Budokai Senshi
Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Boksen, boxing45, G-Karate, fitness, Yawara Ju Jutsu, Yoga, Circuit en Kickbag

                                         

                 

                     Kyokushin karate , UFW Kickboxing &  Japans kickboksen op Goeree Overflakkee             

Sponsors gezocht! 


Binnen Budokai Senshi hebben we de unieke kans gekregen om 2-voudig Wereldkampioen Kickboksen Juan Javier Barragan naar Goeree Overflakkee te halen en uit te laten komen voor onze gym. Naast de enorme motivatie, mogelijkheden op kickboksgebied en springplank voor onze beginnende vechters is dit ook een enorme kans op fantastische promotie, niet alleen voor onze school, maar zeker ook voor bedrijven. Middels onze contacten bij K1, Kunlun en Glory worden wij onderdeel van een internationale setting met bijbehorende internationale promotie. 


Daarom benaderen wij bedrijven om hier gebruik van te maken middels sponsoring. Er zijn verschillende manieren om ons bij te staan, maar financiën helpen op dit moment het beste om de onkostenvergoedingen te kunnen voldoen. Op uw beurt krijgt u en/of uw bedrijf hier de juiste promotie voor terug, conform de volgende indeling:


Bij sponsoring tot 500 euro per jaar krijgt u de nodige lokale promotie middels kranten, sociale media enz. 

Bij sponsoring van 500 tot 750 euro krijgt u tevens een persoonlijke meet and greet + foto met de Wereldkampioen.

Bij sponsoring vanaf 750 euro krijgt u daarnaast ook nog een Personal training van Javier voor de duur van 1 uur. 

En bij sponsoring vanaf 1000 euro krijgt u een logo op het shirt dat Javier zal dragen tijdens de toernooien die hij vecht, plus één ticket voor het eerste toernooi waar hij zal vechten. Afhankelijk van de prijs wordt de positie op het shirt bepaald. 


Bovenal zullen wij jullie bedrijven vol eer vertegenwoordigen en promoten op iedere wijze die wij kunnen. Bedragen zijn eenmalig voor de minimale duur van een jaar. 

Gespreid betalen, zoals bijvoorbeeld maandelijkse termijnen, is ook mogelijk. 

Heb je andere ideeën met betrekking tot sponsoring, mail of bel ons gerust.


Hieronder de gegevens van Juan Javier Barragan in het kickboksen:  


Naam: Juan Javier Barragan 

Bijnaam: The Bull 

Vechtgewicht: -65, -67 en -70 kg

Lengte: 174 cm 

Record: 59 winst (waarvan 40 door knock-out), 12 verlies en 0 gelijk. 

Gym: Budokai Senshi 

Titles: 

Wereldtitel FIBA - 67 kg 

Wereldtitel FIBA - 70 kg 

Europese Titel MON - 67 kg 
Emma v/d Hul behaald zwarte band Kyokushinkai Karate 


Emma was net 10 toen zij begon met het Kyokushinkai Karate bij Budokai Senshi, alhoewel zij eerst twijfelde over of deze sport wel bij haar paste, werd zij gemotiveerd door haar ouders om het toch te blijven doen. Na een aantal maanden bleek zij al een uniek talent te zijn in deze sport. Vooral haar spirit en uithoudingsvermogen kenmerken de toen nog kleine Emma. Wie wist toen dat zij in 2019 op zou gaan voor haar zwarte band karate. 


Op 1 en 7 juli stonden in een goede samenwerking tussen de scholen Muchin van Shihan Henk Gerhards en Kyokushin Hoogvliet van Shihan Ron Noordman examens op het programma. Hier zouden in totaal 2 mensen op gaan voor 2e kyu (bruine band), 1 voor 1e Kyu (bruine band met streep), 3 voor Shodan (zwarte band met 1 gouden streep) en 3 voor Nidan (zwarte band met 2 gouden strepen). Van Budokai Senshi namen Marielle Kom (1e Kyu) en Emma v/d Hul (Shodan) deel aan het examen. Beide trainen al jaren bij Budokai Senshi en kennen een ontzettend goede ontwikkeling in deze sport. Ze verschillen weliswaar flink in leeftijd maar kenmerken zich beide door hun doorzettingsvermogen, uitstekende technische vaardigheden en vechtlust. Beide zitten zij in het wedstrijdteam Kata en Emma daarnaast ook nog eens in het wedstrijdteam Kumite en beide dames wisten meerdere malen nationale en internationale prijzen in de wacht te slepen. Ook geven zij al langere tijd als assistenten les binnen de club. Zoals gezegd begon het eerste deel van het examen op maandag 1 juli. Het ging hierbij over het technisch examen waarin Kihon (basis), Ido Geiko (Kihon in beweging), Kata (stijlvorm) en ook theorie examens moest worden gedaan. Hun maanden lange voorbereiding kwam hiervoor uitstekend van pas want beide dames slaagde voor dit eerste onderdeel met hele mooie cijfers. Dag 2 (7 juli) kwamen de 3 scholen weer bij elkaar voor het 2e deel van het examen. Nu stond conditie, kracht, breken en randori (vrij vechten) op het programma. En ook nu maakte de dames weer ontzettend veel indruk. Naast dat zij alle conditie en krachttesten goed volhielden braken ze meerdere planken waarvan 3 planken (ruim 6 cm hout) in 1 techniek. Daarna vocht Marielle ruim 30 partijen zonder protectie tegenover grotendeels grotere en ervaren tegenstanders en deed Emma er nog 6 meer met 36 partijen. Beide dames kregen dan ook veel lof voor hun examens. Marielle is hiermee op 1 stap van haar zwarte band gekomen en Emma behaalde met haar slechts 17 jaar haar zwarte band Kyokushinkai Karate! Wat een ongelooflijk knappe prestatie waar wij ontzettend trots op zijn.


afgelopen week super leuke examens bij cardioboksen en kickboksen gehad. Allemaal enthousiaste mensen met het hart op de juiste plaats. Tijdens het examen werden conditie, kracht, techniek, combinaties, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen getest. Iedereen is geslaagd voor zijn/haar nieuwe graad. Op naar de volgende examens! Osu! 

Op 19 mei stond de Kodo cup op het programma. Dit toernooi, georganiseerd door sportschool Kodo, is het Nederlands Kampioenschap Ashihara karate voor jeugd en wist dit jaar ruim 200 deelnemers te trekken. Ook Budokai Senshi nam hieraan deel met 4 deelnemers, te weten: Bas van Brussel, Hanne Kom, Beer Don en Jette Prins. Zij waren vastbesloten om zoveel mogelijk bekers terug naar Sommelsdijk mee te nemen. Bas van Brussel trof een zware poule met meervoudig kampioen Paulo de Geest en een boomlange tegenstander van ruim 2 meter. Toch kwam bas uitstekend uit de startblokken en wist het meervoudig kampioen Paulo ontzettend moeilijk te maken. Hij verloor de partij net waar niemand ook had opgekeken van een gelijkspel. Toch gingen we vol goede moed de 2e partij in, 1 moment van onoplettendheid gaf zijn tegenstander een voorsprong. Bas wilde dit compenseren met een hoog tempo en zetten zijn tegenstander in zijn achteruit, uiteindelijk trof zijn tegenstander Bas vol in het kruis die helaas door de scheidsrechters werden beoordeeld als vol punt. Hierdoor verloor hij heel ongelukkig na een uitstekend toernooi, toch nog een mooie 3e plaats voor Bas. Hanne Kom trof meervoudig kampioen Ruby Goedhard en deze was simpelweg een maatje te groot voor Hanne die uiteindelijk toch nog een 2e plaats mee naar huis mocht nemen. Beer Don is onze vechter met de minste ervaring maar trof in de 1ste partij direct een veelvuldig kampioen, deze was duidelijk een slag beter dan Beer. Gelukkig kreeg hij 2 herkansingen die hij met beide handen aanpakte. De 2 daarop volgende partijen won Beer namelijk overtuigend tegen 2 sterke tegenstanders waarbij hij 1 of meer halve punten wist te scoren door mooie trappen tegen het hoofd, een hele mooie 2e plek voor Beer! Jette Prins is 1 van onze meest talentvolle leden, haar atletisch vermogen in combinatie met snelheid en wilskracht zorgt ervoor dat zij al veel toernooien op haar naam wist te schrijven. Toch zat het deze dame een aantal maanden flink tegen. Een zweepslag in de voorbereiding van meerdere toernooien en een snelle blessure in Zoetermeer hadden haar toch enigszins onzeker gemaakt. Maar desalniettemin zette ze haar beste beentje voor en wist ze met wat kleine tactische wijzigingen zeer overtuigend de 1ste plaats te behalen. 1 van haar partijen was tegen haar tegenstandster die haar in Zoetermeer nog blesseerde, nu won ze deze op Ippon door haar tegenstandster uit te schakelen met een goed geplaatste leverstoot. 1 x Brons, 2 x Zilver en 1 x Goud op een Nederlands Kampioenschap is een top prestatie. Wij zijn dan ook ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar de organisatie, vrijwilligers, meegereisde support, Tom van Brussel voor de coaching en Sarah Kom met haar rol als scheidsrechter deze dag.


18 mei bestond Budokai Senshi 11 jaar, naast een gezellig BBQ in de avond was er ook een bijzondere training. Namelijk op de marinierskazerne in Rotterdam. Naast karate elementen mochten we daar over de stormbaan en diverse oefeningen/obstakels doorlopen. Er waren ruim 200 karateka's, een super gezellig en geslaagd evenement. Dank gaat uit naar de Mariniers en Budokai Tsunami voor de organisatie. 

Budokai Senshi heeft zich afgelopen zaterdag gepromoot bij de Plusmarkt in Middelharnis. Heb je van ons een strippenkaart gehad? lever deze dan voor 31 mei in en probeer een aantal van onze lessen, helemaal gratis! We danken plus Slingerland voor hun medewerking aan onze actie! 

De week van 1 t/m 7 april was een geweldige week voor de karateka’s van Budokai Senshi. De successen begonnen op de dinsdag avond tijdens het 1ste examen van 2019. Een groot aantal karateka’s van 6 t/m 50 jaar maakte van deze mogelijkheid gebruik om door te groeien in deze sport. Na een pittige warming up en conditietraining waren de ramen van de eigen vestiging al goed beslagen waarna er in groepen gewerkt werd aan kennis, kihon (basis) en ido geiko (kihon in beweging). Daarna werd er per graad gewerkt aan de kumites en kata’s (schijngevecht) en werden er planken gebroken. Toch maakte, net als bij ieder andere examen, de randori (vrij vechten) de meeste indruk. Waar de jeugd met bescherming werkte, deden de volwassenen dit zonder bescherming. Hiermee word een geweldige dosis doorzettingsvermogen en wilskracht gevraagd van deze examenkandidaten. Ondanks het zware examen, wist iedereen zijn/haar nieuwe graad te behalen. Enkele voorbeelden hiervan: Maasje van’t Veld die slechts een aantal weken terug is van haar indrukwekkende reis naar Malawi voor Edukans slaagde voor haar 5e Kyu (gele band met streep), ook Leanne Koppenaal, leerling van het 1ste uur (al 11 jaar lid) deed examen en behaalde haar dik verdiende 4e kyu (groene band) en Hanne Kom 1 van onze wedstrijdvechters en hulpinstructeurs behaalde haar 3e kyu (groene band met streep). Budokai Senshi is super trots op al zijn/haar deelnemers en bedankt ook de aanwezige support tijdens dit examen. Naast de examens waren er ook wedstrijden, namelijk the Day of youth and beginners van sportschool Da Graca uit Zoetermeer. Dit grote toernooi kenmerkt zich door zijn internationale karakter en hoge niveau deelnemers. Budokai Senshi heeft hiervoor 2 wedstrijdleden voorbereid, te weten: Emma v/d Hul en Jette Prins. Beide dames laten zich al langer zien en bewijzen ieder toernooi over de juiste mentaliteit te beschikken die word gevraagd van deze full-contact karatestijl. Toch zat het Jette niet mee en zij kreeg in haar eerste partij een harde trap op de knie te verwerken. Ondanks dat zij zelf verder wilde vechten, besloot haar coach de partij te staken. Deze talentvolle dame heeft nog voldoende toernooien om zich door te ontwikkelen, veiligheid voor alles. Emma was na dit verlies vastbesloten de eer van onze vereniging te verdedigen en kwam uit in een poule van 5 deelnemers. Waarin haar eerste partij nog nipt naar haar tegenstandster ging, brandde zij vanaf partij 2 los en wist een knappe Hikiwake (gelijk) te halen tegen een tegenstandster waar zij in november nog van verloor. De daarop volgende partijen gingen in een ruim overwicht naar Emma. Zij behaalde hiermee een prachtige 3e plek op dit internationale toernooi.


Plezier, strijd, techniek en inzet, het was allemaal te zien op de Yujin cup 2019 


Traditiegetrouw organiseert Budokai Senshi een groot jaarlijks toernooi voor zowel kata (stijlvorm) als kumite (vechtvorm). Dit toernooi heet sinds 2018 de Yujin cup, waarin het woord Yujin voor vriend staat. Speerpunten van het toernooi zijn vriendschap, waardering en ervaring op doen. Dat het toernooi een groot succes is geweest vorig jaar is niemand ontgaan, ruim 6 weken voor het toernooi was dag 1 al vol en ook bij dag 2 hadden we ruim 20 deelnemers meer dan vorig jaar. Deelnemers kwamen uit Nederland, Belgie en Duitsland, Indonesie stond ook lange tijd op de lijst maar deze kregen de visum niet rond. Uiteindelijk traden er op zaterdag 207 mensen aan die in kleine poules van maximaal 3 hun wedstrijden uitvochten. En wat een prachtige strijd is het geworden. Op wat kleine ongelukken na heeft iedereen het toernooi met een tevreden gevoel verlaten en kreeg de organisatie veel complimenten over de gang van zaken tijdens het toernooi. Budokai Senshi nam natuurlijk ook zelf deel tijdens de kumite: zo behaalde Bas van Brussel, Mark Hokke en Emma v/d Hul een 1ste plaats, gingen Beer Don, Hanne Kom, Svenja Markus, Jette Prins en Chris van Helden er met een 2e plaats vandoor en scoorde Job de Visser, Thies Goedegebuur en Wout Jacobs een zwaarbevochten 3e plek. Er waren ook extra prijzen op beide dagen, bij de 1ste dag werd Ruud Muller Dojo als sportiefste Dojo beoordeeld en Peter Scheffers als beste scheidsrechter. De Fred Gotzenberger sr spirit prijs ging naar Destiny Hoogeveen van Budokai Vleesenbeek die won van een 2 koppen grotere tegenstander. En de team Kyokushin Worldshop Stijlprijs ging naar Tim Bentveltzen van karateschool Sam Muller. Tim won van 2 ervaren zwarte banden uit Duitsland. Op dag 2 waren er voor de kata 100 deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland. Alhoewel het toernooi minder druk was, werd het met hetzelfde enthousiasme ontvangen met wederom een goede dynamiek tussen deelnemers, vrijwilligers en scheidsrechters. En ook vandaag behaalde Budokai Senshi veel mooie prijzen: Beer Don, Klazina Tanis, Alessia Lussenburg, Marielle Kom, Sarah Kom en Mees Prins haalden een 1ste plaats. Een 2e plaats was er voor Diana van Ast en een 3e plaats voor Jip Don, Kimberley Clarijs, Nora Simones, Emma v/d Hul en Merel Jacobs. Ook deze dag weer een aantal speciale prijzen, zo werd Atrium Sports Hamburg voor hun jarenlange positieve invloed op het toernooi de sportiefste dojo, Ron Seltenrijch van dojo Aidagara de beste scheidsrechter. Behaalde Angel Udvardi de Fred Gotzenberger sr spirit prijs na flink gehavend van haar toernooi op de 1ste dag alsnog kata te komen lopen en daarbij de 1ste plaats behaalde en behaalde Kayleigh Altink van Budokai Vleesenbeek de team Kyokushin Worldshop Stijlprijs. Naast alle sportieve uitslagen stonden we er ook voor het goede doel. Een deel van de entreegelden ging richting Kika, Kyokushinworldshop doneerde 300 euro voor dit doel en er werden door Kika zelf spullen verkocht. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie bedrag van rond de 1100 euro voor Kika. Naast Kika hebben we ook Maasje van’t Veld ondersteund voor haar reis naar Malawi voor Edukans en ook voor dit goede doel 206 euro op weten te halen. Budokai Senshi kijkt met trots terug op dit toernooi en zal het toernooi wederom organiseren op 8/9 februari 2020. 


Punten die goedgekeurd zijn op de algemene ledenvergadering: 


  • Contributie gaat 2,50 euro per abonnement omhoog. Reden hiervoor is dat de kosten duurder worden en het kader meer tijd wil gaan steken in promotie en de samenleving. 
  • Ieder lid (m.u.v. de line dance) gaat 1 malig 10 euro activiteitengeld betalen. Dit activiteitengeld word ingezet voor kader en selectietrainingen, jeugddag, budodag, clubtoernooien enz. Het doel hiervan is om deze activiteiten gratis aan te gaan bieden. Hiermee voorkomen we dat de mensen die er wel altijd zijn financieel de dupe zijn van hun enthousiasme, we zorgen voor een bredere draagkracht en maken activiteiten daarbij voor iedereen mogelijk. 
  • Budokai Senshi treed met het Kyokushinkai Karate terug bij het IBK van Kancho Jan de Bruin. Er is al maanden weer goed contact en samenwerking en deze willen we in de toekomst graag verder voortzetten. 
  • Er komen examensystemen voor de cardioboksers en boksers. 
  • Er is decharge verleend aan het bestuur voor zowel het financieel gevoerde beleid het afgelopen kalenderjaar als het algemene beleid voor deze periode. 


Alle aanwezig waren het unaniem eens over deze punten en daarmee zijn deze goedgekeurd voor aankomend jaar. 


Leden hou er dus rekening mee dat de contributie omhoog is gegaan met 2,50 euro, pas dit aan aan je maandelijkse incasso. Vergeet hierbij niet dat er in de maand Januari de mogelijkheid is om korting te krijgen op het lesgeld. Betaal je 5 maanden dan kan je er 6 trainen, betaal je er 10 dan kan je 12 maanden trainen. Hiermee ondervang je vrijwel direct de verhoging van de contributie. 


voor het activiteiten geld worden binnenkort enveloppen op naam uitgedeeld waarmee dit kan worden voldaan/ingeleverd. Alvast bedankt voor de medewerking. 


laatste punt van aandacht: mensen let op de betalingen, vaak moeten wij achter de contributie aan en dit is echt onnodig. Je huur, energie, zorg enz. kunnen ook niet een aantal maanden overgeslagen worden. Budokai Senshi was met 35 leden vertegenwoordigd bij de jaarlijkse nieuwjaarsduik voor Kika op het havenhoofd in Middelharnis. Naast de gezellig duik hebben wij tevens weer de opwarming verzorgd voor de ruim 120 deelnemers die het water in gingen. Het was een mooie geslaagde middag met een geweldige opbrengst van 870 euro voor Kika. Op naar 2019 Osu! 

Week van de voedselbank een groot succes 


Budokai Senshi organiseert al jaren in de laatste week voor de kerstvakantie de week van de voedselbank. Dit initiatief word ieder jaar enthousiaster ontvangen en ook dit jaar zorgde dat weer voor een bus vol met producten. Het concept is simpel, wij nodigen diverse gasttrainers uit om een les te verzorgen en alle deelnemers aan deze lessen nemen 1 of meerdere producten mee voor de voedselbank. Ruim 150 karateka’s, Boksers en Kickboksers lieten zich zien. Zij kregen les van: Aivi Amanatkhan (hokori Meiyo), boksclub de Flakkeese Ring, Henk Gerhards (Muchin), Wesley Jansen (Hokori Meiyo) en Leslie Naaktgeboren (Budokai Vleesenbeek). Stuk voor stuk toptrainers die hun strepen meer dan verdiend hebben in de sport. Ook hun namen op hun beurt weer leden mee om de werksfeer nog aantrekkelijker te maken. Het succes was dan ook overweldigend! Eenmaal bij de voedselbank aangekomen kwamen we erachter dat we ruim een pallet meer hadden als vorige jaren. We willen alle lesgevers, deelnemers en sportscholen bedanken voor hun betrokkenheid. Ook willen we hierbij gebruik maken van deze gelegenheid om Wil Nedermeijer in het bijzonder te bedanken. Hij heeft namelijk in de omgeving van Dordrecht zichzelf hard gemaakt om zoveel spullen bij elkaar te krijgen dat hij met een volle auto richting Sommelsdijk is gereden. Budokai Senshi zet zich graag in voor het goede doel. Zo hebben zij na de week van de voedselbank ook deelgenomen aan de benefietactie Spread a Smile van Kazoku Dojo in Rotterdam en staan zij ook dit jaar weer met een ploeg paraat bij de nieuwjaarsduik voor Kika. In Februari organiseren zij de Yujin cup waar een deel van de entreegelden ook weer naar Kika zal gaan. Budokai Senshi is een club die midden in de maatschappij staat onder het motto samen staat we sterker. 


Budokai Senshi kleurt Goud tijdens het Nederlands Kampioenschap Kyokushinkai Karate 


Op 1 december werd het jaarlijks Nederlands Kampioenschap van de IBK gehouden met de naam: Jon Bluming IBK cup. Dit toernooi georganiseerd door Shihan Henk Gerhards van Dojo Muchin was een waar spektakel op ieder gebied. Zo waren er wedstrijden Kumite (vechten), Kata (stijlvormen) en Demonstraties. Budokai Senshi zou aan alle onderdelen hiervan deelnemen. Bas van Brussel, Beer Don, Mark Hokke en Lieke Kooistra verschenen als eerste op de mat voor hun onderdeel kumite, en op wat voor manier. Alle partijen werden zeer overtuigend gewonnen! Beer Don won van zijn eerste tegenstander op technisch overwicht om vervolgens zijn volgende tegenstander voortijdig uit te schakelen met 2 goed geplaatste mawashi geri jodan en zo de partij naar zich toe te trekken. Mark Hokke overklaste 3 maal zijn tegenstander op harde stoot en lowkickcombinaties en pakte eveneens goud. Bas liep letterlijk over al zijn tegenstanders heen en wist voortijdig waza ari of ippon te scoren. En ook Lieke bleek de langste adem te hebben tijdens haar partij en scoorde waza ari door een goed geplaatste mae geri. 4 deelnemers en 4 x een eerste plaats! wat een start van de dag. Bij de Kata zou het echter allemaal een stuk lastiger worden met gedegen competitie en groter aantal deelnemers per poule. Toch behaalde we ook daar uitstekende resultaten. Klazina Tanis won zeer overtuigend al haar partijen in haar poule en behaalde goud. Francisca Breukel was als lager gegradueerde in dezelfde poule geplaatst met alleen maar mensen die 2,3 of 4 graden hoger waren als haar. Toch wist zij zeer overtuigend beslag te leggen op de 2e plaats achter Klazina, een top prestatie. En ook Marielle wist zich uitstekend te handhaven tussen klasse kata lopers en pakte een mooie 2e plaats. 7 deelnemers: 5 x Goud en 2 x zilver. Een ongekend succes! Nadat we dag geëindigd waren met een demonstratie waar in korte tijd in loopvorm ruim 23 gasbetonblokken en een honkbalknuppel waren gesneuveld zijn we met een goed gevoel terug gekeerd naar Goeree Overflakkee. Naast sportieve resultaten mocht Joost van’t Veld vandaag de gehele dag als hoofdscheidsrechter fungeren bij de kata en deed dit uitstekend. Dank gaat uit naar organisatie, deelnemers, publiek, vrijwilligers, scheidsrechters en coaches. Het was een top dag met ontzettend veel gezelligheid en sportiviteit.


De grote clubactie was dit jaar een enorm succes! naast bedrijven als Zout Holland en Visbeen Transport hebben onze eigen leden ook nog eens 900 loten verkocht! Dat betekend dus 1000 loten totaal en een bedrag van 2400 euro voor de Yujin cup! Daarmee vangen we nagenoeg alle klappen op die we dit jaar moesten missen van een aantal sponsors. En topper van deze ronde is Beer Don! Hij verkocht maar liefst 98 loten en krijgt namens de club een mooi cadeau uitgereikt. Nu zie ik jullie denken maar waar is die jaar contributie dan gebleven? Nou Beer zijn ouders belde mij snel nadat ze wisten dat hij had gewonnen met de boodschap dat ze afstand namen van deze prijs om nog meer te investeren in onze mooie vereniging. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet. Jullie zijn allemaal toppers! Osu! 

Op 24 november organiseerde Karateschool Kiyozumi voor de 6e keer het open Nederlands Kampioenschap Kyokushinkai Karate voor jeugd en senioren t/m 21 jaar. Een ideaal moment voor Budokai Senshi om de eer te gaan verdedigen aangezien dit ook voor ons een thuiswedstrijd is. Zoals we gewend zijn van dit toernooi was de organisatie goed geregeld. Wel hadden we deze dag te maken met een afvalsysteem wat betekend dat je direct uitgeschakeld bent bij verlies, iets wat iedere partij natuurlijk extra spannend maakt. Hanne mocht deze dag voor ons de spits afbijten en trof een zeer goede vechtster uit Zutphen die onlangs op een ander toernooi al de titel wist te pakken. Hanne was echter niet van plan deze partij zonder slag of stoot weg te geven en wist haar tegenstander continu onder druk te zetten en daadwerkelijk meer te scoren als haar tegenstander. Toch draaide Hanne op een bepaald moment kort weg van haar tegenstander waarmee het vermoeden onder de scheidsrechters ontstond dat ze goed geraakt was. Deze gaven terecht een waza-ari (half punt) tegen voor haar tegenstander. Ondanks een slotoffensief kon Hanne helaas geen punt terug score en ging de partij naar haar tegenstander. Niet verloren maar wel weer geleerd. Daarna was `Bas van Brussel aan de beurt en die trof meerdere sterke tegenstanders. Bas wist in een partij goed mee te komen met zijn tegenstander maar werd uiteindelijk op hoofdscheidsrechtersbeslissing net niet als winnaar aangewezen. Aangeslagen van die partij kwam hij niet lekker meer in zijn spel maar wist toch een 3e plek te halen. Emma van de Hul is 1 van de topleerlingen van onze school. Niet omdat ze altijd prijs haalt maar omdat ze de hardste trainingsintensiteit laat zien. Toch zit het haar vaak niet mee op het toernooi en ook dit jaar kreeg ze vlak voor het toernooi een verkoudheid te pakken. Maar ze is geen opgever en besloot toch het gevecht aan te gaan en met succes. In haar halve finale partij won ze namelijk op jury beslissing van haar franse tegenstander en bereikte de finale. In deze finale was ze zeker niet de mindere maar kwam in de laatste 10 sec net lucht te kort om de overwinning overtuigend naar zich toe te nemen. Uiteindelijk moest er een beslissing gemaakt worden en werd haar tegenstandster als winnaar aangewezen. Toch een mooie 2e plek voor Emma op dit grote internationale toernooi.


op 20 oktober stond de jaarlijkse Sutani cup op het programma. Dit toernooi trekt altijd veel deelnemers uit binnen en buitenland. Een mooi moment voor Jette Prins om de eer van Budokai Senshi te verdedigen. Nadat Jette vorig jaar Nederlands Kampioen werd heeft zij haar prijzenkast flink bijgevuld met onder andere een mooie 2e plaats in het Ashihara Karate. Ditmaal bleek het nog maar eens wat een uitzonderlijk talent Jette is, want ook nu ging ze zeer overtuigend met een 1e plaats naar huis na 2 overduidelijke winsten op haar tegenstanders die toch een maat te klein bleken.


De familie en vriendenweek was weer een groot succes. Rond de 80 introducés kwamen deze week meedoen met de lessen. Van ouders, broers, zussen, vrienden of vriendinnen. Iedereen deed super leuk mee! En als beloning voor iedereen natuurlijk ijs en een mooi certificaat van deelname. Sommige van de introducés waren zo enthousiast dat ze gelijk in wilde schrijven. Heel verstandig want daarmee hoefde zij geen 20 euro inschrijfgeld te betalen. Wij kijken terug op een top week die we volgend jaar wederom zullen gaan herhalen. Osu! 

Na een succesvol clubtoernooi op 1 juli waarin Karataka’s en Kickboksers met elkaar “soms”  letterlijk het gevecht aan gingen konden de leden van Budokai Senshi een mooi bedrag van 240 euro overmaken voor stichting dierenbelang hoekschewaard. Maar waar de meeste verenigingen zich voor gaan bereiden op de zomerstop word er bij Budokai Senshi de gehele zomer “gewoon” doorgetraind. Na de zomer (vanaf 1 september) is er wederom een uitbreiding van ons toch al uitgebreide lesrooster. Want met een geweldig sportconcept Boxing45 van UFW gaat Budokai Senshi namelijk 2 lesuren draaien van deze cardioboksworkout van 45 min. Binnen deze 45 min geven we zowel beginners als gevorderden een voldaan gevoel van trainen. De instap is laag, de inzet bepaal je zelf maar in de workout kan je ook als gevorderde naar je grenzen werken. Op de dinsdagavond word deze les toegevoegd van 20:15 tot 21:00 uur en op de woensdagmiddag van 16:00 - 16:45 uur. Vooral de woensdagmiddag zal een gezinstraining gaan worden waarin alle leeftijden met elkaar gaan werken. Wat is er niet leuker dan samen met je kind te sporten. Maar ook als individu ben je meer dan welkom. Ook het kickboksen krijgt een nieuw jasje, op de donderdagavond zal er bij de senioren groep in 2 groepen gewerkt gaan worden, namelijk: Beginners en advanced. Van het opbouwen tot je eerste kickbokscombinatie tot een complete combinatie met blokken en overnemen, voor iedereen is er een mogelijkheid in deze groep. Ben je ook enthousiast geworden van deze workouts, pak dan nu je kans! Want in de maanden juli en augustus gooit Budokai Senshi hun deuren open voor iedereen die mee wil doen met de trainingen. Dus ben je nog niet op vakantie of blijf je zo ie zo thuis. Train dan eens lekker mee met 1 van onze lessen tijdens de zomer. Aan het eind van de zomer sluiten we af met onze vrienden en familieweek van 27 t/m 31 augustus. We vragen hierbij de leden iemand mee te nemen naar de trainingen. Word u in deze week lid dan betaald u geen inschrijfgeld en maakt u kans om de rest van het jaar gratis mee te trainen. 


Instructeur Jacques van Roosmalen geeft les op healthy fest

Healthy fest, 1 van de grootste evenement in de Nederland op het gebied van voeding en training werd ook dit jaar weer georganiseerd. 7 maanden geleden kreeg Jacques van Jimmy peek (oprichter en eigenaar van UFW) en Wesley Jansen (technisch adviseur van UFW) al te horen gat hij een les mocht geven op dit geweldige evenement. Een unieke kans waar Jacques dan ook meer dan dankbaar gebruik van maakte. De 7 maanden vlogen voorbij en na een eerdere les op de Solid Sound Convention stonden we dan op dit grote evenement. Bij binnenkomst liepen we vrijwel direct in een geweldige sfeer met bekende Nederlanders maar vooral super veel enthousiaste mensen. Ons podium was een heuse boksring wat de workout nog een extra beleving zou geven. En na de toples van Wesley was het de beurt aan Jacques, een grote groep enthousiaste mensen stonden paraat voor dit unieke kickboksconcept van UFW. De klik tussen de deelnemers was er meteen en de humor en hoge energie die Jacques graag terug brengt in de les zorgde voor een heerlijke workout die met een glimlach werd ontvangen. Super trots op het resultaat en extra dankbaar voor alle hulp deze dag en de mogelijkheid die hem geboden werd. Maar hiermee hield het verhaal nog niet op. Sinds een aantal maanden geeft Budokai Senshi namelijk nog een uniek concept genaamd boxing45. Een 45 minuten boks en cardio workout die in samenwerking met 5 voudig wereldkampioen Esther Schouten is bedacht. Esther kwam zelf deze les geven en Jacques mocht hierbij samen met 2 andere instructeurs assisteren. Heel gaaf om dit mee te maken en te leren van deze topsportster. Heb je ook interesse in het UFW Kickboksen of Boxing45? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij Budokai Senshi. Zit je niet bij ons in de buurt? kijk dan eens op www.ultimatefightworkout.org naar een lesgever bij jullie in de buurt. Of wil je een keer een les aanbieden in je eigen school of een les een keer ervaren voor een kleine groep of individueel, ook daarvoor zijn mogelijkheden via www.standyourground.co. 


Hanne Kom 3e tijdens het NK van het NFCKO.


De overkoepelende organisatie van alle full contact karate bonden, het NFCKO, organiseerde voor de 3e maal het Nederlands Kampioenschap full contact karate. Doel van het toernooi is om de vele bonden tezamen te krijgen en ervoor te zorgen dat er zodoende 1 echte kampioen ontstaat inplaats van diverse Nederlands Kampioenen door versplintering van bonden. Normaal gesproken staan wij hier met een groot team paraat, maar helaas werden er door blessures en afgelopen examens een aantal wedstrijdvechters afgemeld. Toch vinden wij het van belang als dojo hieraan deel te nemen en gelukkig nam Hanne Kom deze uitdaging aan. Zoals je mag verwachten op een dergelijk toernooi was de concurrentie groot en Hanne trof in de halve finale meervoudig kampioen Kayleigh de Geus van sportclub Sushiho. Helaas moest zij wederom haar meerdere erkennen in deze topvechtster. Toch wist Hanne uiteindelijk een mooie 3e plaats te behalen, en heeft zij nog belangrijker onze eer van de dojo verdedigd op het toernooi. Extra dank gaat uit naar organisatie en Tom van Brussel die als coach meeging naar dit toernooi. Osu! 

Sinds de start van de Kodo cup zo’n 5 jaar geleden is Budokai Senshi al bij het toernooi van de Sensei’s Roy en Henk Nispeling aanwezig. De gezelligheid, de vriendschap en de sportieve prestaties zorgen ervoor dat dit een vaste plek heeft in onze agenda. Toernooi regels zijn net iets anders, zo mag je 2 tellen vastpakken gevolgd door een techniek en er is ook een grote diversiteit in verschillende full contact karatevormen die meedoen. Al met al dus ook nog eens een heel leerzaam toernooi. Budokai Senshi nam deel met 5 deelnemers, te weten: Emma v/d Hul, Lieke Kooistra, Giovanni Kusters, Hanne Kom en Jette Prins. Onder begeleiding van de coaches Tom van Brussel en Martijn Bom gingen zij ervoor om allemaal prijs mee naar huis te krijgen, en ze kregen zelfs meer als dat ze verwacht hadden. Emma is 1 van onze absolute dojo toppers! niet omdat ze altijd prijs haalt tijdens toernooien maar door haar gedrevenheid tijdens de trainingen, zij mag met recht een voorbeeld genoemd worden voor andere. Na een lange tijd wist ze vandaag dan ook weer prijs te scoren. Ze behaalde knap een 3e plaats, zij het dat er naar onze mening meer in had gezeten. Lieke is een geweldig sterke en explosieve vechter, zou zij met meer regelmaat trainen dan behaald zij op zeker prijs op prijs. Maar door drukte met school en dergelijke lukt dit niet altijd en dat was dan ook de reden dat ze vandaag op conditie niet mee kon met haar internationale tegenstandsters. wel behaalde zij een 3e plek en heeft ze een geweldige spirit laten zien, iets wat de organisatie ook niet onopgemerkt was gebleven. Giovanni is eigenlijk geen onderdeel van het wedstrijdteam maar na zijn positieve ervaring van onze eigen Yujin cup werd er gevraagd om hem eens wat extra’s te bieden. En ondanks zijn niet optimale voorbereiding verraste hij ons toch door 2 x een hele leuke partij weg te zetten. met 1 verlies en 1 gelijk werd hij op gewicht 2e een mooie prijs voor hem. Hanne Kom staat eigenlijk vast op ieder toernooi waar we aan deelnemen en treft dan ook vaak dezelfde tegenstanders. Hanne zit op het punt dat ze precies tussen 2 fases inzit, net niet genoeg voor de beste vechters en te goed voor de mensen met een gemiddeld niveau. Dit werd in haar poule meer dan duidelijk, haar eerste tegenstandster was beduidend minder en won zij overtuigend met ippon. Haar 2e tegenstander was een maatje te groot en deed dit precies andersom. Toch een hele mooie 2e plaats voor Hanne! En dan ons laatst genoemde Jette, een geweldig talentvolle dame die met haar nuchterheid, doorzettingsvermogen en uitstekende techniek al Nederlands Kampioen werd. Ook nu schoot zij weer uitstekend uit de startblokken, wist 2 partijen overtuigend te winnen maar was niet helemaal alert bij haar laatste partij en kreeg 2 x een goed geplaatste hoge schop en verloor. Ook voor haar een mooie 2e plaats. 5 deelnemers en 5 prijzen is natuurlijk al een heel mooi resultaat maar zoals ik eerder al meldde was de vechtlust van Lieke niet onopgemerkt gebleven. Zij won naast haar 3e plek nog een mooie spiritprijs en kreeg daarbij ook nog eens een mooi pak aangeboden van Kyokushinworldshop. Een hele mooie afsluiting van een geweldige dag! Dank gaat uit naar organisatie, support, deelnemers, coaches en scheidsrechters die dit toernooi weer tot een succes hebben gemaakt. 


op 18 mei 2018 bestond Budokai Senshi exact 10 jaar. Ooit begonnen als een kleine karateschool met wat vrienden. Ondertussen de plek voor de budo en vechtsportliefhebber maar ook line dance en kleinschalige fitness. In deze 10 jaar is het ledenaantal ver 10 voudigd en zijn er plannen voor meer. Want binnen budokai senshi willen wij sporten voor iedereen mogelijk maken. Wij staan voor mogelijkheden, persoonlijk en vriendschappelijk met toch de juiste sportieve resultaten. Wellicht is dit het succes van de club en natuurlijk omdat er ruim 20 vrijwilligers zich inzetten om dit mogelijk te maken. 


het 10 jarig bestaan was reden genoeg voor een feestje in de stijl die wij het liefst doen, sporten! 

Dus werd er een heus kamp gegeven met gasttrainingen van Shihan Jan Vleesenbeek (kyokushinkai karate), Shihan Wim Pieck (yawara ju jutsu), Shihan Henk Gerhards (kyokushinkai karate voor jeugd), Sensei Marc de Roodt (ashihara karate) en voormalig wereldkampioen en K1 vechter Gago Drago. In 16 uur tijd werd er 8,5 uur getraind op hoog niveau en daarnaast waren er ook nog eens examens. Tijdens het trainingsweekend vielen alle puzzelstukjes weer op hun plaats waarom we de vereniging ooit begonnen zijn. Er was een hele fijne sfeer bij alle trainingen maar er werd ook ontzettend hard gewerkt. De examens waren weer de kers op de taart. Waar er meerdere kyu graad examens karate en shirt examens voor de kickboksers waren, waren er ook 2 dangraad (zwarte band) examens. 1 daarvan was zeer bewust en betrof Chris van Helden. Jullie hebben de afgelopen tijd in de media mee kunnen maken hoe ontzettend goed Chris zich ontwikkeld op het gebied van wedstrijden. Maakt het menig vechter super moeilijk met zijn uitgebreide techniek en goede conditie. Examens houden echter veel meer facetten in zoals Kihon (basis), Ido Geiko (kihon in beweging), Kumite (vaste vechtvormen), Kata (Stijlvormen), Tameshiwari (breken) en Randori (vechten). Alhoewel Chris het op meerdere rondes erg zwaar had liet hij zijn Kyokushin Spirit zien en sloeg zich er doorheen. Dit had als resultaat dat Chris nu officieel ook 1ste dan zwarte band is binnen de club. Wie ook een fantastische Kyokushin Spirit heeft is Tom van Brussel. Een rustige persoonlijkheid met een fantastische inzet. Toen hij 1,5 jaar geleden te horen kreeg dat zijn handen versleten zijn, was stoppen voor hem geen optie. Ondanks de pijn traint hij al die tijd al door en zet zich op allerlei manier in voor de club. Bij hem werd zonder zijn medeweten het examen af genomen. Hij was dan ook compleet verrast door de bevordering tot 1ste dan die hij meer dan verdiende. Naast deze examens werd eerder deze week Louis van Doorn bevorderd tot officieel instructeur binnen Budokai Senshi en kreeg zijn zwart shirt boksen en kickboksen. De afgelopen tijd heeft hij een opleiding tot heavy bag trainer afgerond en heeft hij daardoor alle referenties behaald voor deze titel binnen de club. 


naast het trainen werd er op de zaterdagavond ook nog een receptie georganiseerd. Tijdens de receptie gaf Sensei Jacques van Roosmalen een demonstratie kata gevolgd door het breken van 4 honkbalknuppels. Deze stonden opgesteld in de vorm van het infinity logo om nog maar eens aan te geven dat deze 10 jaar slechts het begin zijn van de club. Er waren dankwoorden voor leden, sponsors, bevriende scholen, instructeurs en vrijwilligers. Jacques kreeg zelf het officieel eerste glossy magazine van Budokai Senshi uitgereikt een uniek geschenk met prachtige herinneringen van de afgelopen 10 jaar. We willen nogmaals iedereen danken voor de afgelopen 10 jaar. Het vertrouwen, de vriendschap en de saamhorigheid. Op 21 april stonden de internationale kata wedstrijden van Seishin Dojo uit Belgie op het programma. Dit toernooi trok wederom 200 deelnemers uit binnen en buitenland. Ook Budokai Senshi nam deel, met te weten: Gijs van’t Veld, Sarah Kom, Klazina Tanis en Alessia Lussenburg. Deze laatst genoemde wist vorig jaar een mooie 3e plaats te behalen maar dit jaar gingen we voor meer. waar er vorig jaar een grote groep uitviel in de voorrondes, plaatste dit keer 3 van de 4 deelnemers zich voor de finale rondes. Waarom het zo moeilijk is deze finales te behalen is door de grote poules van soms wel 25 deelnemers. Sarah liet hierbij goede kata’s zien maar kwam te kort voor de finale rondes. Gijs, Klazina en Alessia wisten wel deze finale rondes wel te behalen. Dat je mee mag doen hieraan zegt al heel veel aan het niveau van de kata die je beheerst, simpelweg top niveau. Maar in de finales word er wat extra gevraagd en waar Gijs en Klazina beide met een mooie 6e plaats naar huis gingen pakte Alessia net als vorig jaar weer een mooie prijs. Zij leverde haar bronzen plak van vorig jaar in voor zilver dit jaar! En dat betekend dat we volgend jaar voor goud gaan. Een super mooi resultaat van onze wedstrijdteamleden Kata. Veel dank gaat uit naar de trainers en coaches Martijn Bom en Joost van’t Veld.


Lieke Kooistra heeft deelgenomen aan de jeugdklasse bij het EK kamakura in een matchmaking partij tegen Micha Kruze van sportclub Sushiho. Eerder zou Chris van Helden deelnemen aan het senioren toernooi waar het niet dat hij gevloerd werd door de griep. Ook Lieke kreeg hier helaas last van maar probeerde het toch. Helaas niet voldoende lucht om deze partij winnend af te sluiten. Doorgaan met trainen en op naar de volgende! Osu! 

Budokai Senshi investeert graag in zijn leden, vooral als het over persoonlijke ontwikkeling en lesgeef capaciteiten gaat. Zo werd ook Sarah Kom de kans geboden om een diploma te halen. Namelijk het diploma Full-contact karate instructeur van UFW. Na een heftige periode van 6 weken en vele trainingslesuren kwam deze week het verlossende woord eruit: Sarah Kom geslaagd voor de opleiding, een geweldige prestatie! Natuurlijk zijn wij super trots op Sarah en hopen wij nog meer instructeurs de mogelijkheid te bieden om opleidingen te volgen in de toekomst. Sarah geeft iedere maandag les bij de kata lessen samen met Senpai Joost maar zal in de toekomst ook vaker betrokken worden bij andere lessen. 

Wat een top examen bij het kickboksen! een prachtige mooie grote groep met support, allemaal heel erg enthousiast en bovenal niveau word steeds beter. Iedereen die examen heeft gedaan heeft laten zien de graad meer dan waard te zijn. Ik ben mega trots op jullie! foto's zal Martijn Bom snel plaatsen. Dank ook naar Kees van den Doel en Christi Hoogervorst voor de begeleiding van de kickboksjeugd, Dennis van Es voor de hulp tijdens de seniorenlessen en Martijn Bom voor de onvoorwaardelijke ondersteuning. Hier alvast de eerste plaatjes! Osu!

Vanavond waren de kleuters aan de beurt met examen! Geweldige inzet en super leuke groep. Iedereen geslaagd, sommige zelfs voor 2 slippen! Gefeliciteerd! Complimenten trouwens voor Christi Hoogervorst, Saskia Van T Veld-Hendriks en Lieke Kooistra die deze groep wekelijks trainen. Osu!

Osu,

Ook bij de Yawara Ju-Jutsu zijn er van de week examens geweest.

De Examenkandidaten, Joost, Dennis, Alex, Alain en Jaap werden getest op hun kennis in de onderdelen die het Yawara Ju-Jutsu biedt, afhankelijk van hun graad.

En Ju-Jutsu heeft aardig wat onderdelen
Tai-Sabaki Lichaamsverplaatsingen
Ukemi-Waza val breek technieken
Atami-Waza aanvalstechnieken zoals Stoten, slagen en trappen
Uke-waza verdedigingstechnieken
Nage-Waza werptechnieken
Kansetsu-Waza klemtechnieken
Kata vaste vorm
En het gebruik van de Tanto en de Kaibo, mes en korte stok.

Na de opwarming en krachtoefeningen begon het examen, eerst mochten de examenkandidaten hun val en rollen laten zien, gevold door hun stoten, slagen en schop technieken die ze op de bokstzakken mochten uitvoeren.

Daarna konden ze samen aan de slag om veel van de ju-jutsu technieken in actie te laten zien, de worpen, reflexen en klemmen werden op elkaar beoefent.

Het examen werd afgesloten met het onderdeel randori, hierbij werden de examenkandidaten aangevallen en moeten ze hunzelf verdedigen, dit moesten ze tegen een ongewapende tegenstander, een tegengenstander gewapend met een tanto, mes en als laatst een tegen iemand met een Kaibo, korte stok.

Hierna was het tijd voor het verlossende woord en zouden ze te horen krijgen of ze geslaagd waren.
Met trots kon er medegedeeld worden dat alle kandidaten geslaagds waren voor het examen en konden ze weer opgelucht ademhalen.

OsuOok de eerste slipexamens bij het G-Karate zijn een feit. Bij G- Karate hebben een speciaal examensysteem waar geoefend word in blokken. Tijdens deze blokken leren zij 4 weken lang een aantal specifieke technieken en kunnen na 4 weken op voor een slip. Zodra zij allen slippen behaald hebben (oranje,blauw, geel, groen en bruin) kunnen zij door voor een nieuwe band. De instructeurs waren aangenaam verrast door de kennis van alle leerlingen en zijn wederom zeer trots op dit resultaat. Extra dank gaat uit naar de bewegingsagogie (Ilvia Witte) van stichting zuidwester die ons ondersteunt met deze groep! Osu! 

maandag 5 maart is er een goede start gemaakt aan de examenweek van Budokai Senshi. Rond de 35 karateka's gingen op voor een slip examen t/m de gele band. De jongste was 5 jaar en de oudste laten we in het midden :). De deelnemers moesten voor hun examen een conditie en krachttest, technische kennis en uitvoering, stijlvormen, breektesten en randori (vechten) laten zien. Iedereen heeft laten zien hun nieuwe graad meer dan waard te zijn. We zijn super trots en feliciteren alle geslaagde met hun behaalde examen. Osu! 

Een toernooi wat ieder jaar groter word en steeds meer internationale deelnemers krijgt, kreeg ook dit jaar weer een vervolg. Het internationale kampioenschap van sportclub Sushiho. Ook Budokai Senshi nam hieraan deel met: Kees v/d Doel, Emma v/d Hul en Hanne Kom. Onder begeleiding van de coaches Martijn Bom en Chris van Helden kunnen zij spreken over een zeer geslaagde en succesvolle dag. Als eerste was Emma aan de beurt, deze jonge vechtster van Budokai Senshi kenmerkt zich door haar gedrevenheid. Naast een drukke studie staat zij minimaal 3 x per week in de Dojo en is bikkelhard en gedreven voor zichzelf. Ook vandaag heeft ze weer een prima partij laten zien en behaalde uiteindelijk een zeer verdiende 2e plaats. Ook Hanne staat minimaal 3 x per week in de Dojo en pakt bijna ieder toernooi mee. Vandaag trof zij de 1 kop grotere Ibtissam Montacir van sportschool Ben en Bouk uit Leiden. Hanne liet zich echter niet van de wijs brengen en wist overtuigend een 1ste plaats te bemachtigen over deze sterke vechter. Kees v/d Doel had na een korte vormdip bij het Katsu Gala, duidelijk zijn zinnen weer gezet op de winst. Na een overtuigende winstpartij bij de eigen georganiseerde Yujin cup, ging Kees ook vandaag met de winst aan de haal. Na 1 overtuigende winst door een Knockdown te scoren en 1 winst op jury beslissing behaalde hij een mooie 1ste plaats. Dank gaat uit naar deelnemers, coaches en support en natuurlijk Sportclub Sushiho voor de organisatie. Op naar het volgende toernooi, het EK van Kamakura waar we deel zullen gaan nemen met Lieke Kooistra bij de jeugd en Chris van Helden bij de senioren.

Budokai Senshi organiseert al jaren diverse toernooien in het Kyokushinkai Karate, genaamd de Senshi cup. Na een heleboel succesvolle edities kwamen wij vorig jaar echter tot de conclusie dat het tijd was voor iets nieuws. Met de feedback die we kregen werd er een nieuw format bedacht die zowel voor publiek, deelnemers, coaches als organisatie als prettig zouden worden ervaren. Ook de naam veranderde in Yūjin Cup waarin de naam Yūjin staat voor vriend, iets wat een speerpunt was voor het toernooi. Het blijft altijd spannend om een nieuw concept te introduceren en vaste structuren te doorbreken. Maar achter af gezien kunnen we terug kijken op onze beste toernooien die we ooit georganiseerd hebben. 


We begonnen dag 1 met een ingekrompen deelnemersveld van 185 deelnemers door de griep, met het Kumite (vechten). Neemt niet weg dat dit natuurlijk nog een heel mooi aantal deelnemers zijn. Over 3 matten werden er diverse partijen gevochten door beginners, gevorderd, jong en oud. We hadden deelnemers uit Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Japan. Door een samenwerking met dojo Kobushi uit Amsterdam konden deze deelnemen aan ons toernooi. Hoe mooi is dat, om deelnemers uit het geboorteland van Karate te mogen verwelkomen. Wat iedereen opviel was vooral de goede sfeer, ondanks dat we op de mat letterlijk vechten voor de prijzen waren we naast de mat vrienden. Beslissingen van de scheidsrechters werden geaccepteerd en iedereen was blij met zijn/haar prijs. t.a.v. de organisatie liep het ook vlekkeloos. 10:45 uur starten met het toernooi en 15:45 uur was iedereen geweest en dus ook weer bijtijds thuis. Ook de leden van Budokai Senshi behaalde prachtige prijzen. Bij de Jeugd pakte Jette Prins en Brad Vermeulen het Goud! Hanne Kom, Lois Aipassa, Mees Prins, Bas van Brussel, Beer Don, Giovanny Kusters en Lourens de Ligt pakte Zilver en Jart Troost en Job de Visser gingen met het Brons naar huis. Bij de Senioren ging het zowaar nog beter. Edo Hooghiemster pakte na zijn 3e plek van vorig jaar, dit jaar knap het Zilver door zijn tegenstander 5 sec voor tijd uit te schakelen met een goede stoot naar de maagstreek. Christi Hoogervorst en Kees v/d Doel pakte revanche van hun laatst verloren partijen op het Katsu Gala. Beide wisten zij glansrijk hun partij te winnen door hun tegenstanders voortijdig uit te schakelen. Chris van Helden word op dit moment gezien als 1 van de meest talentvolle mannelijke vechters van Goeree Overflakkee en maakte deze status meer dan waar, door na 2 x 3 min te winnen van zijn veel ervaardere en tevens 5 kg zwaardere tegenstander Otbert Offerman van Sportschool Thomas. Beide mannen waren zeer aan elkaar gewaagd maar Chris trok de partij op karakter naar zich toe. Dit leverde hem naast een mooie 1e plaats ook nog eens de Fred Gotzenberger senior spirit prijs op. Deze prijs ter ere van Fred word uitgereikt aan de meest spiritvolle vechter van het toernooi. Bij de jeugd ging deze ere prijs naar Robert Mironescu van Budokai Vleesenbeek. Beide vechters hebben deze prijs meer dan verdiend. De andere extra prijzen waren die voor beste scheidsrechter en de sportiefste dojo waar Bart Spijkhoven van Karateclub Noritsu en Sportschool Kodo van Sensei Roy en Henk Nispeling mee aan de haal gingen. 


Dag 2 stond in het teken van Kata oftewel Stijlvorm. De organisatie besloot op tijd de inschrijvingen hiervoor te sluiten i.v.m. het gebrek aan scheidsrechters. Ook nu werd er gewerkt in kleine poules waarin iedereen tegen elkaar een kata loopt en uiteindelijk als winnaar, verliezer of gelijk werd beoordeeld. De samenwerking was weer enorm want i.v.m. het gebrek van wat scheidsrechters werd er in onderling overleg besloten dat de hogere klasse als eerste aan de beurt waren en mensen daaruit zouden helpen met de jurering. Uiteindelijk kwamen er ook deze dag 31 poules voorbij, met goede en duidelijke jurybeslissingen. Ook Budokai Senshi deed dit zelf weer zeer verdienstelijk: Martijn Bom behaalde het Brons in een sterk bezette klasse met meervoudig kampioen Kata Ecem Yuksel en Rico Scheffers. Alessia Lussenburg, Klazina Tanis, Vera Kom en Emma v/d Hul gingen er met het zilver vandoor. En Dirk Houweling, Marielle Kom en Gijs van’t Veld pakte het Goud. Daarnaast kreeg Alessia Lussenburg de prijs voor de meest Stijlvolle kataloopster van het toernooi, evenals Ecem Yuksel van Budokai Vleesenbeek. Ook dit keer weer een prijs voor de sportiefste dojo. En deze ging naar 1 van onze bevriende scholen Kazoku Dojo van Sensei Peter Scheffers. De beste scheidsrechtersprijs ging dit keer naar een Hoekscheidsrechter Rudolph Francis, die altijd aanwezig is met wedstrijden en een hele relaxte persoonlijke manier van jureren heeft. 

U begrijpt dat we terug kunnen kijken op een verschrikkelijk mooi toernooi. Als organisatie hebben we veel complimenten gehad. Toch zijn wij degene die vooral dankbaar zijn. Dankbaar voor alle vrijwilligers deze dagen, de scheidsrechters, de sportieve coaches en deelnemers, het fijne publiek, en onze sponsors. Extra dank gaat uit naar EHBO vereniging Middelharnis/Sommelsdijk (Jasper v/d Hoek) en de overige EHBO voor hun zorg dat alle deelnemers veilig het toernooi konden volbrengen. De scheidsrechters met hun eerlijke jurering om te zorgen dat we een goede competitie met elkaar aan konden gaan, Fred Gotzenberger Junior die wederom de tijd heeft genomen om bij dit toernooi de ereprijs van zijn vader uit te reiken en natuurlijk onze geweldige sponsors. Hoogervorst Marine Consultancy BV die wederom garant stond voor al het prijzenmateriaal, Mammoet transport Ferry die een dag zaalhuur voor hun rekening nam, Looydesign die heeft gezorgd voor het ontwerp en afdrukken van de posters en prins gevelreiniging en Denny van driel Kitwerken die een mooie donatie deden voor dit toernooi. Daarnaast alle overige sponsors zoals Studio SparQ en Zout Holland die ook dit jaar weer voor ons klaar stonden. 


Mooie extra mededeling is dat er vanuit Budokai Senshi weer een prachtige donatie is gedaan aan Kika Goeree Overflakkee van 578 euro. Met daarbij de 200 euro van Kyokushin Worldshop en het opgehaalde met de verkoop komen we op een prachtig bedrag uit tegen de 1100 euro. Geweldig dat we dit op deze wijze kunnen doen. Volgend jaar zal de Yujin cup wederom plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 9/10 februari. Heeft u ook interesse in Budokai Senshi? kijk dan eens op www.budokai-senshi.com of neem contact op met [email protected]/0647992777 (graag sms/app). 

In het weekend van 20/21 januari stond het jaarlijkse Kaizen Kamp op het programma. Dit kamp, georganiseerd door Kaizen dojo o.l.v. Sensei Lee Tsoulli, trekt jaarlijks vele deelnemers uit binnen en buitenland. Budokai Senshi is er al vanaf de start 7 jaar geleden jaarlijks bij en ook dit jaar stonden zij weer met een 10tal deelnemers paraat. Naast deelname aan het kamp had Budokai Senshi 2 examen kandidaten namelijk Martijn Bom en Joost van’t Veld. Beide deelnemers gingen op voor een 2e dan graad, een 2e gouden streep op hun zwarte band en waren gebrand om dit te halen. Anders dan voorgaande jaren werd dit keer het gehele examen op 1 en dezelfde avond volbracht een extra moeilijk element voor het uithoudingsvermogen. Martijn en Joost begonnen zenuwachting en vastberaden aan het technisch examen. Hierbij moesten zij de basistechnieken, technieken in beweging en stijlvormen laten zien, kort daarna volgde de conditietest waarbij in totaal 150 push ups, 180 sit ups en 180 squats moesten worden voldaan en toen die afgerond was gingen ze gelijk door naar het vecht gedeelte waarbij 20 x 2 min volbracht moest worden tegen gevorderde en uitgeruste tegenstanders. Een ieder zal begrijpen dat veel van een mens vraagt. Maar een graad zonder inzet is als een doos zonder inhoudt. Dus de mannen wisten wat ze moesten doen. Vooral een extra attentie voor Joost is hierbij op zijn plaats. Joost kreeg in zijn voorbereiding van zijn 1ste dan 4 jaar geleden met een mokerslag te maken doordat hij een ernstige knie kwetsuur op liep, iets waar hij nog steeds 3 x in de week fysio voor heeft en regelmatig bij de arts moet voor controle. Toch heeft Joost zichzelf hier nooit achter verscholen en is altijd blijven trainen voor onder andere dit doel. Een onwijze mentaliteit en doorzettingsvermogen die past binnen het Kyokushinkai Karate. Het examen werd beoordeeld door een 7 tal Shihan’s (meester) en Sensei’s (leraren). Dit zijn allemaal mannen die hun strepen dik verdiend hebben in het verleden en dus kennis hebben van zaken. En alhoewel er wel degelijk ook feedback was op punten in het examen kwamen zij gezamenlijk tot de conclusie dat beide heren geslaagd waren. Een super mooie prestatie en stap voor deze 2 heren die beide al lesgaven bij Budokai Senshi. De volgende dangraad examens staan geplant op 18/19 mei, en hier zal topvechter en karateka Chris van Helden een poging doen om zijn 1e dan te halen.

Budokai Senshi mocht meewerken aan de kika nieuwjaarsduik 2018! 17 mensen van Budokai Senshi doken daarnaast nog het water in maar ook andere karateka's uit nederland sloten aan voor dit unieke evenement. In 2019 zal Budokai Senshi weer vertegenwoordigd zijn en de opwarming geven. Hiervoor hopen wij nog meer mensen te zien als dit jaar. 

Van 18 t/m 22 december hield Budokai Senshi hun jaarlijkse week van de voedselbank. Tijdens deze week staan de leden van Budokai Senshi even stil bij de mensen die het niet altijd zo breed hebben en willen zij in samenwerking met andere ervoor zorgen dat deze mensen tijdens de feestdagen over iets extra’s beschikken. Niet alleen de eigen leden waren heel enthousiast maar ook andere instructeurs vanuit heel Nederland wilde wat extra’s doen voor dit goede doel. Zo kwam Rico Scheffers van Kazoku Dojo een speciale kata training geven, kwam Johan van Ee van Yohan Dojo Langs voor een boksles, gaf Robert Kerkhoven van Budokai Shogun een kickboksles en kwam Leslie Naaktgeboren van Budokai Vleesenbeek met de 40 + groep van Budokai Vleesenbeek gezellig meedoen en lesgeven bij onze 40 + training. Ook onze eigen instructeur Martijn Bom van het Yawara Ju Jutsu gaf een realistische zelfverdedigingstraining. De opkomst was in 1 woord geweldig en iedereen nam 1 of meerdere producten mee. Extra verassing was dat Yohan Dojo in Schiedam tijdens hun jaarlijkse clubtoernooi Kickboksen ook vroeg aan de deelnemers en publiek om wat mee te nemen. Uiteindelijk werden er 2 pallets vol met producten afgeleverd, een geweldig resultaat, na een hele leuke en leerzame trainingsweek.

Weinig tijd om te sporten, werk je onregelmatig of is sporten alleen mogelijk als de kinderen op school zitten? Geen probleem! Budokai Senshi gaat in samenwerking met het UFW een hele bijzondere workout geven, namelijk Boxing45. Dit concept van Jimmy Peek in samenwerking met 5 voudig wereldkampioen Esther Schouten is een 45 minuten lange high intensity workout. Een unieke beleving van sporten waarmee je alle spieren in het lichaam traint op je eigen niveau. Het tempo ligt hoog maar jij bepaald wat je er tijdens een les van maakt. Deze lessen zullen gegeven worden op de woensdag ochtend van 09:15 uur tot 10:00 uur o.l.v. master trainer Jacques van Roosmalen. Een ideale manier om je dag te starten! de eerste les is op 10 januari, de eerste 2 proeflessen zijn gratis en word je daarna lid dan krijg je je bokshandschoenen cadeau! 

Budokai Senshi bied sinds 2 jaar UFW kickboksen aan in Sommelsdijk. Dit concept richt zich op de workout van het kickboksen en kent officieel geen sparren. Echter zijn er altijd een aantal fanatiekelingen die dit toch leuk vinden en daarom hebben wij het spar kwartier hieraan toegevoegd voor deze liefhebbers. 2 x in het jaar hebben we speciaal voor deze mensen een uitwisseling met een andere zeer sportieve school, te weten: Yohan dojo uit Schiedam. Dit keer deden Jasper Kroon, Lourens de ligt en Tristan v/d Torren mee aan het toernooi en deden dit zeker niet onverdienstelijk. Lourens mocht de spits afbijten, en alhoewel hij officieel karateka is, deed hij het prima tegen zijn tegenstander die duidelijk meer ervaring had in het kickboksen. Zijn tegenstander kon niet op tegen de combinatiesnelheid van Lourens en koos ervoor regelmatig vast te pakken, gevolgd door knieën. Lourens kwam niet lekker in zijn spel, mede door een te laag geplaatste knie op het kruis en verloor zijn partij op punten. Maar kreeg een groot compliment voor zijn vechtlust. Daarna was het de beurt aan Jasper. Jasper trof een zeer fanatieke tegenstander, weinig techniek maar heel veel druk uitoefenen op Jasper met harde stoot combinaties. Jasper counterde super scherp met harde rechtse low kicks waar zijn tegenstander aanzienlijk last van had. Uiteindelijk maakte de organisatie de juiste beslissing, zijn tegenstander scoorde meer onder druk maar Jasper had scherpere technieken en schade aangebracht aan de tegenstander. Beide werden zij als winnaar aangewezen! En de laatste partij was die tussen Lourens en Tristan. Tristan zou op het laatste moment geen tegenstander hebben dus Lourens vocht speciaal voor hem een extra partij. Beide mannen gaven elkaar niks cadeau en gingen vol voor de winst. Lourens bleek hierin meer vechtspirit met zich mee te brengen en won verdiend op punten. Uiteraard zijn wij heel trots op onze deelnemers!

op zondag 3 december vond het jaarlijkse goed georganiseerde toernooi, de Noritsu Cup plaats.  Dit toernooi georganiseerd door Karateclub Noritsu is het Nederlands Kampioenschap van de Nederlandse Karate Associatie, 1 van de grootste Nederlandse bonden van Nederland. Buiten het NKA mogen slechts een handvol andere sportscholen en organisaties meedoen aan dit toernooi. Budokai Senshi is 1 van de gelukkige die daarbij aan mogen sluiten en wij maken daar dan ook ieder jaar dankbaar gebruik van. Budokai Senshi schreef 7 deelnemers in: Jette Prins, Emma v/d Hul, Bas van Brussel, Alessia Lussenburg, Hanne Kom, Thijs Meijer en Lieke Kooistra. Helaas vielen 2 vechters voortijdig af, Jette en Emma hadden allebei de griep te pakken. Bas van Brussel trof het deze dag ook niet. Vanwege zijn lengte en gewicht treft hij ieder toernooi zeer ervaren en/of zware tegenstanders. Niet goed voor de motivatie om dat keer op keer mee te maken en de coaches besloten Bas terug te trekken uit het toernooi. Uiteindelijk bleven er dus 4 vechters over! Alessia begon zeer goed met een mooi gelijkspel tegen 1 van haar tegenstanders, nadat zij haar 2 partij verloor op waza ari kreeg zij in haar 3e partij een onreglementaire techniek op haar kin en was dermate aangeslagen dat ze besloten niet meer verder te vechten. Dit keer geen prijs voor Alessia. Hanne Kom kwam ook niet echt lekker in haar spel, incasseerde de eerste rond een harde ronde trap maar vocht zich toch knap naar een 3e plaats, Brons voor Hanne! Thijs Meijer doet nog niet zo heel lang wedstrijden maar trof toch 2 ervaren vechters in zijn poule, 1 van de wedstrijden wist hij overtuigend te winnen en 1 werd verloren. Een mooie 2 plaats dus zilver voor Thijs! Lieke Kooistra die 1 week voor dit toernooi nog een prima partij draaide op het katsu gala maar toch verloor had duidelijk iets goed te maken en liet dit dit toernooi ook zien. Beide partijen werden overtuigend gewonnen door Lieke en zo werd zij Nederlands Kampioen! Goud voor Lieke! Dank gaat uit naar de organisatie van karateclub noritsu, deelnemers, coaches Martijn Bom en Tom van Brussel en het meegereisde publiek. Dit was voor Budokai Senshi het laatste karate toernooi van dit Kalenderjaar, wel staat er nog een uitwisseling in het kickboksen met Yohan Dojo op het programma op 22 december. Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals Boksen, Kickboksen, Yawara Ju jutsu, Kickbag, Kleuterkarate, 40 + Karate of Line Dancing. Eindig 2017 dan nu nog goed en train tot het einde van het jaar gratis mee met 1 of meer van de lessen! Word u daarna lid dan krijgt u een deel van uw bescherming cadeau. voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com of contact opnemen met [email protected] en/of 0647992777 (app/sms). 

Met trots kunnen we vermelden dat Sensei Jacques van Roosmalen is opgenomen in het kader van het UFW. Vanaf heden is hij Master trainer van deze geweldige organisatie en zal hij onder begeleiding van Sensei Wesley Jansen en Jimmy Peek opleidingen en lessen gaan geven in het hele land. Een mooie stap voor Jacques maar ook zeker voor Budokai Senshi en zijn leden ter bevordering van het nu al uitgebreide lesaanbod. Osu! 

Budokai Senshi kent een grote betrokkenheid bij hun leden en hebben als doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de Budo, Zelfverdediging danwel Vechtsport. Alle sportdisciplines die Budokai Senshi biedt geven je naast de nodige zekerheid ook nog eens goede fysieke en geestelijke gesteldheid. Sinds de intrek van hun eigen sportaccommodatie aan de Gerard Walschapstraat in Sommelsdijk zijn er meer lessen aangeboden en is er zelfs een kleinschalige fitnessruimte gerealiseerd. Dit zorgde in het afgelopen jaar voor een grote groei in ledenaantal. Daarnaast hebben zij ontzettend veel mensen die belangeloos andere lesgeven, sponsoren of helpen met organisatorische taken. Dit kader breid zich nog steeds uit en hierdoor zullen ook meer mogelijkheden gecreëerd worden in 2018. van eind Oktober t/m November deed Budokai Senshi ook mee met het jaarlijkse sportevenement Go sport die georganiseerd word door de sportfunctionarissen van de gemeente Goeree Overflakkee. Ook nu kregen wij in totaal 25 enthousiaste kinderen binnen die 4 weken lang mee hebben getraind bij onze lessen. Onder deze deelnemers zat ook Gijs van Neck. Deze jongen wilde werken aan zijn zelfverzekerdheid doormiddel van het Kickboksen voor jeugd. Wat hij al snel merkte was dat het naast een goede basis voor de zelfverzekerdheid ook nog eens gewoon heel leuk is. Op de muziek van het UFW keihard werken aan je kracht, conditie en techniek is een unieke beleving. Gijs besloot daarom ook lid te worden van de vereniging en kreeg nog eens een extra grote verassing. Hij was namelijk het 225ste lid en mocht naast zijn handschoenen ook nog eens gratis scheendekkers ontvangen.

Op 25 november stond voor de 18e keer het Katsu Gala op het programma. Dit toernooi, georganiseer door Shihan Lammert Meinema van Dojo Katsu in Winsum, staat bekend om zijn goede opzet, harde wedstrijden maar ook het sportieve karakter. Ondanks dat het toernooi een Kyokushinkai Karate toernooi is, heeft deze veel weg van het kickboksen. Wedstrijden worden gevochten in een ring en je komt op met je eigen muziek. Een erg bijzondere ervaring voor de vechters. Budokai Senshi nam deel met 4 deelnemers, te weten: Lieke Kooistra, Christi Hoogervorst, Kees van den Doel en Chris van Helden. 4 totaal verschillende vechters die allemaal om een andere ambitie deelnamen aan dit toernooi. Lieke Kooistra vecht regelmatig op toernooi in Nederland en Belgie maar leek het een unieke ervaring om dit eens in de ring te doen. Zij trof meervoudig Kampioen Sherilynn van Damme, een maatje te groot voor Lieke maar ze heeft het haar tegenstandster zeker lastig gemaakt en de hele partij weten uit te vechten. Kees van den Doel is 1 van de instructeurs van Budokai Senshi en geeft dus regelmatig les, is druk met studie en werk daarnaast ook nog eens 32 uur als woonbegeleider. Hierdoor kan hij niet altijd zoveel trainen als hij wil, maar jong en ambitieus wil hij zich wel blijven ontwikkelen en dus ook mee blijven doen met toernooien. Hij trof europees kampioen -21 Ferry Wortman en deze tegenstander was duidelijk een klasse te groot voor Kees waardoor hij voortijdig verloor. Christi Hoogervorst was gebrand op revanche nadat zij vorig jaar een 1ste plek behaalden maar in haar 2e extra partij door een onreglementaire techniek werd uitgeschakeld. Helaas kreeg zij op het laatste moment een andere tegenstandster, besproken tactieken werkte dus niet meer, maar wist desondanks toch een prima partij te draaien. Zij scoorde 2 x met een mooi geplaatste hoge schop waardoor haar tegenstandster wankel op haar benen stond. 1 ervan werd zelfs gewaardeerd met wazari (half punt). Alles leek op winst uit te komen, zij het niet dat zij in de laatste 15 sec van de partij een vervelende botsing met de knieën kreeg en zich blesseerde. Haar tegenstandster pakte haar kans met de steun van het thuis publiek en zette vol in met schoppen op deze blessure. 3 sec voor het einde van de partij greep zij hierdoor de winst alsnog. Een erg zuur verlies! U begrijpt goed dat het ons dit toernooi niet helemaal voor de wind ging. En eigenlijk begon het verhaal van Chris van Helden jaren geleden op dezelfde manier. 2 zware blessures aan zijn linker en rechterknie, langere tijd revalideren en jezelf letterlijk terug vechten in het spel. de laatste 1,5 jaar alles ervoor laten, 6 x in de week trainen, voedingsschema’s enz. enz. Chris wilde dit keer laten zien dat hij ook meekon met de goede vechters in de - 70 klasse. Ook Chris trof deze dag een internationale topper in Quinten Tytens uit Belgie. En het werd de partij van de avond! Beide mannen zette een tactisch, messcherpe, snelle en harde partij neer. Over en weer werden vlijmscherpe combinaties gegeven, de impact van deze technieken waren goed hoorbaar in de muisstille zaal waar iedereen aandachtig toeschouwer was van deze partij. Na 3 x 2 min werd er om een beslissing gevraagd. Alvorens deze werd gevraagd gaf Hoofdscheidsrechter en voormalig internationaal topvechter Nico Gordeau al een heel groot compliment met de tekst: Kijk mensen, dit is nou Full Contact Karate! Beide vechters kreeg een staande ovatie van het publiek. En u raad het al, de scheidsrechters konden geen keuze maken tussen beide vechters. Een laatste extra ronde van 2 min zou er gevochten worden waarna er na deze 2 min een keuze gemaakt moest worden. Wederom was de partij 1,5 minuut compleet gelijk op maar Chris gooide in de laatste 30 sec al zijn reserves eruit, de spanning, het harde trainen de afgelopen 1,5 jaar alle goede keuzes die hij maakte kwamen tot een fantastisch punt waarin hij puur op karakter de partij naar zich toe trok! Kippenvel en een ontzettend groot gevoel van trots volgde. Chris van Helden 1ste plaats op het 18e Katsu Gala in Winsum.

Zondag 26 november hebben 6 leden van Budokai Senshi meegegaan aan het Seminar van Sem Schilt georganiseerd door UFW o.l.v. Jimmy Peek. Naast en 2 tal lessen van deze Kampioen kregen zij ook les in het UFW kickboksen o.l.v. Sensei Wesley Jansen en Boxing45 o.l.v. 5 voudig wereldkampioen Esther Schouten.  Een geweldige dag met daarnaast ook nog een gouden randje voor Sensei Jacques! Hij gaat namelijk onderdeel uit maken van de instructeursgroep van UFW en gaat de aankomende maanden stage lopen in zowel het UFW kickboksen als de UFW karate opleiding. een geweldige kans! Osu! 

Zaterdag 25 november stonden er weer leuke activiteiten op het programma. Zo was Senpai Martijn Bom aanwezig op het seminar van Sem Schilt bij dojo Muchin van Shihan Henk Gerhards en hebben zij een super leuke dag gehad. Senpai Joost is s avonds namens onze club naar de 24 uurs marathon van Dojo Saiha van sensei John Korebrits geweest en heeft namens de club 50 euro gedoneerd. Uiteindelijk heeft Dojo Saiha rond de 9000 euro opgehaald voor Kika! een super prestatie! Osu! 

Op 19 november organiseerde Yohan Dojo uit Schiedam onder leiding van Johan van Ee een clubtoernooi voor zijn leden en een aantal gasten. Ook Budokai Senshi mocht deelnemen aan dit toernooi en dit bood een mooie kans voor een aantal beginnende vechters om ook eens te proeven aan een wedstrijd. Budokai Senshi schreef 7 deelnemers in: Lois Aipassa, Lourens de Ligt, Merel Jacobs, Thies Goedegebuur, Wessel Zoon, Jordan de Jong en Marijn Gotzenberger. Helaas waren er op het laatste moment geen partijen voor Lois en Lourens dus werd er uiteindelijk meegedaan met 5 deelnemers. Onder leiding van de coaches Martijn Bom en Tom van Brussel deden zij mee met het Kumite (vechtvorm), Kata (stijlvorm) of in het geval van Merel zelfs aan beide. Bijzondere extra in deze wedstrijden waren dat er ook dit toernooi zelfs deelnemers uit Japan aanwezig waren die meevochten onder naam van Kobushi van Sensei Roel de Lange. Budokai Senshi begon de dag uitstekend. Merel won haar eerste partij door 2 goed geplaatste hoge schoppen tegen de helm van haar tegenstandster en trok daarna ook nog eens de 1ste plaats naar zich toe in het Kata. Jordan die uitkwam in dezelfde poule pakte een mooie 2e plaats. Ook Merel haar 2e partij werd gewonnen van haar japanse tegenstandsters waardoor dat Merel wederom een prachtige 1e plaats pakte dus zowel in Kata als Kumite een 1e plaats behaalde. Thies trof ook een Japanse tegenstander, was fysiek weliswaar een stuk sterker, maar 2 hoge trappen maakte zijn tegenstander de winnaar. Nadat Wessel ook een mooie 2e plaats bij de kata behaalde mocht Marijn als laatste deze dag aantreden bij zijn eerste seniorenpartij. De partij kwam pas 2 weken voor het toernooi tot stand dus optimaal trainen was er niet. Maar in het 2e gedeelte van de partij trok Marijn op karakter de winst naar zich toe. Ook een mooie 1e plaats voor Marijn. 5 deelnemers en 3 x een 1ste en 3 x een 2de plaats is een heel mooi resultaat van deze jonge groep. Dank gaat uit naar Yohan dojo voor de organisatie, de coaches Tom en Martijn en de support. 

Op 12 november stond wederom de Yokoso Cup op het programma. Dit groots opgezette internationale Kata toernooi is het bewijs dat de Stijlvormen in het Kyokushinkai Karate een grote groei doormaken. Deze dag zouden er maar liefst 191 deelnemers deelnemen uit diverse landen in Europa. Ook Budokai Senshi nam deel met 8 deelnemers, te weten: Joost van’t Veld, Martijn Bom, Sarah Kom, Emma v/d Hul, Marielle Kom, Gijs van’t Veld, Klazina Tanis en Alessia Lussenburg. 

Weken zijn zij bezig geweest met extra trainingen en ze kunnen dan ook terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Alle deelnemers liepen 2 rondes, 1 verplichte kata en 1 vrije kata tegen verschillende tegenstanders. Iedere vlag mee leverde 3 punten op, gelijk 1 en geen vlag 0 punten. Het is deze dus ook afhankelijk welke tegenstander je in de eerste rondes krijgt, tref je de 2 beste kata lopers in deze rondes dan zijn je kansen op de halve finales verkeken. Er zijn dus verschillende factoren die moeten kloppen voordat je kans maakt op de prijzen. Eigenlijk troffen Sarah Kom, Emma v/d Hul en Gijs van’t Veld het in deze voorrondes niet. Vorig jaar waren Sarah en Gijs nog goed voor Brons maar dit jaar troffen zij allen finale kandidaten of kampioenen van dit toernooi. Ze liepen prima kata’s maar het bleek in deze niet voldoende om door te stromen naar de halve finales. Klazina Tanis, Marielle Kom, Joost van’t Veld en Martijn Bom wisten wel 1 x overtuigend te winnen van hun tegenstanders maar alleen Marielle en Martijn wisten hiermee een halve finale plek te bemachtigen op punten. Alessia Lussenburg was al zeker van deze halve finales door 2 x te winnen van haar tegenstanders. Dus 3 mensen door naar de halve finales, al een hele mooie prestatie op zich. Marielle moest hier helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstander, en werd op punten 4e, maar zowel Martijn als Alessia wisten ook deze halve finale zeer overtuigend te winnen en stonden in de finale. Helaas bleken hun tegenstanders in de finale te sterk maar voor beide kata lopers een zeer verdiende 2e plek op dit internationale kata toernooi. Uiteraard zijn wij op alle deelnemers heel erg trots. Dank gaat uit naar de coaches (en tevens deelnemers) Joost van’t Veld en Martijn Bom, support en natuurlijk de deelnemers.

Op 4 november stonden de open Belgische kampioenschappen van Sutani Dojo op het programma. Ondanks dat dit kort na het open Nederlands Kampioenschap was besloten Lieke Kooistra, Emma v/d Hul, Bas van Brussel en Hanne Kom toch ook dit toernooi weer mee te doen. Wederom troffen ze een sterk deelnemersveld, in vergelijking met het voorgaande toernooi waren er geen vaste leeftijds en gewichtsklasses aanwezig maar werden poules gecreëerd op basis van leeftijd, lengte, gewicht, ervaring, graad enz. Allen kwamen zij dan ook in grote poules en/of poules met oudere of zwaardere tegenstanders. Lieke Kooistra werd vrijwel direct in een grote internationale poule geplaatst. Na het laatste toernooi kwam zij hierdoor conditie te kort en kon zich niet naar de prijzen vechten. Ook Emma trof een sterke internationale poule maar vocht dermate goed dat zij toch in het puntentotaal richting prijzen kwam, helaas viel zij op basis van gewicht net buiten de prijzen. En gewicht was ook wel iets wat Bas van Brussel zijn poule betekenis had. Bas had goed zicht op een 3e plaats maar moest net zijn meerdere erkennen in zijn 123 kg zware tegenstander (bijna 40 kg zwaarder dan Bas) ook voor Bas dus ditmaal geen prijs. Gelukkig redde Hanne Kom dit keer de eer van Budokai Senshi. Had zij op haar vorige toernooi nog pech waardoor zij niet in de finale belandde, ditmaal behaalde zij een zwaarbevochten 3e plek op dit internationale toernooi. Uiteraard zijn wij wederom heel trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar organisatie, de coaches Tom van Brussel en Martijn Bom en support.

op 28 oktober stond het open Nederlands Kampioenschap van de Kyokushin World Federation op het programma, georganiseerd door Karateschool Kiyozumi in Sommelsdijk. Dit betekende voor de leden van Budokai Senshi dus een thuiswedstrijd. Vastbesloten vertrokken de karateka’s richting de Staver om ervoor te zorgen dat de prijzen op Goeree Overflakkee zouden blijven. Zij troffen, net als voorgaande jaren, een groot aantal deelnemers (205). Wat het extra moeilijk maakte om de prijzen in de wacht te slepen was dat er gewerkt werd volgens afvalsysteem. Verlies je een partij dan is je toernooi klaar. De karateka’s van Budokai Senshi kwamen messcherp voor de dag. Alessia Lussenburg scoorde meerdere malen met haar mawashi geri jodan (hoge ronde schop tegen de helm). Bij iedere score gaven ieder maal 2 scheidsrechters aan dit gezien te hebben, maar dit was net niet voldoende voor de score, toen haar tegenstandster 1 x raakte werd er echter wel gelijk een punt toegekend en dit betekende ondanks het grote overwicht een verliespartij. Thijs Meijer scoorde ook in zijn partij binnen 30 sec met een goed geplaatste hoge schop tegen de helm, overduidelijke score die helaas niet werd meegeteld, in de daarop volgende gelijk opgaande partij kozen de scheidsrechters voor zijn tegenstander. Emma v/d Hul verloor helaas ook haar partij tegen de ervaren Sherylinn van Damme. Haar tegenstander vocht in 2 klasses zowel 14/15 als 16/17 jaar alleen in 1 klasse -60 kg en in de ander klasse +60 kg waarmee ze dus zwaarder was als de klasse waar Emma in vocht, protest mocht niet baten en Emma verloor helaas haar partij. Hanne Kom kon in haar 1ste ronde wel overtuigen met een duidelijke winst door opgave van haar tegenstandster. Ook in haar halve finale partij overtuigde zij. Met een constante druk van stoten en low kicks liet ze haar tegenstandster geen enkele kans. De laatste 30 sec van de partij kon haar tegenstandster amper nog een techniek uitvoeren. Iedereen was dan ook oprecht verbaast (zelfs haar tegenstandster) dat zij niet als winnaar werd uitgeroepen. In dit geval is Hanne een finale plaats ontnomen. Ook Lieke Kooistra vocht in dezelfde klasse als Hanne en begon super scherp met een vroegtijdige opgave van haar tegenstandster. In de halve finale verloor zij wel terecht van haar tegenstandster waardoor Hanne en Lieke tegen elkaar moesten voor het Brons. Lieke bleek hierin de betere vechtster vandaag en pakte overtuigend een 3e plaats, Hanne werd hierdoor net 4de. Bas van Brussel is met zijn 15 jaar, 185 cm en 85 kg nu al een boom van een kerel. Neemt niet weg dat we hier nog steeds praten over jeugd. Eigenlijk moest Bas vanaf dag 1 het al opnemen tegen grote, ervaren tegenstanders. Hierdoor heeft Bas nooit echt de kans gehad om als beginner in te stromen. Maar dit houdt hem niet tegen en zo wist hij al meerdere malen in de prijzen uit te komen. Ook vandaag begon Bas zeer goed met winst op een ervaren tegenstander. In zijn finale partij kreeg hij helaas 1 schop tegen de helm wat hem uiteindelijk net de winst kostte. Toch een hele mooie 2e plaats voor Bas op een Nederlands Kampioenschap. Maar Jette Prins was vandaag echt onze heldin. In een sterk bezette klasse moest ze uit haar comfort zone om iedere partij te winnen. Jette heeft een super mooie techniek, snel en explosief en vooral op afstand. Maar dit hadden al haar tegenstanders ook dus werd er een andere tactiek toegepast. Druk zetten en counteren op de hoge schop technieken van haar tegenstanders. Hierdoor won zij alle partijen op rij van haar tegenstander van Tomoe Dojo en 2 keer karateschool Kiyozumi. Heel erg knap dat je op deze leeftijd je stijl al aan kan passen en dan ook nog zo overtuigend weet te winnen. Jette Prins Nederlands Kampioen! een top prestatie! Uiteraard zijn wij heel trots op onze deelnemers. Wij willen een ieder bedanken die onderdeel was van dit toernooi, de coaches Kees van den Doel, Tom van Brussel en Mees Prins, de support, Karateschool Kiyozumi voor de organisatie en de scheidsrechters voor hun vrijwillige deelname aan dit toernooi. Buitenom dat we het niet altijd eens zijn geweest met beslissingen hebben wij wel erg veel waarderingen dat jullie dit altijd weer op jullie nemen. 1 van de moeilijkste taken tijdens het toernooi.

Chris van Helden is voor de leden van Budokai Senshi zeker geen onbekende. Als voorbeeld voor de jeugdleden, wedstrijdvechter en lesgever tijdens de kumite (gevechts) training op donderdag. De laatste jaren timmert Chris hard aan de weg en dit leverde hem in maart van dit jaar nog een mooie 3e plaats op, op het open EK in Den Haag. Maar zoals we Chris kennen is dit niet genoeg voor hem. Daarom vloog hij begin oktober naar Thailand voor een 3 weken durend trainingskamp in Samui. Vanaf het begin af aan valt het atletische vermogen op van Chris en zo word hij gelijk gevraagd voor het draaien van een kickbokspartij op 1 van de fight nights. Chris hield op dat moment de boot af en wilde eerst weten hoe hij zich zou voelen in de loop van het trainingskamp. Uiteindelijk ging hij er toch voor en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Chris trof een ervaren Thai Bokser uit de omgeving, het thai boksen word in Thailand al van kleins af aan meegegeven. Het is daarnaast een goede manier voor de lokale bevolking om geld bij te verdienen. Chris liet zich niet verleiden om mee te gaan in een vooral fysieke partij. Hij liet zijn technieken het werk doen en dit leverde veel positieve support uit de zaal. Ook zijn tegenstander Chanasuk liet deze partij zeker niet zomaar voorbij gaan en bracht veel druk uit op Chris met harde stoot combinaties. Uiteindelijk kon de partij zeker 2 kanten op. De eerste ronde was van beide kanten voorzichtig, de 2e ronde in voordeel van Chris en de 3e ronde weer meer in het voordeel van Chanasuk. Uiteindelijk besloot de Jury voor zijn tegenstander uit te kiezen als winnaar. Maar Chris werd in de zaal gezien als idool en 10 tallen mensen stonden op hem te wachten om samen met hem op de foto te gaan. Dat zegt genoeg over de indruk die hij heeft achter gelaten. Uiteraard zijn wij ontzettend trots op Chris van Helden en zijn wij blij dat hij onderdeel is van onze club. Toch zijn er meer partijen die bedankt moeten worden voor dit resultaat en dat zijn Sportivia onder leiding van Jeroen Weeteling en Dojo Hokori Meiyo onder leiding van Wesley Jansen. 

Mooie resultaten voor Budokai Senshi op matchmaking toernooi in Dordrecht


zaterdag 7 oktober vertrokken 5 wedstrijdvechters van Budokai Senshi onder begeleiding van 3 coaches richting Dordrecht om zich te meten met diverse scholen uit de omgeving. De eerste officiële wedstrijden na de zomervakantie hielden in dat zij allen gematcht werden tegen een (ongeveer) gelijkwaardige tegenstander. Een mooie instap richting onze volgende toernooien op 28 oktober, 4 november, 25 november en 3 december. Alessia Lussenburg beet de spits af en begon haar tegenstander met harde stoten onder druk te zetten, jammer genoeg vergat zij hierbij haar trappen te gebruiken en gaf zo haar tegenstandster de mogelijkheid om gemakkelijke te scoren, hierdoor behaalde ze dit maal de 2e plaats. Daarna was Mark Hokke aan de beurt. Mark is een ongekend goede karateka en sociale jongen maar treft het niet altijd met zijn tegenstanders. Daardoor verloor hij de laatste 3 toernooien al zijn partijen. Desondanks laat Mark zich niet gek maken en traint hard om het tij te keren. Vandaag was zo’n dag waarin hij zijn harde trainen om kon zetten in winst. Een goed geplaatste hoge ronde schop tegen de helm leverde hem een half punt op en ondanks dat hij daarna wat harde stoten mocht ontvangen gaf hij deze niet meer uit handen, een eerste plaats voor Mark! Deze lijn werd ook doorgezet door Thijs Meijer, echter wist hij 2 x met een goed geplaatste hoge schop te score en zo voortijdig zijn partij te beëindigen ook Thijs een 1ste plaats. Hanne Kom had het daarna zichtbaar lastiger, vergat net zoals Alessia haar benen te gebruiken maar kreeg gelukkig in de 2e ronde de kans haar low kicks in te zetten en kreeg hierdoor op jury beslissing de winst, ook Hanne een mooie 1ste plaats. Bas van Brussel trof meervoudig Nederlands en tevens ook Europees Kampioen Denzel Bandison. Tijdens de Kodo cup heeft hij hem 1 x weten te verassen met een winst maar deze dag was Denzel veruit de betere vechter. Toch weer een ervaring rijker en met 3 x een 1ste plaats en 2 x een 2e plaats gingen ze met een goed gevoel terug naar Sommelsdijk. Dank gaat uit naar Budokai Vleesenbeek voor de organisatie, de coaches Tom van Brussel, Sarah Kom en Martijn Bom en de meegereisde supporters

Op 5 oktober hebben er wederom kickboksexamens plaats gevonden op onze hoofdvestiging te Sommelsdijk. Een 10 tal examenkandidaten zouden op gaan voor een nieuw kleur shirt. Wat houdt dit precies in!? Iedere examenkleur shirt staat voor een betekenis. Zo staat Oranje voor Plezier, Blauw voor Professioneel, Geel voor Kracht, Groen voor uithoudingsvermogen, Bruin voor Durf en Zwart voor een expert. Dit zijn allemaal bijzondere eigenschappen die je dus moet beheersen om het shirt te kunnen dragen. Daarnaast word er natuurlijk gekeken naar je vorderingen in het kickboksen; je techniek, conditie, sparren en incasseringsvermogen zijn belangrijke criteria voor het examen. Het examen hield het volgende in: Warming up, een groot aantal conditie oefeningen van armen, buik en benen, een aantal combinaties waarin alle technieken uit het kickboksen naar voren komen (en er dus gekeken word naar de uitvoering), een intensieve conditieproef op de kussens en natuurlijk het sparren. Daarnaast hebben we als exameneis voor het zwarte t shirt dat je in staat bent een gehele les kickboksen te geven met de juiste methodes, didactiek, werkvormen enz. Zoals we gehoopt hadden zijn alle examenkandidaten geslaagd! Martijn Fes, Jeroen Notenboom en Oliver Markus voor het Oranje Shirt, Jasper Kroon behaalden het Blauwe Shirt, Piotr Sieminski, Alex den Hoed, Tristan v/d Torren en Mike Bosman behaalde het gele shirt, Dirk Jan Lambrechtse het bruine shirt en Dennis van Es het zwarte t shirt. Dennis van Es is hiermee toegevoegd aan het kader van Budokai Senshi en zal meegenomen worden in de lessen en de inhoud hiervan. Osu! 

Zaterdag 9 september stond de jaarlijkse open dag op het programma. Een gezellig samen zijn van leden, geïnteresseerde en betrokkenen. Tijdens de open dag was er een springkussen beschikbaar gesteld door springkussenverhuur flakkee en waren er door bij Elles, Emago Groothandel en 7camicie prijzen beschikbaar gesteld voor de verloting. Daarnaast mochten wij van Denny van Driel Kitwerken een donatie ontvangen ter ondersteuning van de open dag. Al met al kunnen we weer stellen dat we een hele gezellige en productieve open dag hebben gehad. Met minstens 10 aanvragen voor een proefles, een mooi bedrag op te hebben gehaald voor de club en leuke demonstraties te hebben gezien zijn de plannen voor volgend jaar alweer in de maak. Iedereen die onderdeel was van de open dag worden ontzettend bedankt voor hun inzet! Osu 

Budokai Senshi bestaat in mei 2018 10 jaar en heeft zich in die tijd aanzienlijk ontwikkeld in de vecht en budo sport. Ooit begonnen met alleen het Kyokushinkai Karate zijn zij zich in de jaren verder gaan ontwikkelen en werden er lerarendiploma’s behaald in het Kyokushinkai Karate, Yawara Ju Jutsu en Kickboksen. Uiteindelijk werden hier ook sporten als Kickbag, Boksen en Line dancing aan toegevoegd en 2 extra jeugdkarate locaties in Nieuwe tonge en Goedereede. Dit allemaal om de vraag van onze leden te kunnen beantwoorden en steeds meer mensen in contact te brengen met onze vereniging. En dit gebeurde met succes! Dit jaar is onze vereniging namelijk de 200 leden gepasseerd, een mijlpaal! Dit konden wij uiteraard niet zonder de geweldige steun van leden, sponsors en ons kader die allemaal op basis van vrijwilligheid betrokken zijn bij onze vereniging. Het 200ste lid kreeg van ons als vereniging een speciale verassing: Hij/zij trainde de rest van het jaar gratis en kreeg niet alleen bescherming cadeau maar ook het desbetreffende outfit voor 1 van de sporten. En de gelukkige winnares bleek; Anna de Ronde uit Goedereede. Deze jeugdkarate is in navolging van haar oudere zus aangesloten bij de club en was blij verrast met de verassing.

Op 1 juli stonden de dan graad examens van het Yawara Ju Jutsu op het programma op een voor ons hele bijzondere locatie namelijk in onze eigen dojo van Budokai Senshi. Uit heel Nederland kwamen de examenkandidaten naar Sommelsdijk om deel te nemen aan het landelijke examen georganiseerd door de Shihan’s Wim en Renate Pieck. Ook Jacques van Roosmalen nam deel aan het examen. Jacques wist eerder al zijn 4e dan Kyokushinkai Karate, zijn Kickboksinstructeursdiploma en zijn 1e dan in het Yawara Ju Jutsu te behalen maar was vastbesloten hier dit examen aan toe te voegen. Na een intensieve trainingsperiode van een jaar was dit het moment om de geleerde stof te presenteren. Tijdens het 3,5 uur durende examen kwamen alle technieken aan bod: verplaatsingen, reflexen op diverse technieken, lockflows, kata, zelfverdediging, druk en zenuwpunten, take - downs,  grondgevecht, valbreken, kumite, randori, enzovoort! Een zeer pittig examen met slechts enkele minuten rust tussendoor. Uiteindelijk mocht het resultaat er wezen. Iedereen behaalde zijn welverdiende Nidan (2e dan) in het Yawara Ju Jutsu. Naast dit resultaat behaalde zij ook een leraren B certificaat! Zo ook Jacques van Roosmalen die nu als 2e dan gecertificeerde samen met Martijn Bom verdere invulling zal gaan geven aan de Yawara Ju Jutsu lessen op Goeree Overflakkee. Veel dank gaat uit naar Wim en Renate Pieck voor de geboden lesstof, Martijn Bom voor de ondersteuning met lessen en het oefenen en aan alle leden van Budokai Senshi voor hun steun in deze intensieve trainingsperiode. Osu! 

op 27 en 29 juni stonden de clubtoernooien bij Budokai Senshi op het programma. Op 27 juni zouden er wedstrijden in stijlvormen gepresenteerd worden en op 29 juni wedstrijden in de vechtvorm. Uiteindelijk schreven er 45 enthousiaste leden in om op een sportieve wijze met elkaar de concurrentie aan te gaan. En wat waren het 2 fantastische avonden. Tijdens het Kata toernooi kwamen de mooiste kata’s voorbij en werden wij positief verrast door de geleerde kennis en uitvoering. Beoordelingscriteria waren uitvoering, snelheid, ritme, compleetheid van de technieken, uitstraling en positie. Uiteindelijk werden de volgende resultaten behaald: Jordan de Jong, Thies Goedegebuur, Allesia Lussenburg, Gijs van’t Veld en Emma v/d Hul behaalde een eerste plaats. Danique van Oosterhout, Maarten Wielaard, Senne Kats, Marielle Kom en Sarah Kom behaalde een 2e plaats en Beer Don, Wessel Zoon, Maasje van’t Veld, Klazina Tanis en Chris van Helden behaalde een 3e plaats! Tijdens het Kumite toernooi betrof het matchmaking partijen tussen 2 deelnemers. Er schreven zowel Kickboksleden als Karateleden in en hierdoor ontstond in sommige gevallen een mix van karateka tegen kickbokser. Dit zorgde voor het nodige spektakel! Uiteindelijk behaalde: Dean v/d Welle, Merel Jacobs, Jette Prins, Wessel Zoon, Thies Goedegebuur, Thijs Meijer, Tristan v/d Torren, Ton Vink, Angelique de Heer, Bas van Brussel, Alex van de weg, Alex den Hoed, Dennis van Es en Dirk Jan Lambrechtse een 1ste plaats. Een 2e plaats was er voor: Wout Jacobs, Alessia Lussenburg, Emy Sperling, Mees Lambrechtse, Beer Don, Mees Prins, Oliver Markus, Jaap de Visser, Sarah Kom, Marielle Kom en Jan Dirk v/d Torren. We zijn ontzettend trots op onze deelnemers en kijken alweer uit naar het toernooi van volgend jaar. Osu! 

Op 24 juni stond het laatste toernooi voor de zomervakantie op het programma. Het open Nederlands Kampioenschap So Kyokushin Karate georganiseerd door Dojo Saiha uit Breda. Ook Budokai Senshi nam wederom deel aan dit toernooi met in totaal 5 deelnemers, te weten: Alessia Lussenburg, Jette Prins, Mees Prins, Lieke Kooistra en Hanne Kom. Zij zouden alles in het werk stellen om het prijsmateriaal terug naar Sommelsdijk mee te nemen. Jette en Alessia starten de dag, zij werden wederom ingedeeld in dezelfde poule. Jette bleek hierbij deze dag de betere maar ook Alessia zette haar beste been voor en wist een knappe 3e plek te behalen. Jette vocht 3 uitstekende partijen waarin zij 2 x winst en 1 gelijk wist te behalen. Het gelijke spel was tegen een meervoudig toernooi winnaar waar zij 5 maanden geleden nog van verloor, nu dus gelijk en helaas op gewicht net 2e maar wat een prestatie van beide dames. Daarna was het de beurt aan Mees, mees maakte ondanks de overstap naar de A klasse (top van Nederland) en dit zorgde voor de nodige tegenslag voor deze jonge vechter. Ondanks zijn talent treft hij vaak tegenstanders die al meer dan 20 toernooien hebben gedraaid en dit is soms nog wat teveel voor hem. Desondanks heeft hij vandaag wederom een aantal prachtige partijen laten zien, 2 x winst weten te pakken maar het was net niet genoeg voor een prijs vandaag. Lieke Kooistra en Hanne Kom kwamen ongeschonden uit het afgelopen toernooi op 11 juni en besloten op het laatste moment toch deel te nemen. Zeker niet onverdienstelijk want beide ervaren wedstrijddames behaalde prijs. Lieke werd 2e en Hanne pakte het brons. 5 deelnemers en 4 prijzen is een uitstekende prestatie voor onze sportschool. Uiteraard zijn wij heel trots op onze deelnemers. Extra dank gaat uit naar de organisatie, support en coach Tom van Brussel die altijd klaar staat voor ons wedstrijdteam.

Op 17 juni was het moment waar Budokai Senshi lang op heeft gewacht. Voor het eerst zouden zij de Nederlandse Kyokushin Karate Unie vertegenwoordigen in dan graad examens, oftewel examens voor een graad van zwarte band of hoger. Naast deze examens zouden ook diverse lagere examens op het programma staan, het beloofde op voorhand al een mooie dag te worden. Om 10:00 uur s ochtends stond de groep klaar voor het eerste onderdeel van het examen; een conditie en kracht test. Zo werd hun een uitdagend parcours aangeboden met 150 push ups, 150 squats en 200 sit ups in diverse oefeningen en deden zij naast een 3 km lange hardloopronde een 20 min lang interval training, waarbij meerdere keren een trap van rond de 70 treden beklommen moest worden en 5 korte sprints de heuvel op moesten worden genomen. Een zeer intensief parcours waarbij gevraagd werd een duidelijk verschil zichtbaar te hebben tussen de beginners en gevorderden. Na het eerste onderdeel was het tijd voor de theorie, want naast het laten zien van de technieken moest er ook kennis zijn op papier. Denk maar eens aan het vertalen van japanse woorden naar nederlands, of andersom. Na een korte pauze was het tijd voor de Kihon (basis), Kumite (vaste vechtvorm) en Kata (vaste stijlvorm). Bij iedere graad komen er meer kata’s bij, zo moesten de mensen voor zwarte band ruim 25 kata’s demonstreren en ruim 200 verschillende technieken. Tameshiwari (het breken van materiaal) word ook tijdens het examen gevraagd. Wanneer iemand de techniek goed onder controle heeft is het breken van hout een simpele opgave, zelfs wanneer dit over ruim 6 cm dik hout gaat in een enkele techniek. Het examens word afgesloten met de zogenoemde randori, het vechtgedeelte van het examen. Tijdens de training doen we dit met bescherming maar tijdens het examen zonder. Alleen een tok, bitje en borstbescherming voor de dames zijn toegestaan. Rondjes duren tussen de 2 a 3 minuten, afhankelijk van de inzet van de deelnemers maar uiteindelijk werd er ruim 1 uur achter elkaar, zonder rust, gevochten voor de graden. Het examen duurde uiteindelijk alles bij elkaar 6 uur en bracht een compleet beeld van wat de sport inhoudt. Alhoewel er voor alles een begin is en wij die voor iedereen ook mogelijk maken hebben we altijd het doel onszelf te verbeteren. Hoe ver we ook komen in de sport! Bovenstaande lijkt een extreem moeilijk iets en dat is het ook, alleen werken de mensen hier al jaren naartoe. Als voorbeeld; Christi Hoogervorst was 11 jaar toen ze startte bij Budokai Senshi en is nu 8 jaar verder voor haar examen zwarte band. Het resultaat na dit examen was fantastisch. Alle leden lieten een uitstekend examen zien op alle onderdelen. Slechts 1 matig van alle examenkandidaten werd aangemerkt in kennis maar deze compenseerde ruim met de andere onderdelen. Dus alle examenkandidaten zijn geslaagd: Jaap de Visser (9e kyu), Yentl Laros (9e Kyu), Alex v/d Weg (8e Kyu), Kees Hokke (6e Kyu), Bas van Brussel (5e Kyu), Maarten Torrenman (4e Kyu), Marielle Kom (3e Kyu), Dirk Houweling (2e Kyu), Emma v/d Hul (2e Kyu), Sarah Kom (1e Kyu), Chris van Helden (1e Kyu), Christi Hoogervorst (1e dan/zwarte band) en Kees van den Doel (1e dan/zwarte band). Met Christi en Kees kent Budokai Senshi nu 5 zelf opgeleide zwarte banden in het instructeurs team. Uiteraard zijn wij heel trots op alle kandidaten en willen we in het bijzonder de mensen van andere sportscholen en eigen leden die geen examens deden bedanken voor deelname aan dit examen om het voor de examenkandidaten zo bijzonder mogelijk te maken. Ook gaat er een speciale dank uit naar Joost van’t Veld die de deelnemers voor de hogere graden maanden heeft voorbereid op hun technisch examen.

Sensei Jacques van Roosmalen is door de politie regio haringvliet genomineerd voor de Be a Nelson award, voor zijn inzet bij Budokai Senshi, de lessen op scholen, gratis weerbaarheidstrainingen en inzet voor het goede doel. Hij is 1 van de slechts 5 genomineerde uit de regio rijnmond die hiervoor in aanmerking komt. Tijdens de iftar op 16 juni zullen meerdere wethouders aanwezig zijn waaronder burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Tijdens dit evenement word Budokai Senshi via een promofilmpje gepresenteerd bij de genodigde en krijgt onze school dus in de regio de naamsbekendheid die het verdiend. Alhoewel we er niet vanuit gaan dat we de prijs ook daadwerkelijk gaan winnen zijn we mega trots en dankbaar voor de inzet van Jan Dirk v/d Torren die ons heeft genomineerd en natuurlijk op alle positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen op deze nominatie. lees hieronder het verslag zoals deze in het eilandennieuws is gepubliceerd: 


http://www.eilandennieuws.nl/3851/jacques-van-roosmalen-voorgedragen-voor-be-a-nelson-award-.html

we kunnen het onszelf niet herinneren wanneer het voor het laatst was maar dit keer geen prijs op het NK van het NFCKO voor Budokai Senshi. Lieke, Emma, Bas en Hanne namen deel namens onze club. Lieke en Emma draaide een uitstekende partij tegen ervaren tegenstanders en leken af te gaan op een verlenging. Echter kregen zij beide een hoge trap tegen de helm te voorduren waardoor hun tegenstander als winnaar werd aangewezen. Bas haalde in een spectaculaire een verlenging uit het vuur maar kreeg in de verlenging een goed geplaatste stoot te verwerken waar hij zich niet over heen kon zetten. Hanne Won haar eerste partij om daarna 4e te worden! Veel van onze wedstrijdvechters waren afwezig i.v.m. de aankomende examens van 17 juni. Hierbij doen o.a. Emma examen voor 2e kyu (bruine band), Chris van Helden voor 1e Kyu (bruine band streep) en Christi Hoogervorst en Kees van den Doel voor Shodan (zwarte band). Onze volgende wedstrijden zullen op 24 juni plaatsvinden in Breda! Osu 

Op 14 mei stond de jaarlijkse Kodo cup weer op het programma. Dit Nederlands Kampioenschap Ashihara Karate georganiseerd door sportschool Kodo trekt ieder jaar flink wat deelnemers uit binnen en buitenland. Ook Budokai Senshi nam deel met, te weten: Mark Hokke, Alessia Lussenburg, Mees Prins, Jette Prins, Hanne Kom en Bas van Brussel. Het merendeel van dit wedstrijdteam is redelijk onervaren maar waren gebrand op een goed resultaat. Nadat Mees en Mark met een prima vertoon net buiten de prijzen vielen, traden Jette en Alessia in 1 poule samen voor het eerst prijzen materiaal. Alessia die onlangs ook al in de prijzen viel op een groot Kata toernooi in Belgie, begon uitstekend en haalde een winst. Ook haar 2e partij leek in haar voordeel te komen, zij scoorde meerdere malen tegen de helm maar deze werden niet gezien door de desbetreffende scheidsrechters. Toen haar tegenstandster haar ook 1 x wist te raken werd deze wel geteld als punt en kon zij fluiten naar de winst. Desondanks toch een hele mooie 3e plaats voor Alessia. Jette had hier minder last van, zij won van alle 3 haar tegenstanders waaronder een ippon (heel punt) door een goed geplaatste knie bij haar tegenstandster. Jette werd dus Nederlands Kampioen Ashihara Karate! Hanne doet het al langere tijd heel goed en constant, ook nu vocht zij een uitstekende partij en behaalde een mooie 2e plaats. Bas trof het niet met de loting en kwam tegen 2 zeer gevorderde wedstrijdvechters waaronder een Europees Kampioen. Bas zijn vechtlust deze dag was echter ongelooflijk. Waar hij de eerste ronde nog overdonderd werd en verloor. Zette hij zijn 2e partij alle spanning van zich af en vocht zich zeer overtuigend naar de winst tegen de Europees Kampioen! wat een geweldige prestatie die beloond werd met een zeer mooie 2e plaats. Dank gaat uit naar de coaches; Martijn Bom en Joost van’t Veld, de deelnemers en het meegereisde publiek. Op naar het volgende toernooi op 11 juni het NK jeugd van de NFCKO.

Budokai Senshi scoort met Alessia Lussenburg brons op internationaal kata toernooi 


Op 22 april werd wederom het internationale kata toernooi van Seishin Dojo in Kapelle (belgie) gehouden. Ook Budokai Senshi nam deel met in totaal 6 deelnemers: Alessia Lussenburg, Klazina Tanis, Sarah Kom, Emma v/d Hul, Gijs van’t Veld en Martijn Bom. Onder leiding van de coaches; Marielle Kom en Joost van’t Veld waren zij vastbesloten de prijzen mee naar Sommelsdijk te nemen. Zeker geen makkelijke opgave met in totaal 248 deelnemers! Al onze deelnemers kwamen in grote poules uit; variërend van 15 tot maar liefst 22 deelnemers per klasse. De beste 8 mochten door naar de finale en hierbij scoorde Budokai Senshi uitstekend met 5 van de 6 deelnemers die door mochten naar deze finale. Alhoewel alle deelnemers uitstekende kata’s lieten zien bleek al snel dat alleen Alessia kans maakte op de prijzen. Zij stond na haar 1ste ronde glansrijk op de 1ste plaats terwijl al onze andere deelnemers bleven haken op de 4e t/m 8e plaats. Bij haar finale ronde liep zij wederom een fantastische kata. Zij het niet dat zij meerdere malen haar kata moest benoemen bij de hoofdscheidsrechter omdat hij deze niet verstond door rumoer vanuit het publiek. Hierdoor ontstond korte twijfel waardoor ze 1 klein foutje maakte toen zij in haar eerste stand uitkwam. Dit koste haar, haar 1ste plek en vanwege haar iets hogere graad ook haar 2e plek. Desondanks behaalde Alessia een prachtige 3e plaats op een groot internationaal toernooi in een poule van 21 kinderen en dat op haar 1ste grote toernooi, een top prestatie! Uiteraard zijn wij trots op al onze deelnemers. Veel dank gaat uit naar de organisatie, de support en de coaches Marielle en Joost voor hun inzet.


op 8 april stond voor de 24ste keer the day of youth and beginners op het programma. Dit toernooi, georganiseerd door Sportschool Da Graca uit Zoetermeer, trekt jaarlijks rond de 250 deelnemers. Budokai Senshi was vast besloten om het prijzenmateriaal mee terug te nemen naar Goeree Overflakkee. Na de officiële opening beet Jette Prins de spits af. Deze talentvolle dame is nog redelijk onervaren in de wedstrijdsport maar laat wekelijks groei zien. Ook dit toernooi deed ze het weer uitstekend! Ze won namelijk 3 van haar 4 partijen, tegen vaak ervaardere tegenstanders en pakte een mooie 2e plaats. Haar broer Mees Prins had het dit keer wat moeilijker, Mees won al veel prijzen maar kreeg dit keer allemaal vele male grotere en ervaren tegenstanders en moest genoegen nemen met plaats 4. Ook Thijs Meijer zat niet lekker in zijn spel, won nog wel zijn eerste partij maar kreeg niet zijn ritme zoals op de Senshi cup en viel hierdoor ook net buiten de prijzen. Toch hebben beide mannen laten zien dat ze nog een mooie toekomst krijgen in deze sport. Na de pauze kwamen er nog 5 talenten van Budokai Senshi aan bod. En deze zette stuk voor stuk een geweldige prestatie neer. Lieke Kooistra werd op het laatste moment in een hogere klasse gezet, vocht uitstekend met werd op een enkel punt na de 3e plek onthouden, toch hadden al haar tegenstandsters het aanzienlijk moeilijk met haar. Julia Overbeeke wist zich overtuigend naar de prijzen te vechten door haar eerste 3 tegenstandsters te overklassen. Daarna werd zij op gewicht 3e in haar poule! Emma leek hetzelfde te overkomen, zei het niet dat zij haar laatste partij in de laatste 30 sec. naar hoe toe wist te trekken en een mooie 2e plaats te pakken. Ook Bas van Brussel pakte met zijn kracht een mooie 2e plaats. 1 van de partijen werd gewonnen op Ippon (heel punt) omdat zijn tegenstander knockdown ging op goed geplaatste stoten. Maar vandaag was het Hanne Kom haar dag. Zij werd heel overtuigend 1ste en kampioen. Mooi om te vermelden is dat zij laatst nog van 1 van haar tegenstandsters verloor maar deze nu heel overtuigend wist te winnen. Wat een ongelofelijke vechtlust heeft zij laten zien. Uiteraard zijn wij van Budokai Senshi zeer trots op al onze deelnemers. Winst of verlies, zij hebben allemaal een waar Budo Hart, strijden en laten zien waar deze sport voor staat. Dit geld ook voor de voortreffelijke coaching van Senpai Tom van Brussel en Senpai Martijn Bom, enorm bedankt. Verdere dank gaat uit naar de organisatie, scheidsrechters en support. Op naar het volgende toernooi: het nederlands kampioenschap ashihara karate, beter bekend als de Kodo Cup! 

op 19 maart stonden de jaarlijkse open Europese Kampioenschappen van het International Budokai Kan van Kancho Gerard Gordeaux op het programma. Dit toernooi trekt ieder jaar diverse deelnemers uit binnen en buitenland. Zo waren er deelnemers uit Zwitserland, Hongarije, Belgie, Polen, Frankrijk en Nederland. De dag begon met een groot aantal jeugdpartijen die in een poule en/of matchmaking uitgevochten werden. Emma v/d Hul schoot uitstekend uit de startblokken, ze moest uiteindelijk tegen een meervoudig kampioen karate. Na een stroeve start ging zij steeds beter vechten. Vooral het 2e deel van deze partij was in haar voordeel. Een gelijkspel leek in de maak maar haar tegenstandster werd met verdeelde vlaggen als winnaar aangewezen, toch een hele mooie 2e plek voor Emma. Lieke kwam uit in een poule van 3, deze tegenstandsters bleken echter geen enkele partij. Bij elkaar vocht zij slechts 40 sec om met de 1ste plaats aan de haal te gaan. Beide tegenstandsters gingen zwaar knockdown op goede stoot en beentechnieken op het lichaam. Als laatste deze dag zou Chris van Helden deelnemen aan de heren - 75 kg. Een altijd zwaar toernooi om basis van afvalsysteem (verliezen is einde toernooi). Chris begon super scherp, liet zijn tegenstander de partij maken, en nam vervolgens effectief over. Uiteindelijk kreeg zijn tegenstander een dermate hoge trap op de kin dat deze Knock Out ging en werd Chris aangewezen als winnaar. De daarop volgende partij was tegen meervoudig kampioen Floris Hoek. Een vooruit vechtende vechter, die nu op basis van een systeem met vastpakken, de betere vechter bleek. Chris weerde zich goed maar kwam op het laatst van de 4 minuten durende partij net iets te kort. Toch wist Chris uiteindelijk een prachtige 3e plaats te bemachtigen op een open Europees Kampioenschap! Uiteraard zijn wij van Budokai Senshi ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar de deelnemers, support, organisatie en coach Tom van Brussel. Volgende toernooi zal 8 april plaatsvinden op de jaarlijkse day of youth and beginners.

Van 13 t/m 17 maart vonden de examens van Budokai Senshi weer plaats. Een gezamenlijke week waarbij examens worden afgelegd in Kyokushinkai Karate, Ju Jutsu, Boksen en Kickboksen. Ruim 75 deelnemers gingen de uitdaging aan en legde een uitstekend examen af. Bij het Kyokushinkai Karate kwamen de onderdelen: Kihon (basis), Ido Geiko (kihon in beweging), Kata (stijlvorm), Tameshiwari (breken van hout), Kumite (vaste vechtpatronen) en Randori (vrij vechten) voorbij, deze is vrijwel idem als het Ju Jutsu examen waarbij alleen geen tameshiwari plaatsvind. Bij het boksen en kickboksen word er examen gedaan met een uniek shirtsysteem. Ieder shirt heeft een betekenis waaraan extra aandacht word besteed met het examen en natuurlijk bekijken wij met een kritisch oog de vorderingen in de sport. Budokai Senshi is trots op zijn deelnemers en kijkt alweer uit naar het volgende examenmoment. Namelijk in juni waarbij Kees v/d Doel en Christi Hoogervorst op zullen gaan voor hun Shodan (zwarte band) karate! 

Budokai Senshi scoort goed op international Championship 


In het weekend van 4/5 maart vond het jaarlijkse interclub toernooi van sportclub Sushiho plaats. Dit toernooi word met het jaar groter en internationaler, zo waren er dit jaar diverse clubs uit Nederland, Belgie, Duitsland en Spanje. Een mooie kans voor de leden van Budokai Senshi om deel te nemen en ervaring op te doen. Het toernooi werd dit jaar, vanwege het grote aantal deelnemers, over 2 dagen verdeeld. Op 4 maart vochten de beginners en op 5 maart de gevorderden. Op beide dagen had Budokai Senshi 4 deelnemers; Op zaterdag waren dit Mees Prins, Jette Prins, Alessia Lussenburg en Bas van Brussel en op zondag Hanne Kom, Lieke Kooistra, Emma v/d Hul en Julia Overbeeke. Beide dagen hebben onze deelnemers uitstekend gepresteerd. Nadat op zaterdag Alessia en Bas beide het zilver wisten te veroveren begon Jette Prins uitstekend aan haar dag door zeer overtuigend haar 1ste partij te winnen, een kans op de 1ste plaats leek in de maak maar helaas moest zij net haar meerdere erkennen in haar tegenstandster, ook zilver voor Jette. Voor Mees, haar oudere broer, werd het toernooi een groot succes. Hij won zeer overtuigend zijn partij en veroverde de 1ste plaats! Op zondag zat het onze deelnemers allemaal niet helemaal mee, alhoewel zij uitstekende presteerde. Hanne werd 3e maar had recht gehad op de 2e plaats omdat haar tegenstander vol werd getroffen door een hoge ronde schop tegen de helm, het winnende punt hiervoor bleef helaas uit waarna haar tegenstander als winnaar werd aangewezen. Lieke Kooistra net terug van haar vakantie had dit keer niet de overtuiging die we van haar gewend waren maar nam toch een mooie 2e plek naar huis. Emma is zeer technische karateka die altijd goed luistert naar haar coach. We hadden een hele goede game plan gemaakt om haar tegenstander te overwinnen. Deze werkte uitstekend, uiteindelijk scoorde zij nog 1 x met een hoge schop maar ook deze werd niet gezien. Een gelijkspel leek in de maak maar haar tegenstandster werd unaniem als winnaar aangewezen tot verbazing van ons ook maar ook haar tegenstandster en coach. Julia deed het het beste deze dag! Zij wist alle twijfel van zich af te slaan door op karakter haar tegenstandster te overklassen en pakte hiermee ook een mooie 1e plaats. Winst of verlies is voor ons als club niet belangrijk, wij hebben dit toernooi gezien dat al onze deelnemers uitstekende karateka’s zijn met een mooie toekomst. Ook scheidsrechteren is mensenwerk en hierin worden soms fouten gemaakt, wij zijn blij dat de scheidsrechters er zijn anders waren er zo ie zo geen wedstrijden. Wij willen alle deelnemers, support, coaches, scheidsrechters en de organisatie van dit geweldige toernooi bedanken. Op naar het volgende toernooi; het Europese Kampioenschap van Kamakura in den Haag. Hier zullen Lieke Kooistra, Emma v/d Hul en Chris van helden onze dojo eer gaan verdedigen.

Senshi cup 2017 wederom een groot succes! 


Zaterdagochtend 11 februari om 08:00 uur startte een bijzondere dag. De nacht ervoor nog flink gesneeuwd maar de eerste mensen uit Duitsland stonden om 07:45 uur al op de stoep. Ruim 350 deelnemers zouden zich vandaag met elkaar gaan meten voor het eremetaal. Maar liefst 120 Kata Lopers en 270 kumite deelnemers, sommige deden mee aan beide disciplines. De vele vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen, bouwde vrijdag de zaal al in zijn geheel op en stonden de zaterdag ook weer paraat om te zorgen dat andere een leuke en sportieve dag kregen. Ook de scheidsrechters, waarmee wij helaas weer vele afmeldingen op het laatste moment kregen, waren weer van de partij en wat hebben deze hard moeten werken! Ondanks het melden dat het geen zin had om eerder te komen omdat de zaal niet eerder open zou gaan voor publiek. Stond zowel binnen als buiten alles afgeladen met mensen. Hard werken voor de vrijwilligers die dit naar mijn weten uitstekend hebben gedaan. Na wat problemen met het geluid, de jurytafel omgezet en dan konden we eindelijk starten met de kata. Prachtige katas kwamen voorbij!  En uiteindelijk ook heel veel prijs, waaronder voor de leden van Budokai Senshi. Zo behaalde de leden bij de katawedstijden de volgende prijzen; Wout Jacobs, Merel Jacobs, Vera Kom, Gijs van’t Veld, Emma v/d Hull en Maasje van’t Veld een 3e plaats, Klazina Tanis, Emma v/d Hul en Koen den Dulk een 2e plaats en Koen den Dulk, Sarah Kom en Alessia Lussenburg een 1ste plaats (Koen den Dulk en Emma v/d Hul deden mee aan 2 kataklasses). Bij de Kumite hadden we wederom veel prijs: Bij de jeugd haalden Wout Jacobs, Marc Hokke, Maasje van’t Veld werden knap 3e in zware poules, Hanne en Merel deden het zowaar nog beter en behaalde een prachtige 2e plaats (voor merel op haar eerste grote toernooi) en kampioen in hun klasse werden Thijs Meijer, Bas van Brussel, Alessia Lussenburg, Jette Prins, Lieke Kooistra en Mees Prins door met overmacht hun tegenstanders te verslaan. Mees Prins won daarnaast tevens de Stijlprijs! Bij de senioren werd er gevochten in een afvalsysteem, verlies betekende naar huis. Dit betekende echter niet dat de vechters van Budokai Senshi zonder prijzen naar huis zouden gaan. Alle 4 vochten zij zich naar de halve finale toe. In deze halve finales verloren Edo Hooghiemster en Chris van Helden net hun partij op beslissing, Vooral Edo, die hierbij zijn eerste toernooi vocht leverde een fantastische prestatie door zeker niet onder te doen van zijn tegenstander Rob de Groot die al veel toernooien op zijn naam wist te schrijven. Kees v/d Doel en Christi Hoogervorst bereikte wel de finale. Beide door te winnen op beslissing na de 1ste verlenging.  Christi kreeg hier teveel last van eerder opgelopen blessures 1 week voor het toernooi en moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Kees v/d Doel vocht behouden de eerste ronde om vervolgens in de 1ste verlenging alle remmen los te gooien en zich zeer overtuigend naar de kampioenstitel te vechten. Kees v/d Doel werd Kampioen van de heren -90 kg! Dit betekend dat alle deelnemers van Budokai Senshi deze dag in de prijzen zijn gevallen, een 100 procent score!  De jaarlijkse Fred Gotzenberger senior spirit prijs ging dit jaar naar Maikel Ouwens van Sportschool Kihon. Hij werd knap 3e bij de veteranen ondanks dat hij de lichtste uit deze klasse was. Hij kreeg in zijn halve finale (per ongeluk) een harde klap op het hoofd maar vocht desondanks nog 2 verlengingen door. een spirit die volgens ons als organisatie ongekend is.  Daarnaast kunnen we dus terug kijken op een zeer succesvol toernooi. Een toernooi wat ook in teken stond van Kika Goeree Overflakkee. Van de inkomsten van Entree geld ging 25 procent naar Kika daarnaast zorgde Kyokushin Worldshop voor een donatie van 150 euro en stond Kika ook met aan stand met verkoop. Hierbij hebben we een prachtig bedrag van 1250 euro op weten te halen. Dit kan niet zonder de hulp van onze vele sponsors. Dankzij hun konden wij dit toernooi kosteloos organiseren. Hierbij onze grootste dank dus voor: Looydesign, Denny van Driel Kitwerken, Ds People, Mammoet Transport Ferry en Hoogervorst Marine Consultancy bv. Ook moeten wij nogmaals al onze vrijwilligers danken die zoveel tijd en energie hebben gestoken in dit toernooi. hier om de tekst te bewerken

Budokai Senshi heeft op 21 januari een 2 tal training verzorgt voor op de bres tegen MS. Deelnemers konden een vrijwillige bijdrage sponsoren om deel te nemen aan een zelfverdedigingsclinic of een kumitimarathon waarbij 40 partijen werden gespart. zowel in de eerste als 2e les stonden rond de 25 mensen en met deze 50 mensen hebben wij een fantastisch bedrag van 500 euro op weten te halen. Osu
Katsu gala was een succes! Gerardus Ramdayal en Kees van den Doel beide uitgevallen met griep en Christi Hoogervorst bewees hier maar weer eens mee dat vrouwen het sterkere ras zijn :p. Christi haar 1ste tegenstander werd tot 3 x toe aangepast. Eerst vanwege niet willen, daarna vanwege niet kunnen en uiteindelijk toch knokken. Domineerde haar complete partij. Scoorde oa fraai met een harde mawashi geri jodan en overklaste haar tegenstander. Daarna werd er gevraagd of zij nogm...aals wilde vechten. Geen probleem! Duidelijk een fanatieke meid met agressie in haar ogen. Taak rustig blijven want dat houdt ze niet lang vol en dat bleek ook. Al snel ging Christi steeds meer domineren. Totdat zij een keiharde hoek kreeg op haar kin kreeg. Niet toegestaan maar afgedaan met chui. Nog geen 20 sec later een achterwaartse trap van haar tegenstander waarin ze in haar aanhef Christi met de arm wederom vol in het gezicht werd geraakt. Scheidsrechters niks gezien dus begonnen door te tellen naar winst van haar tegenstander. Jammer en ontzettend onnodig verlies. Neemt niks weg van de geweldige prestatie van christi. De sensei is trots en voortaan pakken we gewoon niet die 2e partij ;). Osu

Rookie cup van Budokai Senshi wederom een groot succes!

Bij Budokai Senshi werd voor de 2e maal de Rookie cup georganiseerd. Een toernooi die zich richt op beginnende vechters en deze in zowel de kumite (vechtvorm) als kata (stijlvorm) ervaring op te laten doen. 6 enthousiaste sportscholen namen deel, te weten: Sportschool Kodo, Yohan Dojo, Kaizen Dojo, Budokai Wor, Budokai Vleesenbeek en natuurlijk Budokai Senshi. Alle leden van Budokai Senshi wisten een prijs te behalen. Speciale attenties zijn er voor Merel Jacobs en Allesia Lussenburg. Alessia werd namelijk zowel in de kata als kumite 1ste in haar klasse en Merel werd 2e op haar eerste kata toernooi, won de 1ste prijs bij de kumite en werd tevens uitgeroepen tot het grootste talent deze dag. Naast alle sportieve prestaties heeft Budokai Senshi zich ook ingezet voor het goede doel. Dierenasiel de Dierenstee uit numansdorp heeft dankzij diverse donaties, attenties en een loterij een prachtig bedrag van 510 euro in ontvangst mogen nemen. Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Boksen, Ju Jutsu, Kickfun of Line-dancing. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een sportlocatie van ruim 300 m2, met professionele sportmaterialen en gediplomeerde instructeurs hebben zij al mogelijkheden voor iedereen vanaf 3 jaar. Kijk eens op www.budokai-senshi.com en/of neem contact met ons op via: [email protected] / 0621419471 natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een proefles. bij lidmaatschap krijgt u een welkomstpakket kado. Deze bestaan uit kleding en/of bescherming voor 1 specifieke sport.


Goede resultaten voor Budokai Senshi tijdens Matchmaking toernooi in Dordrecht

op 8 oktober stond er voor de 2e maal een matchmaking toernooi bij Budokai Vleesenbeek op het programma. Dit toernooi, bedoeld voor beginnende vechters, trok dit jaar rond de 75 deelnemers. Ook Budokai Senshi nam deel met 7 deelnemers, te weten; Thijs Meijer, Bas van Brussel, Jette Prins, Maasje van’t Veld, Mark Hokke, Alessia Lussenburg en Jenny Born. Al deze vechters werden beloond voor hun harde werk de afgelopen periode tijdens de trainingen met ,voor veel, hun eerste toernooi. Doel was duidelijk; een fijne partij wegzetten waarop we verder konden werken de aankomende periode. Winst of verlies is in deze minder belangrijk, we zijn pas in de 1e fase van hun ontwikkeling. Ondanks dat de winst niet het belangrijkste was, was het overduidelijk dat zij allen van plan waren een mooie beker mee naar huis te nemen. Alle vechters hebben uitstekende partijen neergezet waarin zij niet alleen hun eigen verwachtingen maar ook die van hun leraren overtroffen. Soms verloren op 1 klein moment van concentratieverlies of op iets meer achteruit “vechten”. 2 rode en 2 witte vlaggen waarbij de hoofdscheidsrechter net voor de andere koos. Toch wisten Jette Prins, Maasje van’t Veld en Thijs Meijer zeer overtuigend hun partij te winnen. De overige deelnemers moesten genoegen nemen met een 2e plaats. Maar ook de organisatie heeft ons talent niet over het hoofd gezien. Zo won Jenny Born de prijs voor de meest getalenteerde vechter deze dag. Een kroon op haar eigen harde werk. Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Boksen, Ju Jutsu, Kickfun of Line-dancing. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een sportlocatie van ruim 300 m2, met professionele sportmaterialen en gediplomeerde instructeurs hebben zij al mogelijkheden voor iedereen vanaf 3 jaar. Kijk eens op www.budokai-senshi.com en/of neem contact met ons op via: [email protected] / 0621419471 natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een proefles. bij lidmaatschap krijgt u een welkomstpakket kado. Deze bestaan uit kleding en/of bescherming voor 1 specifieke sport.


                 Sensei Jacques en Sempai Martijn zijn geslaagd voor 1e dan en leraren A Yawara Jutsu .

2 Nederlandse Kampioenschappen en volop prijs voor Budokai Senshi
In het weekend van 21/22 mei stonden maar liefst 3 toernooien op het programma. Het nederlands kampioenschap voor senioren van het NFCKO, hetzelfde kampioenschap maar dan voor jeugd en de Kodo cup; het Nederlands Kampioenschap Ashihara Karate. Budokai Senshi deed aan 2 toernooien mee. Het Nederlandse Kampioenschap voor senioren en de Kodo cup. Met in taal 9 vechters gingen zij de eer van Goeree Overflakkee en Budokai Senshi verdedigen. We beten de spits af met Christi Hoogervorst en Kees v/d Doel. Beide talentvolle atleten van Budokai Senshi stromen net door naar de zogenoemde A klasse. Toch kozen we er al voor om op dit grote NK mee te doen. Doel; Proeven aan het niveau en vooral onszelf laten zien. En dit hebben we meer dan behaald. Christi draaide een uitstekende partij tegen voormalig nummer 3 van de wereld Sandra van Ham. De eerste 2 minuten waren zelfs in het voordeel van Christi. Helaas liep zij tegen een goed geplaatste low kick aan en kon deze score niet meer weg werken. Ook Kees trof een topper, namelijk Jan van Beek. Ook deze tegenstander is eerder 3e van de wereld geworden en heeft veel internationale ervaring. Kees was brutaal en kon het in de 3 minuten tijd tegen Jan, het hem meerdere malen heel moeilijk maken. Brutaliteit was het uitgangspunt en daar slaagde Kees goed in. Maar ook hij kreeg een goed geplaatste techniek. Gelukkig kreeg hij nog een kans voor de 3e plaats. Het tactisch plan was goed en pakte goed uit, totdat kees zichzelf blesseerde met een trap en zijn enkel verstuikte. Einde plan en daardoor na verlenging ook geen uitzicht meer voor een prijs. Maar super trots zijn wij op hun groei en ontwikkeling. Volgend jaar komen we nog sterker terug! Gelukkig hadden we nog meer kans op prijs met onze jeugdleden tijdens de Kodo Cup. Dit sterk georganiseerde toernooi trok 170 deelnemers. De leden van Budokai Senshi waren gebrand op een goed resultaat en dit was zeker te zien. Want met trots kunnen we zeggen dat we met 7 deelnemers, 7 prijzen wisten te behalen. Een 100 procent score, simpelweg uniek. Julia Overbeeke, Hanne Kom, Jim Molenaar en Lieke Kooistra waren heer en meester en wonnen al hun partijen overtuigend waarvan er veel vroegtijdig werden beëindigd. Sarah Kom en Emma v/d Hul deden het ook zeer verdienstelijk met een mooie 2e plaats en Mees Prins behaalde in een grote poule een prachtige 3e plek. Veel prijzen en veel mooie ervaringen. Complimenten gaan uit naar de deelnemers, coaches, scheidsrechters en publiek van Budokai Senshi. Dit weekend lieten we zien er voor elkaar te staan. Een echte Kyokushin en Kickboks familie! Wil je ook bij deze familie? Iedereen is welkom vanaf 3 jaar! Kijk eens op de website van Budokai Senshi; www.budokai-senshi.com. Hier heeft u de keuze uit meerdere trainingen verdeeld over 4 trainingsavonden. Daarnaast zijn wij kosten technisch de meest voordeligste zelfverdedigings en vechtsportschool en krijgt u bij inschrijving een set nieuwe bokshandschoenen of karatepak cadeau. U kunt ook altijd contact opnemen met; [email protected] en/of 0621419471. Uiteraard zijn de eerste 2 proeflessen gratis!

Clubtoernooi Kata bij Budokai Senshi

Denk je aan de sport Kyokushin karate, dan denk je al gauw aan het onderdeel vechten (kumite). Echter zijn de stijlvormen, ook wel Kata genoemd ook heel belangrijk voor de sport. Elke kata kent haar eigen patroon en bestaat uit verschillende aanvals- en verdedigingstechnieken en vertelt daarmee haar eigen verhaal. Een onderdeel die vaak ondergesneeuwd is in karate omdat deze minder spectaculair kan zijn. Echter willen we bij Budokai Senshi ervoor zorgen dat ook dit onderdeel van onze sport, gewaardeerd word. Daarom organiseerden Conny van Roosmalen en Joost van ’t Veld van Budokai Senshi, met hulp van Martijn Bom, afgelopen woensdag een kata-clubtoernooi in Stad a/h Haringvliet, open voor alle leden van de vier trainingslocaties van de vereniging, ongeacht leeftijd, graad of ervaring. En dat werd een groot succes. Van jong tot oud en van witte tot zwarte band, deden er karateka mee. Na een gezamenlijke warming-up en een kata-demonstratie werd er voor het oog van het publiek gestreden in zeven poules. Eerst diende men per poule een gezamenlijke verplichte kata te lopen en daarna liep ieder nog een zelf gekozen kata onder het toeziend oog van een jury. Ieder streed voor wat hij of zij waard was en dat leverde prachtige optredens op. Terwijl de jury in de pauze alle punten controleerde en vergeleek, werden spelers en toeschouwers getrakteerd op drinken en vers gebakken wafels met slagroom, hetgeen nog eens extra bij droeg aan de toch al zo geweldige sfeer. Na de pauze volgde de prijsuitreiking. Per poule werden de nummers 1, 2 en 3 bekend gemaakt en bovendien waren er nog twee stijlprijzen te verdelen. Bij de jeugd ging die naar Jorn Struik, de 7-jarige kanjer die zijn kata’s vol spirit en power liep. Een lust voor het oog. Bij de volwassenen ging de stijlprijs naar Mariëlle Kom. Deze dame uit Nieuwe Tonge mist zelden tot nooit een training en werkt altijd keihard, hetgeen zich nu dan ook uitbetaalde. Ze zette een paar prachtige kata’s weg. Derde prijzen waren er voor: Youri Goeree, Jenny Born, Senne Kats, Maarten Torreman, Leanne Koppenaal en Emma van der Hul. Tweede prijzen waren er voor: Brad Vermeulen, Jette Prins, Dion van Driel, Mats Struijk, Hanne Kom, Gijs van ’t Veld, Marielle Kom en Sarah Kom.En eerste prijzen waren er voor Wessel Zoon, Jorn Struijk, Mees Prins, Maasje van ’t Veld. Koen den Dulk, Alisa Meijs en Martijn Bom. Al met al een hele geslaagde eerste editie en een mooie kans voor de leden om voor het eerst ervaring op een wedstrijd op te doen en de bijbehorende spanning te proeven. Gezien de vele positieve reacties zou dit zo maar een jaarlijks terugkerend evenement kunnen gaan worden. Nieuwsgierig geworden? Met Karate; stijlvorm, kumite, familie, peuter, jeugd en senioren trainingen en Kickboksen; Bokszak, Japans en UFW kickboks trainingen hebben wij voor iedereen mogelijkheden. Met of zonder vechtsportervaring! Voordelige sporten voor een minimale contributie en een basishandboek, karatepak of bokshandschoenen bij inschrijving. Op www.budokai-senshi.com vind u meer informatie over onze lessen of neem vrijblijvend contact op met: [email protected] en/of 0621419471. Uiteraard zijn de eerste 2 proeflessen gratis.

Chris van Helden heeft een mooie 3e plek behaald op het internationaal toernooi ,,de Beker der kempen..Osu

DE TIJDEN VAN DE OMLOOP VAN MH 2016.


86 Roosmalen Jacques v Middelharnis 139 0:31:30

102 Overbeeke Jan Nw Tonge 128 0:32:31

130 Helden Chris van Middelharnis 067 0:34:26

148 Brussel Tom van O Tonge 023 0:35:29

191 Brussel Bas van O Tonge 022 0:36:58

212 Seters Eelco Middelharnis 144 0:37:52

223 Overbeke Julia Nw Tonge 129 0:38:39

241 Vette Sylvia de Nw Tonge 203 0:39:32

249 Molenaar Jim Nw Tonge 119 0:39:58

278 Doel Kees van der Ouddorp 044 0:41:05

280 HulEmma van Middelharnis 070 0:41:09

286 Ramdayal Gerardus Middelharnis 136 0:41:30

295 Kooistra Lieke Middelharnis 098 0:41:44

296 Meijs Alisa Middelharnis 114 0:41:46

340 Kom Sarah Nw Tonge 095 0:46:27

341 Heer Angelique de Middelharnis 066 0:46:30

342 Vliet Patty van Middelharnis 207 0:46:33

366 Kom Hanne Nw Tonge 096 0:53:42

367 Bom Martijn Middelharnis 013 0:53:44


Vanochtend op tijd vertrokken naar de interkampioenschappen van Sushiho een mooi en verzorgt toernooi .. we waren ruim om tijd dus we waren de eerste en konden relaxt wegen en een plekje zoeken . Als eerste moest Gerardus Ramdayal zijn a klasse partij vechten tegen Hans Duchenne een mooi opgaande partij er was niet gescoord na de 3 min maar de scheidsrechters gaven de winst aan Hans die in hun ogen wat meer overwicht had maar wat een partij prachtig. Toen mocht Marc Hokke deze jonge jongen van 8 jaar is dolenthousiast en stapte ook vol zelfvertrouwen de mat op zijn tegenstander was stevig en vocht alleen drukkend voor uit Marc wist daar nog geen raad mee mede omdat dit zijn 3e toernooi was maar ook al vocht hij achteruit hij bleef technieken maken en liet zich van zijn beste kant zien toch een hele mooie 2e plaats. Chris van Helden was aan de beurt en die kwam niet in zijn partij daar kan je lang en kort over zijn hij had zijn dag niet maar wel een 2e plaats en stof tot nadenken. Daarna kwam Senne Kats die had er zo zin in 10 jaar oud 3e toernooi en dan slaan de zenuwen toe maar hij is de mat op gegaan niet gewonnen maar er wel gestaan ook Senne een 2 plaats. Toen was Anthonie Scheel aan de beurt die heeft gewoon een mooie partij gedraaid deze ging gelijk op maar zijn tegenstander vocht zo af en toe iets langer vooruit waardoor zijn tegenstander de winst kreeg maar ook een mooie 2e plaats. Sarah had afgelopen week al een belsseure aan haar ribben maar is er toch gaan staan en heeft niets laten merken al werd ze een paar keer goed geraakt geen winstpartij maar ook een mooie 2e plaats.Emma Van der Hul tja dat is zo,n meid die drijft haar tegenstander in de hoek en die komt er ook nooit meer uit en dat is dat Emma die een prachtige 1e plaats heeft weten te behalen. Jim Molenaar ja wat kan ik zeggen Jim zie je groeien in het kyokushin karate krijgt het spelletje steeds meer door drukkend vechten stapje terug en meteen er weer op met snoeiharde lowkicks en net als ze denken dat ze een lowkick krijgen geeft hij een mawasi op het hoofd en dat 2x dus ipon weer vroegtijdig zijn partij beslist. Toen kwam Hanne Kom die kwam tegen een meid die een kop groter was en en wat kilo,s zwaarder en wat niemand verwacht van Hanne 2 x een mawasi loepzuiver dus ook Ipon en vroegtijdig haar partij beslist. Julia zat in een poule van 3 en werd glansrijk 1e door haar harde stoten en goed geplaatste lowkicks en natuurlijk ook de spirit van Julia de blik waar je al bang van wordt zelf als ze haar prijs heeft en op het podium staat wordt je bang van haar ,top gedaan. Lieke Kooistra zat ook in een poule van 3 de eerste partij had ze winst maar door een fout van de scheidsrechters kreeg ze een verlies partij die we niet meer recht konden trekken , de 2e partij won ze overtuigend maar alle drie de dames hadden 1 verlies en 1 win partij dus werd de uitslag bepaald door gewicht Lieke was net wat zwaarder dus werd eindigde op een 3e plaats een plaats die wat zuur was had de scheidsrechters beslissing correct geweest had ze 1e geworden ,maar goed het is gebeurd ze heeft goed gepresteerd en voor ons is ze nummer 1.
Toen kwam er een verzoek of Gerardus Ramdayal nog een partij zou willen draaien , nou aangezien hij weinig of geen blessures had van zijn eerste partij wilde hij dat wel en weer een prachtige partij maar deze won hij overtuigend en glansrijk door zijn goedgeplaatste stoten en lowkicks won hij op technisch K.O dus niet alleen een 2e plaats maar ook een hele mooie 1e plaats.
Dan Christi Hoogervorst voor haar was er geen partij het uitgelezen moment om de dames te kunnen coachen en ik kan je zeggen topcoach van opwarming tot aan de mat geweldig gedaan zweet op haar hoofd geweldig om te zien. Kees van de Doel was coach van de mannen van Marc tot Gerardus en alles wat er tussen zat ook geweldig gedaan Gerardus vond het heerlijk Kees als coach en was blij dat Kees van den Doel zelf niet mee kon doen wink-emoticon.. Jim Molenaar wordt altijd gecoacht door Conny V Roosmalen dat brengt geluk zegt hij dan wordt ik altijd eerste en tot nu toe is dat ook zo.. Martijn Bom die eerst na zijn nachtdienst even geslapen had en toen naar de wedstrijden kwam ,altijd een vaste steun voor de deelnemers is altijd bezig met opwarmen stoeien en geintjes maken helemaal leuk. Kortom een geweldige dag met 5x een 1e plaats 5x een 2e plaats en 1 x een 3e plaats een geweldig resultaat. Bedankt Sjaak Senior voor het maken van de foto,s en filmpjes en ook alle support het was een topdag Osu

2 april was het zover voor Sensei Jacques

2 April heeft Sensei Jacques zijn 20 jarig jubileum in het Kyokushin karate mogen vieren.

Voor Sensei Jacques een bijzonder moment die hij deze dag met veel mensen heeft kunnen delen Shihan Jan Vleesenbeek zijn oude leraar en Lee Tsouli waar hij al 20 jaar Kyokushin mee deelt dmv gezamenlijk trainingen kwamen les geven . En natuurlijk de leden van Budokai Senshi die in grote getalen zijn gekomen voor deze speciale training , we zijn begonnen met een echte Japanse opwarming van Sensei Lee en daarna hadden we een pittige Stamina training van Shihan Jan Vleesenbeek iedereen heeft genoten en met een goed gevoel en een bezwete GI de training afgesloten met een hapje en een drankje van ,,Bij Elles ,, die de catering heeft verzorgt. Trots zijn wij op Sensei Jacques die de drijvende kracht is achter Budokai Senshi ,altijd bezig voor en achter de schermen een echte Budo man in hart en nieren , hij staat nooit stil en is altijd in ontwikkeling en innovatie.

Van Kyokushin karate , Kleuter Karate ,UFW kickboksen ,Japans Kickboxing , Gezinstraining Kyokushin karate en Bokszaktraining en vele activiteiten is Budokai Senshi uitgegroeid tot een vereniging van 170 leden van alle leeftijden , en heeft iedereen mogelijkheden.

Heeft u interesse of bent u ook benieuwd naar de trainingen neem gerust contact op met Budokai Senshi tel:0621419471 of [email protected] neem ook een een kijkje op de site www.budokai-senshi.com voor alle informatie.


Senshi cup 2016

Op 12 maart 2016 vond voor de 7e maal de Senshi cup plaats. Dit toernooi wat zich erop richt om zoveel mogelijk mensen ervaring op te laten doen in wedstrijden zorgde dit jaar voor deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland en de opkomst lag rond de 220 deelnemers. Na wat laatste moment afmeldingen in het deelnemersveld en een groot aantal scheidsrechters die zonder afmelding niet aanwezig waren, startte de dag met een demonstratie. Senpai Joost van’t Veld en Senpai Martijn Bom liepen gezamenlijk de Gekisai Sho Kata. Vooral de manier waarop Senpai Joost de kata liep, ondanks een zwakke knie die vrijwel compleet gerestaureerd is, is bewonderingswaardig te noemen. Hierop volgde Vince van Roosmalen (het eerste lid van de Kleuterkarate groep) met zijn eerste tameshiwari demo waarbij hij 1 blok wist door te schoppen met kagato geri. De demo werd afgesloten door Sensei Jacques van Roosmalen die wederom 2 honkbalknuppels brak met een mawashi geri gedan. Het feit dat het vorig jaar in 2 x moest zorgde voor extra motivatie om nu niet te falen. Daarna de start van het toernooi, de opkomst van de 220 deelnemers die binnenkwamen op op het dance nummer Don’t Look Down zorgde voor een mooie sfeer. Daarna de minuut stilte voor een ieder die wij verloren hebben of op dit moment strijd tegen de vreselijke ziekte kanker, simpelweg kippenvel. Na een wat rommelige start waarin iedereen zichtbaar moest wennen aan de toernooi opbouw en de verschillen tussen poule, afval of matchmaking systeem kwam de gang er goed in. Veel spectaculaire partijen kwamen voorbij, de jeugd vol fanatiek, de senioren beginners en vetaranen vooral veel op karakter en de senioren gevorderd vooral technisch, explosief en precies. De perfecte combinatie voor ons toernooi en ook iets waar mensen graag voor terug komen. Het publiek die zich voor 99,9 procent keurig uitte op beslissingen en ten alle tijden hun deelnemers positief aan moedigde. Al met al dus wederom een top toernooi om op terug te kijken. Er zijn veel complimenten binnen gekomen; van relaxte sfeer, goede organisatie tot de beste organisatie die ik ooit gezien heb. Super om dit mee te krijgen, ik als organisator neem dit in me op maar de dank gaat daadwerkelijk uit naar de mensen erom heen. De hulp van Conny van Roosmalen in het inventariseren van de deelnemers, Joost van’t Veld voor het contact met de deelnemende buitenlandse scholen, de vele vrijwilligers die zich op vrijdag avond al inzette om binnen 2 uur tijd de zaal op te bouwen, de 25 tal vrijwilligers die de zaterdag ervoor hebben gezorgd dat de dag goed verliep, de scheidsrechters die ondanks de onderbezetting hun beste been voor zetten (er waren zelfs matten waar niet gewisseld kon worden), de sponsors die ervoor gezorgd hebben dat bijna alle kosten van het toernooi gedekt waren (Hoogervorst Marine consultancy bv, Mammoet transport Ferry en Denny van Driel Kitwerken) en natuurlijk de deelnemers, publiek en coaches zelf. Ook Budokai Senshi heeft uitstekende resultaten behaald. Van de 24 deelnemers, behaalde 21 deelnemers een prijs. Bij de senioren kwamen zelfs alle deelnemers in de prijzen. Pieter Jelier behaalde een 3de plaats bij de heren beginners +80 kg o.a. met een Knockout in de kwartfinale, Lars van veen werd 2de bij de senioren beginners -70 kg, Chris van helden 2de bij de senioren gevorderd -70 kg met een knockdown op zijn tegenstander Martin Mol in het halve finale, Gerardus Ramdayal 2de bij de senioren gevorderd -80 kg, Christi Hoogervorst 2de bij de dames gevorderd open gewichtsklasse met een knockdown op haar tegenstander Silvia den Ridder in de halve finale en Coen Markus wist zelfs een 1ste plaats te behalen bij de heren senioren beginners -70 kg door een knockdown in de halve finale en een opgave in de finale. Prachtig mooie resultaten voor het thuispubliek. Naast de vele 1ste, 2de en 3de plaatsen waren er ook nog een aantal speciale prijzen. Zo kregen alle scheidsrechters een beker voor de beste scheidsrechter, won Ger Hoogeveen van Budokai Vleesenbeek de prijs voor de Beste Coach, Won dojo Hokori Meiyo de prijs voor de sportiefste dojo (en hierbij een waardebon van Kyokushin Worldshop), Won Patrick Zondag van Ruud Muller Dojo de Stijlprijs en gingen Lotte Steemans van the Belgium Kyokushin Union en Nicole Kok van sportclub Sushiho er met de Fred Götzenberger senior spirit prijs vandoor. Als laatste delen wij nog mede dat we met deze dag ruim 1300 euro hebben weten op de halen voor Kika Goeree Overflakkee. 450 euro door verkoop, 600 euro aan entree, 100 euro van een anonieme sponsor en 150 euro van Kyokushin Worldshop. Al met al een toptoernooi die op 11 maart 2017 zijn 8ste editie in zal gaan. Osu!

De eerste NKKU bondstraining is een feit , een mooie opkomst en Sensei Roy van Nisperling die meteen kwam deelnemen .. Osu

Leuk nieuws Matsuru bv sponsort 5 kickbokshelmpjes hoe super is dat Osu

Vandaag bij Yohan Dojo geweest voor de clubkampioenschap kickboksen , leuke matchmaking partijen , goeie relaxte sfeer Lieke Emma tegen elkaar Lieke gewonnen al doen die meiden niet onder voor elkaar hoor,Chris mooie partij en ervaring want kickboksen is een heel ander spelletje dan kyokushin karate Piet herstellende van de griep en 63 jaar stond wel op de mat niet gewonnen maar wel gedaan , Louis een geweldige partij verdraaide zijn knie dat was wel even balen maar ook een top partij neergezet, Christi is in de wieg gelegd om te kickboksen na 2 ronde,s vond ik (maar ik ben van Senshi he )al dat ze gewonnen had zeer goed geplaatste stoten naar het hoofd die ondanks de helm stevig aankwamen.. de verlenging was na 30 sec beslist Christi plaatste haar knie loopzuiver op de lever van haar tegenstander die ging hier op neer .. Al met al een leuk clubkampioenschap bedankt Johan van Vlaardingen voor de uitnodiging Osu 

Budokai Senshi aanwezig op het Kaizenkamp ....

Een simpele maar zo unieke foto! KWF, NKKU, NKKS, AIKO, NSKO, IFK en the All Japan Kyokushin Union in 1 rij bij elkaar. Het idee van het kaizen kamp is in de 5 jaar uitgegroeid tot een volledig concept. Zoals ik eerder al benoemde op het kamp zelf zijn onze vrienden van kaizen dojo wat mij betreft de rode lijn door alle organisaties en staat 1 ding centraal en dat is samenwerken. Niet erover praten maar gewoon doen! Een heerlijk weekend gehad met leuke trainingen, oude contacten die weer samen komen en vooral heel veel enthousiasme. Laat het een voorbeeld zijn voor velen. Je hoeft niet allemaal hetzelfde te doen om hetzelfde na te streven. Vandaag geëindigd met de 50 man kumite en natuurlijk geniet ik er ook van om klappen uit te delen maar incasseren kan soms ook heel mooi zijn. Want het gezamenlijk talent die ik vandaag gezien en gevoeld hebt brengt weer eer aan de toekomst! dit soort kampen dragen daaraan bij en ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Iedereen bedankt die er een onderdeel van was! Osu!

Ereleden 

Budokai Senshi kent een heleboel mensen om zich heen die de club een warm hart toe dragen. Van sponsors, leden tot ouders en dit word uiteraard zeer op prijs gesteld! Maar soms zijn er ook mensen vanuit een onverwachte hoek die er voor ons willen staan. En zich ondanks tegenslagen bereidwillig opstellen om te helpen waar zij nodig zijn. 1 van deze mensen is Senpai Piet Groen. Deze Kyokushin en Kickboksveteraan steekt niet alleen ons als kader maar ook individuele leden een hart onder de riem door hulp te bieden en te ondersteunen indien nodig. Alhoewel hij niet in staat is om wekelijks bij ons te trainen, willen wij hem wel het respect geven wat hij verdiend. Daarom is hij de eerste die benoemd word tot erelid van Budokai Senshi. Deze titel geeft recht om altijd bij ons als club binnen te komen, mee te doen met activiteiten zonder dat hier een vergoeding tegenover staat. Puur op basis van wederzijds respect en samenwerken. Wij hopen elkaar nog lang te kunnen ondersteunen en samen activiteiten te beleven. Op een mooie samenwerking! Osu!

                                 8 x prijs voor Budokai Senshi op Nederlands Kampioenschap te Gilze          


Budokai Senshi vertrok op 20 december richting Gilze om daar met een 11 tal deelnemers deel te nemen aan het NK. Gemotiveerd om het sportjaar goed af te sluiten gingen zij de flakkeese eer verdedigen met in totaal 200 andere deelnemers uit 3 verschillende landen en van 20 verschillende sportscholen. En dit hebben zij dan ook zeer verdienstelijk gedaan. Met de 11 deelnemers wisten zij maar liefst 8 prijzen te behalen. Zo was er een 3de plaats voor Hanne Kom, Emma v/d hul, Marijn Götzenberger en Sarah Kom , een 2de plaats voor Bas v/d Noord en Christi Hoogervorst en 2 x een 1ste plaats voor Julia Overbeeke en Jim Moolenaar. Uiteraard heeft iedereen uitstekende partijen neergezet. Sommige met vele verlengingen erbij wat ook conditioneel de nodige gevolgen heeft. Ook de sportieve prestaties van Gerardus Ramdayal, Coen Markus en Mees Prins waren dus zeker ook van groot formaat. Uiteraard zijn wij heel trots op onze deelnemers! In 2016 gaan wij verder met onze vele activiteiten. In 2016 gaat Budokai Senshi verder uitbreiden en bieden zij u een contributieverlaging aan. Tevens hebben wij nog steeds de standaard actie dat u bij ons gratis Kickbokshandschoenen en/of Karatepak krijgt aangeboden bij een lidmaatschap. Ook krijgt u voor uw inschrijfgeld een Examenboek Kickboksen of Kyokushinkai Karate, een lidmaatschapskaart en een sleutelhanger. Bent u ook geïnteresseerd in onze lessen? Neem dan eens een kijkje op www.budokai-senshi.com of neem contact op via: [email protected] en/of 0621419471. Wij hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 3 jaar! Uiteraard zijn de eerste 2 proeflessen gratis.

Super trots op onze deelnemers! Van blikken soep tot complete maaltijden, van beschuit tot vitaminepillen. Meer dan 5 volle grote boodschappen tassen en 2 dozen vol met producten voor de voedselbank! Sjaak Senior brengt deze aankomende donderdag namens ons bij de voedselbank. Naast het goede doel ook een hele mooie training gehad! vooral respect voor al die kleine aapjes die het geheel hebben meegedaan. De afsluiting met de speurtocht waarbij je door een 5 tal vragen op het woord samen moesten komen. Op naar 2016 met nog meer mooie initiatieven en trainingen! super trots en blij voor iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt. Osu!

30 november heeft Budokai Senshi deelgenomen aan een seminar van Ismael Londt , georganiseerd door Budokai Wor Osu 

Osu,15 nov  stond voor het Kata-team de Yokoso-Cup in Turnhout, België op het programma. Met 204 deelnemers uit meerdere landen, verdeeld over grote poules, was het een pittige klus, zeker daar het niveau flink hoog lag.
Sarah, Emma, Koen en Gijs hebben het super gedaan, met prachtige kata's en prestaties. Sarah en Gijs wisten zelfs door te dringen tot de halve finales en Gijs belandde zelfs op het podium met een prachtige derde plek.

In mijn ogen zijn ze echter alle vier kam...pioenen. Het was prachtig om te zien hoe ze gegroeid zijn de afgelopen maanden en hoe ze zich nu echt goed staande wisten te houden op zo’n groot toernooi. Ze zijn zo vooruit gegaan en zijn daar bovenop ook allemaal gedreven om zich nog verder te verbeteren. Dat was misschien wel de mooiste overwinning van vandaag, de overwinning die ze alle vier op zich zelf hebben gemaakt.
Dank aan Martijn voor de coaching vandaag en ook aan Marielle voor het rijden en de morele ondersteuning.
Op naar de volgende kata-uitdaging! Osu.

 Budokai Senshi scoort goed op eigen Rookie Cup 

Budokai Senshi werkt al jaren goed samen met andere verenigingen uit de omgeving. Waar zij eerder in het verleden weleens met enkele van deze scholen uitwisselingen deden was het nu de tijd om een 5 scholen kampioenschap te organiseren. Met in totaal rond de 85 deelnemers gingen de leerlingen van Sportschool Kihon, Sportschool Kodo, Yohan Dojo, Kaizen Dojo en Budokai Senshi sportief met elkaar de concurrentie aan. Bij het onderdeel kata schoot Budokai Senshi als 1 van de toppers deze dag uit het evenement. Met 7 deelnemers wisten zij 3 x het zilver (Koen den Dulk, Elroy Vermeulen en Sarah Kom) en 3 x het goud te behalen (Alisa Meijs, Gijs van’t Veld en Emma v/d hul). Thies Goedegebuur greep net geen prijs door met zijn 7 jaar net 4de te worden. Na deze goede start was het de beurt aan de jeugd die of in matchmaking of in poulesysteem tegen elkaar gingen strijden voor de prijzen. Bij Budokai Senshi starten er een heleboel onervaren vechters waarvan sommige slechts 3 maanden karate beoefenen. Toch wisten zij met het nodige enthousiasme en doorzettingsvermogen vrijwel altijd een goede partij neer te zetten. Ook al was de tegenstand soms hoger in graad. Hierdoor wisten ze ook hier goede resultaten weg te zetten. Er was een 3e plaats voor Julia Overbeeke, Zoë van Roosmalen, Anthonie Scheel, Youri van Seters, Jenny Borg en Mats Struik, een 2de plaats voor Lieke Kooistra, Gijs van’t Veld, Senne Kats, Thijs Nijsse, Gideon Gluvers, Nina Gebraad, Melvin van Dijk, Jorn Struik, Vincent Hendriks, Anne van Leeuwen en Indy van Seters en een 1ste plaats Hanne Kom, Emma v/d hul, Thies Goedegebuur, Maasje van’t Veld, Vera Kom, Luca van Gent, Mees Prins en Jip v/d Berge. En dan de senioren! 3 van onze strijders zouden mee gaan doen en t.a.v. karakter zit het met alle 3 deze mannen zeer goed. Altijd aanwezig bij de trainingen en ook extra evenementen slaan zij niet over en dit pakte ook zo uit. Lars van Veen beet de spits af met zijn partij tegen Stefan Spruit van Kaizen dojo. Waar hij in de 1ste 2 min wat moeite had om in zijn spel te komen, gooide hij het in de 2de minuut op overtuiging en wilskracht. Hiermee wist hij een voortijdige Knockdown te forceren en won de partij. Daarna was het de beurt aan Alex Lampier, die in zijn combinatie van lengte (195 cm) en Gewicht (79 kg) een aanzienlijk lengte voordeel had. Echter werd zijn tegenstander Abiel Bruns goed geïnstrueerd om dicht op te blijven. In de 2de helft van de partij wist Alex door tactische coaching wel gebruik te maken van zijn lengte. Gebruikte goed zijn hoog geplaatste stop stoot en kon hierdoor sneller overgaan op zijn trappen. Dit leverde een paar zeer mooie trappen op het hoofd op en daardoor trok hij de partij naar zich toe. Als laatste vechter was Pieter Jelier aan de beurt. Deze laatste nuchtere vechter van Flakkee bezit zoveel kracht dat hij menig ervaren wedstrijdvechter het vuur aan de schenen legt. Ondanks dat hij zichzelf hier niet van bewust is, gaf zijn tegenstander na de partij aan dat hij al onder de indruk was voor de partij begon. Pieter bestookte zijn tegenstander met harde directe stoten en rechtse ronde trappen naar de benen. Dit leverde hem vrij snel een waza-ari (half punt) op. Door een ongelukkige reactie schoot de hand over een hoge beentechniek van zijn tegenstander en belande deze op het gezicht. De officiële waarschuwing die hij hiervoor kreeg deed weinig aan de score af, Pieter stond nog steeds voor op punten. Maar waar zijn tegenstander bij een snelle stootcombinatie van pieter iets door de benen zakte en Pieter in zijn stotenserie nogmaals het gezicht raakte was de partij ten einde. Pieter liep tegen een diskwalificatie aan. Maar de manier hoe hij zich presenteerde op zijn eerste wedstrijd is zeker bewonderingswaardig. Naast de sportieve prestaties waren er ook weer mooie moment voor het goede doel. Door een jaarlijkse verloting kunnen we 500 euro overmaken naar dierenasiel de dierenstee. Veel dank gaat ook uit naar onze sponsors! Hoogervorst Marine Consultancy Bv voor de sponsoring van al het prijzenmateriaal en Zout Holland en Denny van Driel Kitwerken voor sponsoring van de zaalhuur. Alle deelnemende Dojo’s, vrijwilligers, toeschouwers en scheidsrechters worden bedankt voor deze sportieve dag! Wij kijken inmiddels verder naar het volgende toernooi op 10 oktober waar Kees van den Doel meedoet in het open NK te Papendrecht. Ben jij ook op zoek naar een vereniging waarbij je je grenzen op kan zoeken, jezelf leert verdedigen en je krachtiger en energieker te voelen? Dan is Budokai Senshi wellicht wat voor u! met een variatie van verschillende lessen over 4 dagen (Kyokushinkai Karate, Japans Kickboksen en UFW Kickboksen), een leden bestand van 125 leden tussen de 4 en 54 jaar oud hebben we mogelijkheden voor iedereen. We geven les in Middelharnis/ Sommelsdijk, Stad aan het haringvliet, Nieuwe Tonge en Goedereede. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak of een nieuwe set bokshandschoenen helemaal gratis!

27-9  een vervolg gegeven aan onze scheidsrechterscursus in samenwerking met het SKN van Sensei Cor Mol. 5 deelnemers waarbij we de praktijk hebben doorgelopen. Theorie examen was al gemaakt en nu aankomende zaterdag praktijkexamen. Daarna de kumite marathon, ondanks dat niet iedereen er bij kon zijn was het toch weer een super ervaring. Eerst de jeugd! met daar zelf broekies van 6 jaar die allemaal 20 partijen wisten te volbrengen. Ook leuk voor onze jeugd dat daarbij ook ...leden van Fudo-sh7Dojo Hokori Meiyo en Budokai Shogun aanwezig waren. Allemaal een topprestatie. Met de senioren hadden we deelnemers van Budokai Senshi, Sportschool Kihon, Budokai Shogun, Fudo Shin en KVC Peek en hebben we serieus lekker geknalt. Ook een aantal deelnemers van 10e kyu wisten het vol te houden en daarnaast waren er natuurlijk heel veel mensen met de benodigde ervaring in het wedstrijdvechten. Dit maakte het ook voor de toeschouwers mooi om te zien. Al met al een succesvolle zondag! iedereen bedankt voor de hulp, support of deelname! Kyokushin is mooi, maar nog veel mooier als je het kan delen. Osu!

Budokai Senshi is UFW kickboxing instructeur rijker

Budokai Senshi staat al ruim 7 jaar bekend om zijn Kyokushinkai Karate lessen waarbij zij constant op zoek zijn naar een balans voor beginnende en gevorderde sporters in diverse leeftijdsklassen. Toch vroeg de ruim 125 koppige vereniging om meer en daarvan uit zijn wij dus ook per 1 september begonnen met het Japans Kickboksen. Inmiddels begint de groep al steeds meer vorm te krijgen en zijn wij op zoek gegaan naar een balans om ook binnen de kickboksgroep voor iedereen sporten mogelijk te maken. Daarbij kwamen wij uit op het UFW Kickboxing, onderdeel van de Ultimate Fight Workout. Deze internationaal erkende organisatie geeft naast het UWF Kickboxing ook andere elementen zoals Kardo en Kickbag en hebben een directe verbondenheid met de vechtsport. UFW Kickboxing is fun en voor iedereen! Jong en oud, mannen en vrouwen, beginner en gevorderd, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Bij UFW Kickboxing train je met stoot- en traptechnieken in 55 min. effectief aan je conditie. Er wordt niet gespard, waardoor de kans op blessures minimaal is. Daarnaast kun je, indien je dit wilt, met diverse kickboxing-sporttesten werken aan een uitdagende doel. Je kunt dus echt ergens naar toe werken! Betekend dit dat Budokai Senshi zijn karakter als Budo/zelfverdediging/vechtersportschool uit het oog verliest. Zeker niet! Tijdens de combinatie les UFW kickboksen en Japans Kickboksen geven wij je graag les in beide disciplines. Wil je werken aan je conditie maar spar je liever niet, geen probleem! Ben je op zoek naar een wedstrijdgerichte training ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je weten hoe dit mogelijk is? Kom naar de training! De combinatie les UFW kickboxing en Japans Kickboksen vind plaats op Donderdagavond van 19:45 tot 20:45 uur aan de Langeweg, te Sommelsdijk (edudelta college/groene school). Uiteraard zijn de eerste 2 proeflessen gratis en voor ieder nieuw lid hebben wij een set Kickbokshandschoenen klaar liggen, helemaal gratis! Meer info over Budokai Senshi vind u op www.budokai-senshi.com of neem contact op met: [email protected] en/of 0621419471.

22 augustus hebben we als Budokai Senshi de 37 km met de omloop van G-O meegelopen we hebben 4.9 gelopen wat een mooie prestatie is zeker van onze jeugdleden die het in tempo vol spirit hebben gedaan.Volgend jaar weer ..

Osu leden en/of geïnteresseerde! vrijdag 26-6 startte voor ons voor de 2de keer het Budokai Senshi Zomerkamp. Een kamp gericht op vriendschap, samenwerken, werken aan jezelf, werken met een ander, horizon verbreden, gezelligheid, samen zijn en dit in combinatie met de prachtige natuur van Burgh Haamstede. En wat ben ik vreselijk trots op het resultaat! Vrijdagavond gestart met een stevige stamina training van 2 uur. Iedere Sensei en Senpai namen een deel voor zijn rekening. Wat hebben de leden zichzelf bij elkaar moeten houden. Sommige in de hyperventilatie, andere misselijk maar uiteindelijk op karakter allemaal weten te volbrengen. S'nachts op pad naar de vliegtuigbunker en na eindeloze oefeningen de trap op (en mieren in de broek) verder met levend stratego. Wat een locatie om dat te doen, het gevoel kwam bij mij helemaal binnen. Na een kort nachtje kwam een topper ons vergezellen. Niemand minder als Sensei Wesley Jansen kwam ons met Sensei Conchita Jansen en 4 van zijn leden lesgeven. Intussen kwamen de jeugdleden met een 20 tal binnen, zenuwachtig wat de dag zou brengen. Martijn heeft weken gewerkt aan de Bo Kata's en wat mij iedere keer nog super trots maakt is hoe ik weet hoe hij binnen kwam zo 7 jaar geleden en wat er nu voor de groep staat. Lesgeven in balans, aanvoelen van beheersing en goede overdracht naar degene die hij lesgeeft. Kort daarna nam ik het kort over met self-defence. Veel technieken uit agressietraining, en ervaring met verschillende shihan's meegenomen. Groot compliment om te horen dat ik Sensei Wesley hierin iets mee kon geven. Ja en dan was het de beurt aan deze Sensei zelf. En wat ik hem een beetje meegaf gaf hij mij dubbel terug in zijn uitgebreide lessen Kata en Kumite. Kleine praktische zaken die je kata en kumite zoveel sterker maken. Leden hebben er super van genoten en later op het kamp zag je tijdens de randori deze bewegingen al terug komen. In de tussentijd waren de jeugdleden door Senpai eelco en martijn stevig ondervraagd voor het examen, En op een enkele uitzondering na zagen we wel dat daar nog een heleboel werk aan de winkel is. Wij als club willen voor iedereen mogelijkheden bieden maar dit betekend niet dat je achterover kan leunen en wacht tot de leraar je activeert. Dit moet je uiteraard zelf doen. Daarom met een aantal een duidelijk afspraak gemaakt dat zij zich eerst een langere periode gaan bewijzen. Breken daarna ging super, iedereen knalde in 1 x door zijn/haar hout heen alsof het niks was. Even de Senpai's testen met een plank opgooien en breken en ook dat bleek gelukkig geen probleem. Daarna tijd voor de barbecue gevolgd door een potje Senshi bal. Als je je eigen afvraagt wat dat inhoudt: een bal, 4 doelen, 2 fanatieke teams, 2 waterpistolen. vastpakken, neergooien, bodycheck en een hoop chaos. Na een prachtig gevecht werd team Swag eerste! Daarna tijd voor een stuk teambuilding. Praten over de mooie kanten van de sport maar ook de mindere en hoe wij met zijn allen kunnen zorgen dat dit binnen de club anders kan. Iets waar wij druk mee bezig zijn. En na wederom een kort nachtje slapen stond Harry Gorter shihan er met zijn leerlingen en instructeurs om ons wederom les te geven in het ashihara karate. De dynamiek en energie spatte ervan af en super gaaf om wat mee te krijgen van deze fascinerende stijl. Wederom een toptraining van een topinstructeur! En dan natuurlijk het punt waar we met zijn allen naartoe werkte! De Randori! De Senioren waren in de tussentijd al theoretisch en praktisch ondervraagd en daaruit waren er 6 gekomen met een tot het maximaal aantal punten. Andere moesten hier en daar wat compenseren met de kumite maar dat was voor geen enkel lid een probleem. De speerpunt van onze karatestijl is uiteindelijk toch het gevecht. En wat staat iedereen daarin bij ons zijn/haar mannetje! Als ik zie waar onze "kinderen" van 11,12 en 13 jaar oud staan en hoe zij het Senioren lastig maken dan vrees ik voor de tegenstanders van de toekomst. Iedereen van jong tot oud zonder bescherming: minimale duur 30 min tot 1 uur en 15 min non stop kumite. Zoveel kwaliteit in die club en het mooiste is het groeit alleen maar verder. Jullie snappen mijn gevoel van trots. Lang getwijfeld gaan we dit nog een keer doen maar ik heb energie gekregen van deze deelnemers om nog 10 zomerkampen aan te gaan! En dan de resultaten van de examens, je zal begrijpen iedereen geslaagd. Ik kan ieder individu beschrijven maar kort gezegd: allemaal klasbakken! 2 x een 2de kyu erbij. Christi 1 van mijn 1ste jeugdleden waarvan ik nog steeds super trots ben dat zij bij onze club hoort en Tom waar ik vroeger tegen op keek als ventje van 11 en waarvan ik nu zijn examen af mag nemen. Hoe cool is dat? Natuurlijk heb ik dank naar heel veel mensen zoals Guido, Xenia en Lydia van Kyokushin hoogvliet die vertrouwen hadden in ons om hier toch te staan en daar zeker geen spijt van hadden. Onze vrijwilligers Els en Joost (die Saskia moest vervangen) voor al hun hulp en de uitstekende verzorging. De gastinstructeurs Wesley en Harry die het kamp die extra sprank hebben gegeven. En natuurlijk alle mensen op de achtergrond: Mijn vrouw Linda, Zoontjes Vince en Dean, Conny, Senior, Eelco, Martijn en alle andere die zich continu inzetten voor budokai senshi. Trots op de club! see you next year! Osu!

13 mei de gasttraining van Sensei Ger en Senpai Gerry Hoogeveen gehad , hard werken en veel leren ook met het koppie ..Het was een leerzame les en voor Sensei Jacques een weerzien met de mannen waar mee hij zoveel trainingsuren heeft gehad , we gaan elkaar zeker vaker zien.Osu

ik zei het gisteren nog! want een fantastische club hebben we toch! Tijdens de nationale sportweek diverse clinics verzorgd: Go Sport, Buurt Sport, Sportmarkt en de koningsspelen. Zag je karate dan las je Budokai Senshi. Ook voor de overige acties waren wij wel te porren en wat kan dit toch een verschil maken! met deze selfie van Vince en mijzelf wonnen we namelijk de eerste prijs. Nu denken jullie natuurlijk, wat leuk! maar wat blijkt dit is niet alleen leuk voor ons (wij wonnen namelijk een bon van sporthuis de bont voor 50 euro) maar ook voor alle leden van Budokai Senshi kregen wij een bedrag beschikbaar gesteld van 200 euro! Aangezien wij erg bezig zijn met de veiligheid van onze jeugd hadden wij zo ie zo al plannen uitgezet om voortaan ook tijdens de training bij het sparren voor alle jeugd met een helm te gaan werken. Dankzij sponsoring van zout holland hadden we hier al 15 helmen voor weten te halen. Maar met dit bedrag kunnen wij nogmaals 10 helmen hieraan toevoegen. Wat een fantastisch initiatief van de gemeente en natuurlijk sportteam GO. Naast deze mooie prijs waren er ook mooie woorden voor ons, hier een gedeelte uit de email die ik vanochtend mocht ontvangen: 

Afgelopen week vond de Nationale Sportweek plaats en mede dankzij Budokai Senshi zijn er ook op Goeree-Overflakkee tal van extra sportactiviteiten georganiseerd. 

Dank voor jullie bijdrage aan de NSW en aan het sportaanbod dat jullie vereniging het hele jaar door biedt aan verschillende doelgroepen op Goeree-Overflakkee. 

Het enthousiasme dat jullie als vereniging uitstralen, jullie zichtbaarheid op Goeree-Overflakkee en bereidheid bij te dragen aan tal van sportieve activiteiten is    bewonderenswaardig! 

daar mogen wij dan met zijn allen echt heel trots op wezen! Zoals jullie weten Budokai Senshi, allen verschillend maar samen 1. Jullie maken je Sensei iedere dag meer dan trots. Osu!

Sommelsdijk - Budokai Senshi is een jonge dynamische karatevereniging die voor hun 130 leden continu bezig is leuke activiteiten aan te bieden. Naast deze activiteiten hebben zij ook een zeer talentvol wedstrijdteam in zowel kumite (vechtvorm) als kata (stijlvorm). Met deze teams gaan zij in de gehele benelux naar verschillende toernooien om hun talenten steeds verder te ontwikkelen. Zo ook op Koningsdag 2015! Lees hieronder een verslag.

"Zoals jullie begrijpen is dit naast de energie ook een flinke kostenpost met bijvoorbeeld; inschrijfgeld, vervoer, hotels, trainingsmaterialen, enz. Daarom vragen wij van ons wedstrijdteam dat zij 1 x per jaar meedoen met de omloop van menheerse en zich hiervoor laten sponsoren. Naast vele wedstrijdteamleden vonden andere leden van Budokai Senshi dit ook een mooi moment om zich hiervoor in te zetten. Met in totaal 17 lopers wisten zij een prachtig bedrag op te halen van 470 euro! Met alweer 3 toernooien in het vooruitzicht zal dit geld goed worden besteed. Daarnaast zijn de sportieve prestaties ook niet onbelangrijk. Iedereen kwam tussen de 30 en 45 min binnen in een voor hem/haar persoonlijk record. Ben jij ook op zoek naar een vereniging waarbij je je grenzen op kan zoeken, jezelf leert verdedigen en je krachtiger en energieker te voelen? Dan is Budokai Senshi wellicht wat voor u! met een variatie van verschillende lessen over 4 dagen, een leden bestand van 135 leden tussen de 4 en 53 jaar oud hebben we mogelijkheden voor iedereen. We geven les in Middelharnis/ Sommelsdijk, Stad aan het haringvliet, Oude Tonge en Goedereede. Alle verdere info kunt u vinden op de website. U kunt ook contact opnemen via tel. 0621419471 of de mail. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis!"

gelopen tijden 6.8 km:

Roosmalen Jacgues van 142 Middelharnis 0:31:47

Brussel Tom van 239 O Tonge 0:31:56

Overbeeke Jan 155 Nw Tonge 0:33:14

Helden Chris van 212 Middelharnis 0:34:30

Seters Eelco van 137 Middelharnis 0:35:03

Lampier Alex 419 O Tonge 0:36:37

Torreman Freek 394 Herkingen 0:37:32

Doel Kees van der 230 Ouddorp 0:39:06

Molenaar Jim 176 Nw Tonge 0:39:07

Nouwens Iris 158 Dirksland 0:39:09

Noord Bas van de 161 Nw Tonge 0:39:20

Overbeeke Julia 156 Nw Tonge 0:40:31

Hoogervorst Christi 208 Middelharnis 0:40:35

Kooistra Lieke 190 Middelharnis 0:42:45

Meijs Alisa 181 Middelharnis 0:43:15

Ramdayal Gerardus 145 Sommelsdijk 0:43:21

Bom Martijn 248 Middelharnis 0:43:24


Goud en zilver voor Budokai Senshi 

Op 18 april stond the day of youth and beginners van Sportschool Da Graca op het programma. Dit toernooi weet ieder jaar verschillende nationaliteiten te trekken waaronder: Nederland, Griekenland, Duitsland, Belgie en Frankrijk. Ook Budokai Senshi nam hieraan deel met 3 deelnemers, te weten: Gerardus Ramdayal, Christi Hoogervorst en Sarah Kom. 3 Grote talenten van Budokai Senshi die altijd garant staan voor mooie partijen. Helaas was dit niet het toernooi van Sarah Kom, zij begon uitstekend maar kwam door een vervelende blessure snel aan het eind van het toernooi. Zonde want zij stond vrijwel zeker op prijzenmateriaal. Na Sarah was het de beurt aan Christi. In haar eerste partij trof zij meervoudig internationaal kampioen Cara Heuer uit Duitsland. Deze jongedame woog maar liefst 21 kg zwaarder als Christi en bleek een maatje te groot. Christi vocht gecontroleerd haar partij uit maar kon deze zwaargewicht niet in zijn achteruit zetten. Toch liet zij zich niet van de wijs brengen en besliste allebei haar daarop volgende partijen vroegtijdig. Een hele mooie 2de plaats voor Christi. Daarna was het de beurt aan Gerardus die vocht in een afvalsysteem. Dit betekende 1 x verliezen = einde toernooi. Gerardus ,die kort geleden de overstap maakte naar Budokai Senshi, was echter zeer gebrand om dit niet te laten gebeuren. In het verleden vocht Gerardus internationaal bij de jeugd maar is er daarna een lange tijd uit geweest. Op zoek naar nieuwe ambities kwam hij uit bij Budokai Senshi die bij hem de juiste snaar wist te raken. Tijdens het toernooi liet hij zien wat een leeuwenhart met de juiste technische adviezen voor elkaar kan krijgen. Namelijk alle partijen van kwartfinale tot aan finale binnen 30 sec beslist. Dit laat zien dat hij de juiste stap heeft gemaakt in zijn carrière en het maakt ons trots dat wij daarvan onderdeel zijn. Daarom kreeg hij naast zijn glansrijke 1ste plaats nog een hele mooie verassing: namelijk onderdeel worden van ons wedstrijdteam. Om samen met de andere leden te gaan voor het hoogst haalbare. Ben jij ook op zoek naar een vereniging waarbij je je grenzen op kan zoeken, jezelf leert verdedigen en je krachtiger en energieker te voelen? Dan is Budokai Senshi wellicht wat voor u! met een variatie van verschillende lessen over 4 dagen, een leden bestand van 135 leden tussen de 4 en 53 jaar oud hebben we mogelijkheden voor iedereen. We geven les in Middelharnis/ Sommelsdijk, Stad aan het haringvliet, Oude Tonge en Goedereede. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis!


Senshi cup 2015!

Wat een top toernooi hebben we vandaag weer gehad. 200 deelnemers van 25 verschillende dojo’s uit Nederland en België. Onder begeleiding van 18 scheidsrechters over 4 matten werden de poules afgewerkt. Heel hard werken voor de scheidsrechters die ondanks alles de controle over de wedstrijden prima konden handhaven. Wat kleine aanpassingen in vergelijking met het voorgaande toernooi zorgde ervoor dat alles sneller en vlekkeloos verliep. Belangrijk is dat het toernooi zijn eigen identiteit hield. Geen dingen overhaasten en alleen tijd en afwerken als doel. Uitleg van scheidsrechters bij beslissingen en/of zaken overleggen met de organisatie, geen probleem. Vandaag vielen alle puzzelstukjes op de plaats: een berg met bereidwillige vrijwilligers, hardwerkende oprechte scheidsrechters met veiligheid voor ogen, enthousiaste deelnemers en coaches en publiek die zich in positieve zin hebben onderscheiden en mensen het persoonlijke gevoel mee weten te geven van de Senshi cup. De uitreiking van de beren van kika, shodan van Jacques sr, de sportiviteitsprijs voor Joyce, omdat ze geen partij had, de cheque voor Kika met een prachtig mooi bedrag ter donatie voor dit fantastische doel en natuurlijke de speciale extra prijzen van beste scheidsrechter, beste stijl, sportiefste dojo en de Fred Götzenberger sr spirit prijs waren als de kers op taart. Dank naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, ook degene die ik vandaag door alle drukte ben vergeten te benoemen, de vrijwilligers!!! Mensen die op vrijdag opbouwen, hun gehele zaterdag met ons doorbrengen en vervolgens ook alles weer opruimen. Wat een topclub heb je dan zeg! Mahe sports voor zijn prachtige budo winkel en donatie, Sportzz Massage van Addi troost die alle scheidsrechters en vechters optimaal voorbereid op de mat kreeg. Alle Sponsors en in het bijzonder: hoogervorst marine consultancy bv voor de sponsoring van de bekers, Mammoet transport Ferry voor het sponsoren van de zaalhuur en Denny van driel kitwerken voor de scheidsrechterslunches En dan natuurlijk onze deelnemers: wat hebben we met zijn allen hard gewerkt en wat maken jullie je Sensei Trots. Van wedstrijdteamleden tot iedereen die er voor de eerste keer stond, iedereen heeft het op zijn/haar manier weer prima gedaan. De resultaten waren dan ook als volgt: 4de plek voor: Storm, Koen, Edo en Kees, 3de plek voor: Mees, Tony, Bas en Emma, 2de plek voor: Hanne en Lieke en een 1ste plek voor: Christi, Julia, Sarah, Gerardus, Jim en Jurgen! Op naar de volgende editie die op 12 maart 2016 gaat plaatsvinden. Osu!

Budokai Senshi een top training gehad als benefiet voor The Brazilian Wax Effect in totaal 33 dames/meiden aanwezig inclusief alle dames van de band zelf. Diverse technieken behandeld, persoonlijke veiligheidstechnieken, controle en overnemen en controle en uitschakelen. Daartussen bewustwordingsspellen om bewust te worden wat een goede balans is voor zelfverdediging. Klinkt allemaal heel serieus maar voornamelijk heel veel gelachen! Naast de oefeningen ook nog e...ens een heerlijke lunch door Bij Elles en een aantal akoestische nummers van de band. Alle zintuigen in 1 x tevreden om het laatste gedeelte nog even te knallen. Uiteindelijk met zijn allen een mooi bedrag op weten te halen van 197,60 euro! we hopen dat de meiden hiermee een mooie impuls krijgen maar hopen daarnaast ook nog meer mensen te motiveren om deze meiden te ondersteunen. Kijk de filmpjes maar na, ze doen prachtige dingen! Iedereen heeft aan het einde van de training een leuke herinnering gekregen en daarnaast is Mirjam Knoll de gelukkige winnaar van het huiskamerconcert geworden! al met al een zeer geslaagde dag en wellicht voor herhaling vatbaar ! Osu

meer dan 3000 kinderen kregen schoolkarate van

                    Budokai Senshi

Sinds 2014 geeft budokai senshi schoolkarate op de scholen op goeree overflakkee, dit project is een landelijke initiatief van Shihan Ruud Muller uit Leidschendam om het voor scholen makkelijker te maken om in contact te komen met een karateclub. Dit bleek een groot succes! Budokai Senshi is de enige karateschool in de regio die hierbij aangesloten is en ook daadwerkelijke lessen mag verzorgen onder de naam schoolkarate. De scholen die hiermee in aanraking zijn gekomen, waren zeer positief en proberen nu jaarlijks gebruik te maken van onze diensten. De bedoeling van de lessen is dat een gymnastiekles vervangen wordt door een karateles van Budokai Senshi. Hier zijn in totaal 6 instructeurs voor u beschikbaar en bovenal doen zij dit gratis. Kyokushin Karate is een sport met veelzijdige lichaamsbeweging en inzet van alle spiergroepen, het bevat onder andere de volgende elementen: lichaamshouding, lichamelijke ontwikkeling, conditie, lenigheid, kracht, balans, motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect en zelfbeheersing en is daarom uitermate geschikt voor opgroeiende jeugd.
Kyokushin karate is een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun energie kwijt kunnen raken.
Tijdens de schoolkaratelessen richten wij ons op bovenstaande maar ook op bewustwording van de leden wie en wat zij zijn binnen de maatschappij en wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Alle deelnemers van het project schoolkarate krijgen altijd een herinnering als dank voor hun inzet. Wilt u ook schoolkarate voor uw school. U kunt dan op verschillende manieren contact opnemen. Via de website: www.schoolkarate.nl en/of rechtstreekst met Budokai Senshi. Wij horen graag van u: Welke school er gebuik wil maken van Schoolkarate, wat de voorkeursdagen en tijden zijn, en hoeveel deelnemers wij kunnen verwachten per groep (vanwege de oorkondes). Alle verdere info over budokai senshi kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected] 


Op 7 februari waren de Belgische Kata-kampioenschappen in de Seinchin Dojo in Kapellen. Het is een groot en internationaal toernooi, met deelnemers uit Zwitserland, Zweden, Denemarken, België en Nederland. Grote poules op basis van leeftijd en graad, het niveau lag erg hoog.

Jurering werd gedaan door 5 scheidsrechters die elk een cijfer aan een kata gaven. De hoogste en laagste waardering vielen af en de overige drie punten werden opgeteld. Punten van de eerste ronde gingen mee naar de tweede ronde en bij de volwassenen ook naar de finale.


Sarah, Emma, Koen en Gijs kwamen namens Budokai Senshi uit in de jeugd poules en moesten elk twee kata’s lopen, één verplichte voor de pauze en één vrije keuze kata erna.

Na de eerste ronde stond Emma 9e en Gijs 17e in hun poule van 22 lopers en Sarah en Koen stonden respectievelijk 5e en 9e in hun poule van 16 deelnemers. Eindstand na de tweede kata:  Sarah 8e, Gijs 13e, Emma 11e en Koen 14e.


Alisa en Martijn liepen in eveneens grote poules bij de volwassenen. Daar ging het om 3 rondes. Eerst de vrije kata, dan een verplicht nummer passend bij je graad en eventueel in de finale weer een vrije.

Alisa opende heel sterk en stond met haar 3e pinan meteen al 4e in haar poule. Martijn zat in een loodzware poule met vrijwel alleen maar shodans en nidans en wist middels de Gekisai-Sho met een knappe 11e plek de rust in te gaan. ‘s Middags redde hij het nog tot in de halve finale en eindigde uiteindelijk als 11e.


Alisa wist wel tot de finales door te dringen en na een hele goede takyoku-sono-san en een mooie pinan-sono-san eindigde zij als 3e op het podium. Een hele knappe prestatie!

Ondanks dat dit het enige metaal was dat mee ging naar huis, mag het hele team met veel trots terug kijken. Vergeleken met vorig toernooi was het niveau enorm vooruit gegaan en iedereen heeft spirit en inzet getoond. Met deze ervaring in de broekzak kan er weer vooruit gekeken worden naar een volgend toernooi en mits ze blijven trainen zoals ze nu doen, zal er dan zeker weer nog meer resultaat behaald worden. Osu.

Budokai Senshi Doneert 260 euro aan Bij Elles

Als je een fanatiek gezin van 4 bij je hebt trainen, met potentie in het karate maar ook daarbuiten dan wil je deze als vereniging natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Waar zij tijdens de lessen 100 procent deelnemen doen ze dit ook als ondernemer in dit geval ook o.a. in het bedrijf Bij Elles. Een super mooi initiatief waarbij Elles Hagens haar passie voor koken graag deelt met de rest van de wereld. Daarnaast maakt zij gebruik van streekproducten en is zij toegankelijk voor alle mensen met een verschillende beurs. Daarom bedachten wij van Budokai Senshi een leuke actie. Voor ieder lid van Budokai Senshi bedachten wij dat ze symbolisch 2 stappen extra zou zetten om Bij Elles te helpen. Alleen wisselde we de 2 stappen in voor 2 euro per persoon. Met een leden aantal van 130 kwamen we hiermee uit op een mooi bedrag van 260 euro. Elles was blij verrast met deze donatie en ondanks dat zij nog meer geld op probeert te halen via crowd funding looft zij met name het initiatief. Zelf opperde zij al dat ze wellicht een broodje Budokai Senshi op de kaart zou brengen. We zijn erg benieuwd naar de uitkomst hiervan. Wij wensen Bij Elles in ieder geval heel veel ondernemingsplezier en hopen dat meer mensen dit bericht lezen en ook Bij Elles willen ondersteunen deze contact opnemen. Meer info: www.bijelles.nl. Budokai Senshi is een jonge dynamische Kyokushin Karate vereniging die voor een ieder klaar wil staan. Niet alleen door juiste trainingen te verrichten maar ook door samen te werken met verschillende mensen zoals schoolkarate en de gemeente en zich daarnaast ook in te zetten voor het goede doel. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis! Daarnaast verloten wij onder de leden die met onze jaarlijkse huis aan huis flyer binnen komen 1 set hand en scheenbescherming! Deze flyers zijn verspreid in vrijwel alle dorpen op goeree overflakkee.


Goede voornemens? Denk aan Karate bij Budokai Senshi!

We zijn inmiddels alweer een aantal dagen in 2015 en Budokai Senshi is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuw, ongetwijfeld succesvol, jaar. Agenda’s staan overvol met toernooien, gezamenlijke trainingen, strandtrainingen, zomerkampen, examens, enz. enz. ter bevordering van de lesstof voor onze huidige leden. Ook staat het lesprogramma als een huis, met gezinstrainingen (gezamenlijke trainingen waarbij Senioren en kinderen in 1 groep kunnen trainen) vanaf 4 jaar in Stad aan het haringvliet, Oude tonge en Goedereede. Extra Kata en gevechtstrainingen in Stad aan het Haringvliet en de basislessen/wedstrijdtrainingen voor jeugd en senioren in Sommelsdijk. Toch kijken wij verder en hopen wij wederom nieuwe leden te mogen verwelkomen. Wat ons betreft; des te meer zielen, des te meer vreugd. Waarom Karate bij Budokai Senshi? Budokai Senshi zet zich al jaren in voor de budo sport in het algemeen. Ze werken samen met verschillende scholen uit de omgeving en zetten zich in voor het goede doel en lokale sportevenementen. Budokai Senshi wil laten zien dat Kyokushinkai Karate voor iedereen is. Naast dat je conditie binnen korte tijd zal verbeteren en je in staat bent om je grenzen te verleggen, zal je jezelf ook gewaardeerd voelen voor wat je bent. Daarnaast leer je met karate jezelf te verdedigen en leer je om te gaan met tegenslagen in zowel sport als prive. Vele leden en ouders gaven aan dat Budokai Senshi een positief effect heeft gehad op zijn/haar ontwikkeling. En dat willen wij jullie uiteraard niet onthouden. Dus schrijf je in of kom vrijblijvend 1 van de gratis proeflessen draaien. Ervaar wat 135 andere leden hebben doen besluiten, lid te worden van onze vereniging. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis! Daarnaast verloten wij onder de leden die met onze jaarlijkse huis aan huis flyer binnen komen 1 set hand en scheenbescherming! Deze flyers zullen in Januari verspreid worden in alle dorpen op het eiland Goeree Overflakkee.


Buitentraining in het teken van de voedselbank iedereen nam wat mee , er is een kofferbak vol met spullen gebracht voor de kerstdagen en er volgt nog een kofferbak vol voor de nieuwjaarswisseling.. alle leden bedankt in deze dagen denk Budokai Senshi ook aan de mensen die het wat minder hebben.Osu 

Budokai Senshi net buiten prijzen tijdens 1ste Yokoso Cup

Op 16 november stond voor de 1ste maal de Yokoso Cup op het programma. Dit toernooi georganiseerd door Shihan Luc Vandecrean is bedoeld voor de zogenoemde stijlvormen, ook wel kata genoemd. Budokai Senshi nam deel met 7 deelnemers, te weten: Martijn Bom, Alisa Meijs, Sarah Kom, Emma v/d Hull, Koen den Dulk, Gijs van’t Veld en Jannes Houweling. Met een uitstekende voorbereiding van hun coach Joost van’t Veld gingen zij vol goede moed richting Turnhout (België). Om 06:30 uur vertrokken de leden richting Belgie, om daar op het eerste oog een zeer goed en strak georganiseerd toernooi te treffen. Het bedachte systeem was gericht op de manier hoe het in Japan ook uitgevoerd wordt. Er nemen 2 deelnemers tegen elkaar deel en aan het eind van beide kata’s gaat de rode of witte vlag omhoog en/of gelijk. Voor iedere vlag die iemand meekrijgt, kreeg iemand 3 punten en voor een gelijk 1. Hierdoor kwam je uiteindelijk tot een puntentotaal. Dit is anders als vanuit Japan maar gaf de mogelijkheid dat een deelnemer meerdere kata’s kon lopen en niet gelijk afviel tijdens het toernooi. Dit leek op zich een eerlijk systeem maar helaas kwam dit niet tot zijn recht bij de uitvoering. Alle leden kregen gelijkwaardige tegenstanders in de voorronde. Ondanks dat zij hiervoor meerdere vlaggen voor zich wisten te winnen kwamen zij vaak niet boven de 9 punten uit. Daarin tegen troffen sommige deelnemers, tegenstanders ver onder de maat en werd een zwakke kata van de ander vaak toch volledige beloond met 15 punten. Iets wat vervolgens niet ingehaald kon worden in latere rondes. Een degelijk fout dus in het systeem wat ervoor zorgde dat eigenlijk alle deelnemers van Budokai Senshi in de voorronde al werden uitgeschakeld. Erg jammer natuurlijk aangezien meerdere duidelijk recht hadden op de finaleronde. Wij van Budokai Senshi zijn dan ook meer dan trots op onze deelnemers, maar geen tijd om hierover te treuren want de volgende toernooien staan alweer voor de deur, namelijk: 1 febr. The Shinkyokushin Dutch open te Ureterp en 7 febr. The Belgian open Kata te Belgie. Ben jij ook op zoek naar een vereniging waarbij je je grenzen op kan zoeken, jezelf leert verdedigen en je krachtiger en energieker te voelen? Dan is Budokai Senshi wellicht wat voor u! met een variatie van verschillende lessen over 4 dagen, een leden bestand van 135 leden tussen de 4 en 53 jaar oud hebben we mogelijkheden voor iedereen. We geven les in Middelharnis/ Sommelsdijk, Stad aan het haringvliet, Oude Tonge en Goedereede. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis!


 Veel leden een graad hoger bij Budokai Senshi 

Op 14 en 16 oktober stonden de examens bij Budokai Senshi op het programma, te weten: op dinsdag voor alle jeugd t/m 9 jaar en op donderdag 10 jaar en ouder en de senioren. In totaal gingen er rond de 30 leden voor een nieuwe graad. Bij de jeugdgroepen t/m 9 jaar was het enthousiasme weer goed zichtbaar. De energie van deze groep staat buiten kijf. Natuurlijk gaat dit soms ten kostte van de algehele kennis en komen er met de zenuwen van de examens ook nog extra hindernissen op hun pad. Maar daarom hebben we voor deze groepen speciale systemen ontwikkeld om de leden met kleine stappen hoger te laten worden. Daarom kon de conclusie niet anders gesteld worden dan dat iedereen geslaagd was. Op donderdag stonden de oudere leden op het programma. Bij deze groep is de verwachting een stuk hoger. Er is een hoop lesstof en daarnaast zijn er verschillende, conditie, kracht, kihon (basis), Ido Geiko (kihon in beweging), Kata (stijlvormen) en Kumite (vechtvorm) oefeningen die moeten worden doorstaan. Ondanks dat waren er met de examens leden van 10 t/m 49 jaar die op gingen voor een nieuwe graad. 2 extra bijzondere verhalen komen hierbij van Jan Overbeeke en Koen den Dulk. Jan die ondanks zijn late begin aan Kyokushin Karate wekelijks laat zien dat je met het juiste karakter en doorzettingsvermogen wel degelijk heel veel kan bereiken. Weert zich kranig tussen onze wedstrijdvechters en haalt iedere les het onderste uit de kan. Een groot compliment voor ons dat hij de weg naar Budokai Senshi heeft gevonden. En dan Koen, 1 van onze eerste jeugdleerlingen! Zijn karate carrière ging met ups en downs maar heeft zich uiteindelijk 1 van de vaste waarde weten te maken bij de jeugdgroep. Onlangs uitgekozen voor het wedstrijdteam Kata en nu door naar de Gele band die hij na 4 jaar zeker verdiend heeft. Bij Budokai Senshi krijg je niks cadeau, maar in je weg sta je niet alleen. Met een kader van 10 instructeurs en hulpinstructeurs helpen wij je met het behalen van je doelen. Zowel binnen onze club als daarbuiten. Ben je ook op zoek naar een verenging waarbij je je grenzen op kan zoeken, jezelf leert verdedigen en je krachtiger en energieker te voelen? Dan is Budokai Senshi wellicht wat voor u! met een variatie van verschillende lessen over 4 dagen, een leden bestand van 135 leden tussen de 4 en 53 jaar oud hebben we mogelijkheden voor iedereen. We geven les in Middelharnis/ Sommelsdijk, Stad aan het haringvliet, Oude Tonge en Goedereede. Alle verdere info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com. U kunt ook contact opnemen met: 0621419471 of met [email protected]. Uiteraard zijn de 1ste 2 proeflessen gratis en ieder nieuw lid krijgt een Karatepak helemaal gratis!


27/9-2014 voor de 1ste keer de Senshi cup Kata. Met in totaal 87 deelnemers over 11 klasses weer een mooie uitdaging voor budokai senshi om dit om te zetten in een succesvol toernooi. Met een concept dat nooit eerder vertoond is en waarbij deelnemers worden uitgedaagd hogere kata's te pakken en meer "fouten" te maken. Sommige waren hierop beter voorbereid als anders maar het succes hangt natuurlijk van allerlei factoren af. Hoe wordt het gepresenteerd, hoe is de uitvoering, hoe wordt gejureerd en hoe gaan de deelnemers hiermee om. Al met al ben ik dan ook zeker tevreden over het resultaat van deze uitvoering. En natuurlijk in het bijzonder op onze deelnemers, ook degene die niet in de prijzen vielen. Vaak lag het aan de hoogte van de kata waardoor men niet doorging maar iedereen heeft echt topkata's afgeleverd en dat doet mijn leraren hart goed. Als ik daarnaast nog kan zeggen dat Jannes en Gijs 1ste zijn geworden bij de jeugd en Alisa 2de bij de Senioren dan kan ik niks meer zeggen als alleen, trots! Maar natuurlijk gaat het niet alleen om het resultaat maar ook de vele vrijwilligers die altijd weer klaar staan voor onze club, door dik en dun. Die nooit te bedonderd zijn om een middag op te offeren en aan de slag te gaan voor de dojo. Waar ik nooit wat tegen hoef te zeggen omdat ze het al regelen of het al gedaan hebben. Ook hier ben ik ontzettend trots op. Je kan 1000 leden hebben maar met 20 met het juiste hart zit je goed! dus ook alle dank voor hun. Die iedere keer ervoor zorgen dat wij met zijn allen een leuke toernooi hebben. Domo arigato! Osu