNA0531428974

tnv Budokai Senshi


heeft u vragen over de contributie? neem dan contact op met: 0616740957. Dit is het rechtstreekse nummer van onze penningmeester. 


Examens: 

Bij Budokai Senshi kunt u ook diverse examens doen. Denkend aan een batch systeem voor kickboksen en (cardio) boksen en een banksysteem voor Yawara Ju Jutsu en Kyokushinkai Karate. De kleuren geven weer op wat voor niveau je bent in de sport.  


Van alle examens kunt u een actueel overzicht downloaden op de knoppen hieronder. Alle eisen komen aan bod in de lessen, deze exameneisen moeten uitsluitend worden gezien als ondersteuning. Osu